MotoNews.pl

Brak kontrolek na desce, obrotomierza, oleju :|

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jezdzilem wczoraj autem, bylo ok, dzis rano odpalam zeby jechac do szkoly i chodzi normalnie, ale przy przekreceniu kluczyka nie swieci "STOP" ani inne kontrolki jakie powinny, po odpaleniu cisnienie oleju jest na 0 i do tego swieci czerwona kontrolka, obrotomierz nic nie wskazuje, sa swiatla, kontrolki swiatel i kierunkow na desce, wystraszylem sie, ale musialem jechac na zajecia, zatrzymalem sie tylko i zobaczylem na bagnecie czy jest olej (jest ok) i czy nic nie cieknie z auta, ale wszystko ok i pojechalem do szkoly

teraz pisze z uczelni, ale prosze o porade Was bo popoludniu boje sie wracac, czy to cos sie rozlaczyli i czesc wskaznikow nie dostaje zasilania, czy cos padlo?

dodam ze wczoraj pod nogami kierowcy przekladalem alarm i poprawialem polaczenia w kostce radia, ale po tym jezdzilem jeszce jakies 10km i bylo wszystko ok, objaw dopiero teraz sie objawil

prosze o nie kasowanie, nie moge przeszukiwac archiwum bo jestem na zajeciach, a boje sie wracac autem zeby nic nie uszkodzic

Tutaj zdaje się byl podobny problem , zajrzyj i poczytaj nie ma tego duzo

dziekuje za poszukanie, ja przegladalem forum pod haslami "zgasly kontrolki, obrotomierz nie dziala" a nie "wszystko zgaslo" zaraz zejde na parking i zobacze bezpieczniki...

do wyszukiwarki trzeba mieć podejście ona jest jak kobita mówi co innego niż mysli

polowa sukcesu... zszedlem na auto, wymienilem niebieski bezpiecznik 15A ktory oznaczony jest symbolem swiatelka a wewnatrz literka R (bezpiecznik od wstecznych? i tablicy rozdzielczej) po wymianie dziala ok, ale po przejechaniu 2km znowu w trakcie jazdy wszystko zgaslo, ten sam bezpiecznik poszedl :| gdzies mam zwarcie, to juz wiem, ale gdzie? moze ktos potrafi podpowiedziec? czy mam wziasc schemat, zobaczyc co podlaczone pod ten bezpiecznik i sprawdzac kazde urzadzenie po kolei?

dobrze ze teraz chociaz ze spokojnym sumieniem pojade do domu, bo ten brak cisnienia oleju to mnie zdenerwowal

Widzisz że wyszukiwarka przyjacielem człowieka
słuchaj nie pamietam zle w tamtym wątku też chyba było napisane że bezpiecznik po wymianie "wywalało" wiec u Ciebie jest identiko. Przeraj tamten watek może coś Cię naprowadzi na slad

przeczytalem tamtem temat od poczatku do konca, ale rozwiazania nie zauwazylem, wiem ze mam zwarcie, ale gdzie to musze chyba sam dojsc w tamtym temacie uzytkowniczka napisala ze ma to w d... i nie szukala zwarcia, a dala bezpiecznik 20A i przez jakis czas bylo ok, co pozniej to nie wiem, bo nie pisala...

tymczasowo moge dac 20A ale boje sie ze cos sie spali, a lepiej jakby to byl bezpiecznik wroce popoludniu do domu i bede grzebal cos z elektryka, szukam tylko czegos co mnie naprowadzi gdzie szukac

Najbliżej kostki od radia są przewody podświetlające ideogramy nagrzewnicy (nazwijmy je tak :/). Może cos tam sie przycięło?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

skonczyly mi sie bezpieczniki 15A wlozylem ich juz z 5 i kazdy pali, nie ma znaczenia czy akurat stop nacisne, czy wsteczny wrzuce, po prostu roznie w czasie jazdy pali, wyciagalem rado, poprawialem przewody, sprawdzalem przedwody od podswietlenia klawiszy, nawet alarm, ktory wczoraj przekladalem przelozylem z powrotem w to samo miejsce gdzie byl ale efektu nie ma, powalcze jeszcze z tym jutro, albo zaryzkuje i dam 20A bezpiecznik..

Cytat:
2006-04-06 09:37:58, martinpl pisze:
w tamtym temacie uzytkowniczka napisala ze ma to w d... i nie szukala zwarcia, a dala bezpiecznik 20A i przez jakis czas bylo ok, co pozniej to nie wiem, bo nie pisala...

Może nie pisała bo jej się samochód spalił i nie było już po co
Ja bym jednak poswięcił trochę czasu i poszukał tego zwarcia, wolałbym mieć wszystko w porządku, a nie wyleczyć jedynie skutki (tj. dac cos czego tak łatwo nie przetopi)
Powodzenia