MotoNews.pl
4 Nie wchodzi 2-4 bieg (34312/0) - NT

Nie wchodzi 2-4 bieg

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wkładałem dzisiaj inna skrzynie do malucha,i powstał pewnien problemNie chce wchodzic 2,4 i wsteczny-wszystko ze skrzynia jest oki>bo jak była na ziemi to sprawdzałem i wszystkie biegi normalnie chodziły,a po zamontowaniu lipapróbowałem regulowac przy drązku,tymi 2 srubami,ale tez nic
ma ktos jakis pomysł co moze byc nie tak???

lizak tzn łacznik miedzy skrzynią a lewarkiem

lizak nówka

zmieniło się jej położenie, wyreguluj lewarkiem w środku kabiny (pewnie teraz jedynka i trójka są bardzo głęboko z przodu??)

to może cos źle złożyłeś
bo innej możliwości nie widze

dokładnie!!!1 i 3 sa bardzo głeboko do przodu,w która strone przesunąc,ten cały mechanizm??do przodu czy do tyłu??

cały mechanizm masz przesunąć do przodu... ale wg mnie lepiej jest popuścić śruby i pociągnąć lewarek do tyłu (2 i 4)-tak na wyczucie, skręcić i zobaczyć, czy jest ok

Zobacz tam w kanale w środku tam gdzie tam gdzie jest dźwignai zmiany biegów tam gzie chodzi taki walek i tam zobaczysz taką tuleję podobną do simeringu i wymień ją kosztyje chyba 4 zł oczywiście jak jest popsuta ona wylapuje 3,4 i wstwczny mialem to samo i to bylo wlaśnie to.
pozdro DAN.

trzeba wyregulowac kasete to to gdzie jest lewarek

Cytat:
trzeba wyregulowac kasete to to gdzie jest lewarek

dokladnie tak. nic nie kupuj. dwie sruby poluzuj, ustaw lewarek pionowo, skrec je i bedzie ok.