Fiat 128 Sport Coupe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Znalazelm ostatnie ogloszenie w necie i strasznie mnie korci,zeby go wzsiasc..
Co wy na to???

Tylko nie wiem jaka cena, na 100 % oryginalu mi to nie wyglada. Na wersje SL tez.

Od zawsze mi sie te autka podobaly!

Na zewnątrz to 100% oryginał, tylko felgi chyba nie z tego auta, ale wnętrze doprowadzić do stanu fabrycznego to będzie trudne zadanie.Dowiedz się o cenę, być może warto się zabawić w mały remoncik..

po pierwsze to dlaczego ten 128 ma dwa wloty powietrza w tylnym slupku?? powinny byc trzy... po drugie wyglada na SL ke a nie na S ke..... tapicerka od SL wyposazenie wnetrza od SL z zewnatrz tez SL.... ma z tego co widze oryginalna przednia atrape z wersji SL co jest sporym unikatem w Polsce bo 9 na 10 128 coupe do sprzedania bylo juz walniete z przodu i o atrapie mozna zapomniec{jesli nie jest polamana to normalnie cud}.. zderzaki proste to tez atut... trzeba oczywiscie pochromowac ale tu widze ze jest przynajmniej co chromowac.... felgi od opla.... nie widac dobrze czy ma zaglowki na przednich fotelach.... SL ka powinna miec...

auto wyglada na bardzo dobra baze do remontu...... stoi w Poznaniu prawda?? u pana Wachowiaka w komisie Samter....cena z tego co pamietam to chyba 1000 do 1500... ale nie jestem pewiem.....chetnie bym sie tym 128 zaopiekowal tyle ze kaski brak.... satiz uratuj go i ladnie wyremontuj bo to rodzynek!!

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-12-18 09:56:48 ]

Czy to przypadkiem nie jest 128 która stoi nieopodal Krakowa ?!
Wlasciciel ma w szopie wiekszość generacji Taunusów ?!

Co do samej 128ki to nie widać żadnych większych ognisk rudej. Kierunki z kanta/poloneza napewno nie są oryginalne.
Co z podłogą i silnikiem ?!

Środek niestety zaniedbany...ale zawsze można pójśc w innym kierunku .

podzielam zdanie barta128.
samochod mimo ze wyglada troche tragicznie jest w zaskakujaco dobrym stanie..jako baza do remontu...

zderzaki cacy, atrapa tez...wnetrze nawet kompletne....

..kołami sie nie przejmuj...

..jesli spód jest ok...podłurznice jeszcze nie połamane...brac!..i ratowac!

Dlatego pytam was bo nie do konca wiem jak to powinno wygladac w oryginale.
Mam tylko nadziejej,ze blacha bedzi ezdrowa w nim bo jesli nie to nie ma sensu sie za to brac bo koszta beda drastyczne

Zastanawiem sie, czy w tym auie silnik to 1,3...bo zalezy mi na tym.
Jelsi nie to Bart bede sie musial do Ciebie ladnie usmiechnac.
Auto faktycznie pochodzi z komisu Samter.
Powstaje jeszcze pytanie ile bedzie kosztowala laweta , bo cholowac to chyba sie tego nie da cos moglo by odpasc po drodze i w tedy lipa z remontu.

Facet napisal,ze jest kompletny......a kierunki?

Bart Ty masz inne

Felgi to nie klopot...pewnie i tak zapakuje do niego jakies alusy.

Jesi bym go wzial...to wyjechal bym ni m na droge nie wczesniej nie za 3-4 lata.
Chyba,zeby nagle zmienila sie na lepsze moja sytuacja finansowa.
No i musze dostac jeszcze zgode na kupno od mojej kobiety

co do brakujacych elementow to:
migacze w blotnikach, znaczek 1100 lub 1300 na tylnej klapie, ramka pod rejestracje na tylnej klapie i pod przednim zderzakiem{opcja, jesli auto bylo na rynek wloski to mialo takie cos... moj 128 mial ale teraz nie ma } ten brakujacy trzeci wlot powietrza na slupku tylnym,lusterko,kierownica,{ta ze zdjec jest chyba od 128 3p} korbki do szyb i klamki wewnetrzne sa od zastavy ale to juz duperela straszna.... generalnie wysoki stopien oryginalnosci....
blacha wyglada na niezla.....warto go ratowac nawet gdyby byl w gorszym stanie!!
silnik 1300 mam satiz spox... felgi tez sie jakies znajda
laweta do bielska to troche cie wyniesie..... a nie odpala to auto?? bo moze sam dojedzie albo go mozna pociagnac za 127 twoim.... serio to jest pomysl....jesli bedziesz potrzebowal kierowcy do 128 to wiesz gdzie dzwonic

To jeśli to nie ten Fiat co stoi pod Krakowem to jest taki co stoipod Krakowem ..o ile jeszcze nikt go nie kupił ( własciciel ceni sobie go chyba za 800zł ). Lakier wydaje mi się że ma ładniejszy niż w tym Tylko środek zniszczony, z tego co pamiętam kiera od malucha. I Lekko przerysowany tylni błotnik...

koniu daj jakies namiary na niego..tego z krakowa?

koniu ten czerwony o ktorym myslisz, z Brzeznicy od Marcina ktory ma "ford- zlom" na polske poludniowa stoi juz u mojego kolegi Macka, tego od 128 "alitalia"

aha w Brzeznicy stoi jeszcze jeden 128 coupe, tez czerwony{ a wlasciwie w kolorze minii} jakis kilometr od zlomowiska fordow... w prywatnym garazu kolo domu.... ale to auto to juz zuuuupelny zlom... nie do uratowania, ... nie ma co sobie nim glowy zawracac nawet na czesci sie nie nadaje..........

