Gdzie kupić klatkę do lady??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ktoś produkuje??

Ja w swojej mam klatke produkcji Barana z dawnych lat niezbyt rozbudowana ale zawsze chroni w razie nie daj Boze nieplanowanego dacha. Jesli zdecydujesz sie sam ja zrobic sluze wymiarami moich rur, podjedziesz do mnie i wszystko sobie pomierzysz jesli bedziesz chcial rzecz jasna bo zlecenie roboty jakiemus fachmanowi typu Kaluza tudziez Ireco motorsport chyba bedzie kosztowac zrobisz jak zechcesz w Ireco (Bielskobiala) zrobia na bank bo maja katalogi do wiekszosci aut pozdrawiam Kornat

[ wiadomość edytowana przez: kornat dnia 2004-01-30 19:39:16 ]

O ile się mylę, z to nasz kolega Mirek-rally będzie mógł Ci udzielić informacji z pierwszej ręki na temat klatek IrecoNa pewni do łady zrobią
Paweł

Witam! Znam się z właścicielem Ireco i oczywiście jest w stanie zrobić cos takiego do Łady. Wszelkie klatki jakie robi posiadają homologację więc cena ich niestety jest dość wysoka. Przy aktualnym układzie trzeba liczyć się z tym, że za podstawową klatkę z Ireco trzeba zapłacić ok. 1300-1500 zł...Mam jeszcze namiar na chłopaków z Żor (śląskie), którzy robia klatki według zał. J jednak bez homologacji, byliby w stanie zrobic taka podstawową klatkę do Łady za ok. 600-800 zł...oto ich stronka Rallycar Garage mam z nimi kontakt, więc w razie potrzeby mogę coś więcej się dowiedzieć. Dobrze by było przy okazji wyspawać auto, to dodatkowy koszt w granicach 200 zł.

Ma jedno pytanko w związku z klatką bez homologacji w aucie używanym na codzień- czy średnio "dociekliwy" policmajster może mieć jakiekolwiek pdstawy do zatrzymania dodu rejestr????
Bo prawde mówiąć to nie wiem jak to jest na codzień
Paweł

Nie, policja nie ma nic do takiej homologacji. Homologacja taka jest potrzebna tylko przy zawodach rangi Pucharu PZM-ot lub Wyścigów Górskich, do których możemy zgłosić nasze Łady. Na KJS-y w zupełności wystarczy klatka zbudowana według załącznika J.

ThX Miek - o to mi chodziło Wiem ,ze homologacja na klatkę jest potrzebna do pewnej grupy zawodów, ale pytam tak na wszelki wypadek-bo wiesz jak to jest z niektótymi policjantami-przyczepią sie ,że ma być i koniec

hmmm czyli jak to jest - mam przed sobą homologacje od VFTSa i jest tu narysowana jakaś klatka.
Rozumiem że klatka z homologacją:

a) musi być zgodna z tą co jest w tej homologacji auta
b) musi być zbudowana przez zakład który ma uprawnienia do budowania klatek z homologacją !?

Pozdrówki

już gdzieś kiedyś pisałem na ten temat Pawłowi że znam kolesia który robi takie żeczy w zeszłym roku wołał 1000zł z materiałem oczywiście bez atestu bo taka to nawet do 4 tyś potrafi kosztować ale jak juz wcześniej ktoś pisał atest potrzebujesz tylko na rajdy a do jazdy normalnej nikt nie ma prawa się przyczepić twoja wola że chcesz mieć dodatkową ochronę i dwu osobowe auto. Jeśli będziesz chciał to podam ci tel do tego goscia jest on z łodzi