| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Lotuss Fiat Linea Zabrze | 2003-11-12 20:17:33 Szczere współczucia........ Petersen ma rację, jak załatwiać to tylko bezgotówkowo ..... |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2003-11-12 21:05:26 petersen wszysko sie zgadza oprocz kasy
wariant o ktorym mowisz jest mozliwy tylko proz ubezpieczeniu AC pod warunkiem wykupienia odpowiedniej opcji oc ma przywrocic pojazd do stanu przed wypadkiem |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-11-12 21:07:52 faktycznie-ja mialem z AC-zwracam honor |
cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2003-11-12 21:22:11
przy naprawie oczywiscie starannosc musi byc taka sama czy jest to 20 letni kaszlak czy nowy merc S-klasy i to jest jeden aspekt sprawy drugi to czesci uzyte do naprawy ew wartosc tych czesci gdyby tak podchodzic do ubezpieczenia OC to skladka byla by a wszyskie 20letnie kaszlaki nadstawialyby sie niewyremontowanymi stronami pod inne samochody i wszyscy jezdziliby nowymi wozkami |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-11-17 18:30:39 Przede wszystkim dziekuję Wam za odzew- za słowa pocieszenia i porady.
W piatek byłem u "szkodowców " PZU i niedośc, że straciłem 3 godziny to znowu przekonałem się, że nie wszystko złoto co się świeci. Nowe fasady budynków i zaplecze garazowe do dokonywania ogledzin a cała reszta tzn. mentalnośc pracowników a raczej polityka firmy czytaj : jak tu kogo "wycykać" na pare złotych pzostała. Oczywiscie musiałem z siebie zrobic tego najgorszego i najbardziej upierdliwego, bo tak widzi sie tam poszkodowanego, który usilnie domaga się swojego tzn by pojazd był w stanie odpowiadajacym temu jaki był przed kolizja, a wiec odwołanie do kierownika, otarcie się o dyrektora itd. Ostatecznie udało mi sie wywalczyc wymiane zderzaka z uwagi na zadrapania czarnych listew, pierwotnie był on tylko przeznaczony do lakierowania, niestety klapa bagaznika nie przeszła bo przeciez "wgniecenie pod blenda o szerokosci 15 cm mozna naprawić". Z moich informacji koszt zderzaka to ok. 700 zł a klapy ponad 300 zł. Miałem nawet takie mysli by pokryc z własnej kieszeni koszt klapy ale to chyba niedorzeczne. Dziś byłem u blacharza. Wziałem rozliczenie bezgotówkowe, warsztat z listy Pzu, kiedys robił mój poprzedni samochód, a wiec tu chociaz nerwy bedą mniejsze. Odstawiam auto w przyszły poniedziałek na 3 lub 4 dni w zamian auto zastepcze, to tyle dobrego. Teraz pozstaje pytanie czy odwoływac się od decyzji rzeczoznawcy Pzu czy sprawe załatwiac z blacharzem? I to by było tyle na dzis. Jestem juz na swoim, po wszystkich przeprowadzkowych zawirowaniach i nawet mam juz stałe łacze, a wiec obiecuje powrót do moeje częstszej obecności - a wiec codsziennej na forum . Pzdr Wszystkich |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-11-17 22:53:07 Gratuluje "przejscia na swoje" Co do sprawy Twojej to moze jednak da sie wyklepac ta klape a jak nie to pogadaj z blacharzem, moze on cos wymysli-zaje(fajnie) ze wytargowales nowka zderzak |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-12-03 10:37:48 Dziś o 8 rano oddałem samochód do blacharza, ma byc gotowy na poniedziałek, do wymiany zderzak, lakierowanie dołu klapy bagaznika, poza tym naprawa purchli nad przednią szybą, wgłebienia na drzwiach kierowcy spowodowane przez lusterko. W zamian samochód zastępczy CC700 To na tyle. Pzdr. |
Bartek1112 Mercedes A35 Warszawa | 2003-12-03 11:25:45 Powiec jak sie jezdzi tym CC700 |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-12-03 12:00:08 Jak się jeździ CC |
piotr-ek | 2003-12-03 16:23:50 Biorąc pod uwagę jego moc, to hamulce zawsze będą żyleta.
PS. 2-gi szfagier ma "coś takiego". Celowo piszę coś takiego, bo nawet ciągniki Massey Ferguson były wewnątrz lepiej zrobione. |
Lee GF8 Katowice | 2003-12-04 12:14:48 nie rozumiem dlaczego bierzecie rozliczenie bezgotowkowe??
warsztat ktory to robi az cieszy sie ze dostanie podwojna zaplate!! na trzaskaniu naprawde mozna zarobic... przyklad |
Maciej75 Brawo 1.4 MJet Poznań | 2003-12-12 11:52:28 Juz piatek a ja nadal toczę się CC, podobno jutro odbiór juz na bank |
Petersen Klubowy Weteran Mercedes cls shootin ... Białystok | 2003-12-12 12:01:37
Owszem ale jezeli masz "swego" blacharza albo rączki i umiejetnosci na tyle sprytne, ze sam sobie naprawisz-w przeciwnym wypadku jezdzenie od zakładu do zakładu i negocjowanie ceny to bezsens, a nawet.....jezeli zaoszczedzisz 50-100pln a przy tym objezdzisz 200 blacharzy ktos Ci tam zrobi taniej i jeszzce w miare dobrze to gra niewarta swieczki.Moim zdaniem przy sumach np do 1500zł kiedy nie jest sie pewnym czy dadza nowy element czy beda klepac, ile wyniesie farba itd to nie warto sobie głowy i dupy zawracac tylko postawic samochod do jak najlepszego szpeca i niech działa. |
Tomek-Mydlowski Warszawa | 2003-12-12 13:15:07 ja przy mojej ostatniej przygodzie gdzie znokautowałem Volvo v70 zrobiłem tak że kupiłem wszystkie cześci sam - dużo ich nie było - tylko drzwi tylne, kołki zawiasów, oraz kilometr taśmy dwu-stronnej, nastepnie wszytko przypasowałem, zakole odlkepałem i wstepnie przyłożyłem szpachlą, nastepnie podkład i do malowania. Oddałem autko lakiernikowi w czosnowie - facet bierze 150-200zł za element w perle. Pomalowałem u niego cały bok - aby nic nie różniło się kolorem,+ jeszcze drugie zakole które rdzewiało, zrobiłem i trzeba było wycieniować. Lakierek jest położony pięknie, bez żasnych "śmieci" zacieków, morek itp. Koszt zabawy wyniósł mnie 800zł .....za drzwi nowe oryginalne dałem 300zł z fakturą VAT całość 1100zł ...... a jak gadałem ze znajomym rzeczoznawca z PZU gdybym robił to z AC to wypłacili by mi ok 3 tys zł Dlatego nie oddawajcie autek na naprawy bezgotówkowe.....tak się traci pieniądze. Trzeba ustalić z warsztatem cene naprawy, nastepnie pojechać do PZU, tam odebrać wycene i odrazu złożyć wniosek że jest bezpodstawnie zaniżona ...i tak się rodzą fortuny aha! z własnego doświadczenia wiem że blacharza nie należy poganiac - owszem może zrobić szybciej - połozy szpachle , nie wygrzeje jej,, potem szybko podkład i lakier. Fajnie samochód mamy w ciągu dwóch dni gotowy.......tyle że po ok miesiącu zacznie siadać lakier i pokaże wszystkie szpachlowane miejsca |