Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-12-16 09:41:03 A więc tak , książka z Motonews jest w posiadaniu klubu na Wawkę i okolice sprawą zajmuje się (przynajmniej zajmował) Łukasz Gajer vel Jeżyk i wyszła ona na rynek z 6 m-cy temu. Opinie oniej są różne... podobno jest potraktowana po macoszemu , chyba tylko po to by zapchać dziurę na rynku książek o motoryzacji.
Wersja elektroniczna, została sworzona na podstawie prawie nie dostępnej dla zwykłego użytkownika (głównie sprawa kosztów - 2 tomy to z tego co kiedyś szukałem cena około 300zł) książki serwisowej ( tej używaniej w ASO ) - jest to scan stworzony przez naszych "starych" / falowych użytkowników i sam osobiście ją posiadam jak większość użytkowników - książka jest przydatna, niestety mało informacji o silnikach 1.8/2.0 i z tego względu chyba skuszę się na wydanie p.Morawskiego - no cóż gwiazdka się zbliża , może Mikołaj mnie wysłucha - reasumując wersja CD zawiera 2 tomy serwisowe, i oferta na allegro też jest ofertą osoby która zajmuje się rozpowszechnieniem tej książki w naszym klubie |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2003-12-16 14:42:22 Adminek również sprzedaje na Allegro... |
dezerter Espero 2.0/full opcj ... Żagań | 2003-12-17 06:19:15 Taaa właśnie słyszałem, że wersja elektroniczna kiepsko traktuje silniki 2.0, a taki mnie interesuje.
Czy ktoś może określić, jak opisuje te silniki podana przeze mnie pozycja? Pomimo tego, że jest "po macoszemu", może lepiej są te silniki opisane niż na CD? Ktoś może coś o tym wie? |
tommi-j Renault małopolska | 2003-12-17 14:35:02 Witam!
Ja kupiłem jakiś czas temu tę książkę,Lecz u mnie silnik 1,5, więc szczerze mówiąc nie bardzo się orientuję ile w niej o silnikach 1,8 ; 2,0. Mogę dzisiaj zuknąć w książkę i jutro dam odp. Mógłbym zeskanować książkę i w postaci elektronicznej dla kolegów klubowiczów dostępna by była za, powiedzmy 20zł. CO WY NA TO. CZEKAM NA OPINIE I SUGESTIE. |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2003-12-17 14:53:07 Wiesz , raczej nie możemy zajmować się piractwem....
co do wersji CD Adminka to inna rzecz , wtedy ta książka była dla zwykłego uzytkownika nie dostępna, obecna ....hymmm, sam nie wiem, ale ja chyba jestem przeciwny ... |
tommi-j Renault małopolska | 2003-12-17 15:03:29
.....hmmm zrobię jak będziecie uważać. Dodam, że chodziło mi o rozprowadzenie książki wyłącznie wsród czlonków klubu. |
malyzk daewoo espero 1.8 cd ... celestynow | 2003-12-28 22:24:58 w książce wkł o 1.8 jest deko więcej.
sam radzę posiąść i wersję wkł oraz CD + konieczne katalog części. zamieszczone w nim rysunki w moim przypadku dają nieraz znacznie więcej niż obie książki na raz |
daemon (A) Ford Fusion POZnan* | 2003-12-28 22:30:52
a zabojstwa pewnie tylko na zlecenie? pozdr. |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2003-12-29 02:01:38 tommi! - zamysł miałeś może i prawy ale tylko w elemencie chęci niesienia "pomocy" członkom klubu...niemniej jednak proponuję przenieść swoje dobre serduszko w bardziej bezpieczne pokłady pomysłów ....skoro nawet nasz Wielki Anioł Stróż /daemon -z Szacunkiem! / się ujawnił to znaczy, że zrobiło się gorącooooooooo!! Pozdrowionka ! |
Adminek Klubowy Weteran To była bryka.:) budziła RESPEKT.! | 2003-12-30 08:32:08 no fakt to co ja zrobiłem (wersja CD) to troche inna broszka książka nigdy niebyła dostępna w wolnym obrocie a jej cena przyprawiała o zawrót głowy do tego jest już od dwóch lat niesprzedawana wogóle przez Daewoo. wiec nierobie nikomu krzywdy.!
Natomiast obecne opracowanie to już komercyjna wersja i walniecie jej do formy elektronicznej naruszyło by interesy autora i wydawcy obawiam się że mogli by się obużyć. co do allegro to handluje tam ale niekoniecznie CD tylko wersją drukowaną ponieważ Cd niewolno. wszelkie potrzebne informacje są dostępne na naszej stronie klubowej jak stać się właścicielem CD.! A tak na marginrsie wiecie ze moją knige w wersji CD sprzedaje sie na stadionie 10-lecia... kurde jestem dumny spiracili moją piracką prace.!!!!!!!!!!! |
Pawol Nubira 1.6 SX kombi ... Wrocław | 2003-12-30 08:41:09 Jeśli chodzi o tą sprzedawaną przez Adminka to ma dużo błędów i niektóre tematy są całkowicie pomijane. Inne z kolei są rozgryzione do końca.
Generalnie warto ją mieć ale trzeba też mieć jakąś inną |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2004-01-05 09:52:37
Ciekaw jestem czy ktoś z naszych klubowiczów własnie w ten sposób dowiedział się o istnieniu klubu . |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2004-01-05 11:41:05
Hop hop, Panowie, bez przesady. Ja rozumiem, ze jestesmy polakami, kazdy jest biedniejszy od drugiego i wszyscy chca zarobic - ale piracenie komercyjnego produktu pismienniczego to nic innego, jak przestepstwo (a nie wykroczenie). Grozi temu nawet pozbawienie wolnosci (nie chce mi sie szukac ile). Z racji, ze to niejako moja branza - powiem, co sie u nas mowi. "Napisz to najpierw, lepiej, szybciej, taniej, a pozniej sprzedawaj". |