MotoNews.pl
11 Fiat Argenta 2000 ie ... prosze o pomoc (34158/0) - NT

Fiat Argenta 2000 ie ... prosze o pomoc

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ponieważ w moje łapy najprawdopodobniej jeszcze przed nowym rokiem trafi Fiat Argenta 2000 ie (podobno 122 KM) chciałbnym uzyskać od was pomoc.

Mianowicie auto jest w pełni oryginalne oprócz dwóch brakujących elementów - kierownicy (założona od malucha sic!) oraz tylniej szyby, która niestety została stłuczona przez wandali

Jeżli macie coś z powyższych rzeczy a nie potrzebujecie, albo wiecie gdzie można to dorwać - bardzo prosze o kontakt.

Od tego może zależeć czy auto to będzie moje czy nie (chodzi przede wszystkim o tą tylnią szybę)

Inna sprawa dotyczy tego iż wogóle jest bardzo mało informacji na temat tego auta, a moze mi się tylko wydaje. Dlatego jeżeli macie jakieś materiały lub znacie fajną stronę poświęconą temu samochodowi - piszcie tutaj linki do stron lub wysyłajcie do mnie na maila (lava1@wp.pl)

Wszystkim serdecznie i z góry dziękuję za okazaną pomoc

nawet na stronie f&f jest przeciez w dziale historia opis argenty!! poczytaj... tylna szyba jest chyba jeszcze na szrocie na ul igolomskiej w Krakowie{z mojej argenty 2000 ie}

http://www.carsfromitaly.com/fiat/index.html

tu tez sobie mozesz co nieco poczytac o argencie....
ps:jesli to wersja i.e. to ma napewno 122 koniki.

Wieczorem dam ci znać co do szyby.

Ja nie wiem - czy ten samochód jest taki nie lubiany, unikalny czy coś że nie ma o nim żadnej strony fajnej, a o polskiej to nawet nie wspomnę.

Inne samochody tej marki mają tysiące zagorzałych fanów, kórzy więdzą wszystko o tych autach a o Argencie nie ma prawie nic. A zdjęcia jeżeli wogóle są to w większości czarno-białe lub kiepskiej jakości.

Mam co prawda ksiązkę Podbielskiego o włoskich autach, ale tam to tylko tak pobierznie napisali o tym aucie.

Nie ma ktoś za was jakiś ksiązki o Argencie (choćby ksiązkę napraw) ???

Jak się wkuzre to jak auto trafi w moje ręca to zrobie strone poświęconą Argencie - może komus się kiedyś przyda.

Nie ma strony bo technicznie to F132. Kierownice brazowa chyba uda mi sie zalatwic. fajne autko, zdecydowanie lepsze niz poldek. Kolega niedawno kupil taka argente, mialem okazje troche tym jezdzic- super fura, ale moj kombiak lepiej sie drogi trzyma

Jak brązowa to proszę daj koniecznie znać - bo włąśnie ten Fiacik ma brazowe wnętrze. W zamian mogę dać sportową kieronicę a'la montecarlo obszyta skórą + od maluszka FL albo poprostu zapłacę.

Dzięki

Ja mam brązową kiere z Argi , wisi w garażu mam też wentylator od nawiewu i zespolone na kierownice , szyby może mieć LEO z FSO AK - (te części mam od niego )rozbierał Argente i co nieco mu zostało ( może jeszcze ma ) U mnie na szrocie w czerwcu pokroili Argi 1.6 , jak by Cię bardzo przycisło to mogę zapytac czy coś zostało - choć pewnie masz troche daleko
Co do kiery to daj rocznik bo tam to się zmieniało chyba .

Co do kierownicy to siedzi tam w tym momencie kierownica od ... malucha FL

Nie wiem niestety który to rocznik dokładnie ale biorąc pod uwagę , że jest opisany jako 2000 ie to raczej jest MK I, czyli z lat 1983 - 85. Później te auta były opisywane "120" (podobno od mocy silnika) a w 86 roku była już tylko wersja z turbo (Volumex) z oznaczeniem "Volumex" lub/i "135".

Jak pewnie orientujesz się poźniej już wszystkie auta z pod znaku FIAT miały takie oznaczenia pochodzące od mocy silnika.

Co zaś się tyczy szyby to postaram się poszukać jak najbliżej Wrocławia, tak więc narazie nie zawracaj sobie tym głowy.

P.S. A ile bys chciał za tą kierownicę ??

Bude do argenty z papierami ma do sprzedania ten chłopak...
lukes1@poczta.fm

Ale na kiego grzyba mi buda - ja potzrebuje tylko tylnią szybę i kierownicę

Cytat:
2003-12-23 10:01:11, Lava1 pisze:
Ale na kiego grzyba mi buda - ja potzrebuje tylko tylnią szybę i kierownicę

Przepraszam że chciałem pomóc. Już nie będę.
Problem napisać i dogadać się ? Może sprzeda na części...

czupaczups i głowka pracuje

jakby sprzedawal na czesci to ja jestem chetny na maske

O to też chodzi że koleś sam nie wie jaką ma biudę czy 132 Argente bo w innym wątku napisał że ma silnik 1800 a budę od Argenty więc juz sam nic nie wiem

Mam taka kierownice od 2000 i.e. jak pamietam to czarna - dam Ci gratis.
Szybe musze zobaczyc, bo mam tylnia i przednia - tylko jedna z nich jest potłuczona.
Mam tez kupe innych czesci do argenty(liczniki, drzwi,klapy,itp) - jak cos bedziesz potrzebował to pisz kondziol.fm@poczta.fm
(zaluje, ze rozebralem swoja do wrocka jest odemnie 100km)

[ wiadomość edytowana przez: kondziol dnia 2003-12-24 08:20:14 ]