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2003-12-18 10:28:35 ]

prosze.....kolejny w dobrych rekach;]

Cytat:
2003-12-18 10:19:36, Bart128 pisze:
co do brakujacych elementow to:
migacze w blotnikach, znaczek 1100 lub 1300 na tylnej klapie, ramka pod rejestracje na tylnej klapie i pod przednim zderzakiem{opcja, jesli auto bylo na rynek wloski to mialo takie cos... moj 128 mial ale teraz nie ma } ten brakujacy trzeci wlot powietrza na slupku tylnym,lusterko,kierownica,{ta ze zdjec jest chyba od 128 3p} korbki do szyb i klamki wewnetrzne sa od zastavy ale to juz duperela straszna.... generalnie wysoki stopien oryginalnosci....
blacha wyglada na niezla.....warto go ratowac nawet gdyby byl w gorszym stanie!!
silnik 1300 mam satiz spox... felgi tez sie jakies znajda
laweta do bielska to troche cie wyniesie..... a nie odpala to auto?? bo moze sam dojedzie albo go mozna pociagnac za 127 twoim.... serio to jest pomysl....jesli bedziesz potrzebowal kierowcy do 128 to wiesz gdzie dzwonic

Tresc maila "niesprawny, do remontu, zarejestrowany, kompletny, oryginalny"

Nawet ceny nie podali.

Wiesz....mozna by go bylo pociagnac...ale predzej polonezem od kolegi.
Moje 127 moglo by sie lekko naciagnac i zrobila by sie z niego limuzyna.
Jesli bede sie po niego wybieral to na 100 % dam znac.
W holowaniu mam wprawe bo kumpel nie raz mnie juz na lince mial.
Detale mozna bybylo juz szukac na e-bay albo u innych zrodel.

Satiz to wrak nie warto sie nim interesowac, po co masz sie meczyc, ja sie nim zaopiekuje A tak na powaznie to ma zaskakujaco duzo detali Jesli blacha jest ok to super baza do remontu!!! A ten trzeci wlot na slupku??? pewnie jest pod szpachla

Wlasnie sie dowiedzialem, samochod byl bity gdzies z tylu. Mial zmieniane nadkola i od 3 lat byl nie odpalany. Na zdejciu komory silnika widac PIEKNA TRAWE rosnaca pomiedzy elementami...facet chce zaniego 1500 zl + VAt czyli 1830
Ja wysiadam... za taki stan nie warto!
Mimo,ze jest bardzo kompletny

no fakt prawie 2000 tys to zdecydowanie za duzo, a szkoda bo fajny woz jak mialem kiedys taki przypadek z pewnym gosciem ktory ma 3p. Auto stoi juz ponad 5 lat, ale jest w zaskakujaco ddobrym stanie. Kiedy zadzwonilem do niego pierwszy raz powiedzail ze bez 3 tys. nie mamy o czym rozmawiac...... wiec rozmowa sie urwala pozniej zadzwonilem do niego gdzies po roku, gosci moi, ze on nie wie ile te auto moze byc warte ale teraz kazde auto jest warte co najmniej 3 tys bo jak sie odda stare auto na zlomowanie i kupuje nowe to daja taki rabat. szkoda ze ten koles taki dziwny bo to autko juz by jezdzlo taki pies ogrodnika z niego.... sam nie wyremontuja i innemu nie da

P.S.
Krzaq podaj jakies namiary na siebie to moze wezme twoje 3p

za tego fiacika gość krzyczy 1,5 tysiaka , a stan z tego co wiem to nie jest taki fajny , jest w nim sporo do zrobienia

uuuuu to szkoda ze byl bity... to wyjasnia dlaczego tylna klapa troche odstaje od reszty i sa nierowne szczeliny....szkoda........ cena tez dosc zaporowa.... mimo wszystko mam nadzieje ze sie zjawi ktos z kasa i go kupi i wyremontuje, szacuje sie ze tych autek po 30 latach zostalo 10% z ogolnej liczby 330000 egzeplarzy wyprodukowanych, a w tej liczbie 330000 sa takze ujete wersje 3p, ktore stanowily ponad 65% produkcji wszystkich sportow. z reszta wystarczy popatrzec na ulice ile takich aut jezdzi w stanie conajmniej dobrym... kila? kilkanascie? w sumie tak na oko w kraju jest napewno ponad 100 sztuk jeszcze 128 coupe, tyle ze 9 na 10 to totalne zlomy lub takie wlasnie "okazje" czekajace na remont...

Kurde jakiś błąd się wkradł.Jeszcze raz :
krzaq4@wp.pl albo tel(077)4569280

Jest do sprzedania 128 chyba 3p po remoncie w Sosnowcu za 2700. Jak o to podam namiary. Może kogoś zainteresuje też 125 pickup???