Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() czeczun F&F Sympatyk FSO 125p '87 Toruń | 2003-12-19 15:58:37 Dziś po prostu rozbiłem swoją szczękę o ziemię gdy potwierdziłem, jak mi się wydawało zmyśloną informację o tym, że właściciel szrotu pod Chełmżą (okolice Torunia) eksportuje Polskie Fiaty 125p do Algierii! Byłem tam dziś po raz pierwszy, no i niestety chyba ostatni bo wszystko co mają do Fiatów 125p to magazynują a potem w kontenerach wysyłają w świat.
Na moich oczach ładowano na lawetę rozmontowane silniki, skrynie biegów, wały, mosty i inne częsci mechaniczne. Widziałem też worki z oświetleniem, elementami wnętrza i innymi duperelami, osobne drzwi, kalpy silnika i bagażnika... SZOK!!! |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-12-19 16:24:05 szkoda, mam nadzieje ze do tej Alegieri wysylane sa najgorsze rupiecie
Ja tu szukam ladnych zderzaczkow do fiaciora a tu wywoza cholera wie gdzie, jak tak dalej pojdzie to zjedzone drzwi bedzie rzeba zastepowac mniej zjedzonymi bo dobrych sie juz nie znajdzie, dobrze ze mam ulubiony zlom gdzie takich cyrkow sie nie wyczynia [ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2003-12-19 19:28:50 ] |
![]() kaovietz F&F Sympatyk PF 125p 2.0 KOMBI Bristol UK | 2003-12-19 17:10:57 U mnie,na bydgoskim auto-złomie również przyrąbałem szczęką o glebę.Sytuacja identyczna-może to ten sam handlarz?Jedno jest w tym wszystkim pocieszające - nawet Algierczycy potrafią docenić DOBRY samochód ![]() |
![]() Chrostek F&F Sympatyk BMW e34 525i/ FSO Wa ... Łomża | 2003-12-19 19:22:50 nie no ![]() ![]() Przykre ale prawdziewem na wszystko przychodzi czas. Ratujmy co tylko możemy. ![]() pozdro |
![]() Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-12-19 21:39:23 W Krakowie podobnie na jednym szrocie tną kanciaki...
A co do tego biznesu to pewnie opłacalny, jak widać Polak mądra głowa i jak nie pije to coś mądrego wymyśli... ![]() Tylko szkoda że wszystko poza granice Polski ląduje... ![]() ![]() Swego czasu na forum tuningowym pokazywali firmy z zachodu które normalnie mają w sprzedaży całe przody samochodów z silnikami i można sobie kupić taki przód i dospawać...Jakoś fachowo się to nazywało ![]() |