Nowy mandat !!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Włsnie przed chwila dowiedzialem sie ze pojawil sie nowy mandat nawet nie zgadniecie za co ZA TUNING w wysokosci 50 zł, czyli policja moze dopierdzielic sie do wszystkiego, do fotelikow kobełkowych, nakładek skonczywszy na tłumiku i swiatłąch, co oni do kor.... nie wymysla ciekawe czy sie przyjmie pewnie w duzych miastach a w dziurach to bedzie moze inaczej

a pojebany kraj!!!

To jest na bank pewne??

tak mowil ze na 100%

A jeśli można wiedzieć to gdzie tego hita usłyszałeś??Jest to w nowym taryfikatorze??

tak przeczytał to w jakims cenniku czycus ale na interku trezba sie dowiedziac na 1000%

Mam w tej chwili Nowy Taryfikator Mandatów w ręku ważny od
23 grudnia 2003 i nie ma w nim żadnego mandatu za Tuning ani nic podobnego! Więc chyba to jakaś plotka!! A jeżeli by chcieli taki przepis to byłoby to niemożliwe bo w żadnym kraju takowy nie obowiązuje i jeśli przyjmijmy przyjechał do nas jakiś obcokrajowiec to teoretycznie miałby on zakaz ruchu po naszych pięknych ulicach!!

wydaje mi sie że bedzie to stosowane tak jak do tej pory.. tzn przy wydechu- poziom hałasu, reszta..klamki szyby itd.

Ale szyby klamki i wydech to nie cały Tuning!! Przecież nie dadzą mi mandatu za choćby zwiększoną moc silnika czy jakieś naklejki i spojlery a to właśnie też wchodzi w skład Tuningu!!

no coz,zyjem w popierniczonym kraju,rzadzonym przez popierdolonych ludzi wiec nic mnie nie zdziwi,zostaje mi zamknac auto w garazu szkoda gadac

A za tuning roweru tez beda karac??

Ale beton. A co mają zrobić właściciele np Seatów Cordoba?? Przecież tam są montowane fabrycznie spoilery ??

dostana fabryczny blankiet na mandaty

Bzdura nie można dać mandtatu za tuning. Można tylka zabrać dowód za niezgodność samochodu z prawem o ruchu drogowym. Pozatym czytałem taryfikator i nie ma tam żadnych podobnych irracjonlacyh informacji.

PRzecież gliniarze też mają tuning - no choćby fabrycznie montowane"półspojlery" w Caro plusach i ofkoz POLICE LIGHT SYSTEM na dachu

Cytat:
2003-12-26 10:10:29, Wafelj pisze:
Bzdura nie można dać mandtatu za tuning. Można tylka zabrać dowód za niezgodność samochodu z prawem o ruchu drogowym. Pozatym czytałem taryfikator i nie ma tam żadnych podobnych irracjonlacyh informacji.

Wiesz np prosty przykład masz zjebane nakładki na pedały, to juz jest tuning ! policjant zobaczy to i powie prosze cholologacje na te pedały powiesz nie mam przykro mi zamiast powiedziec ze zabiora ci dowod to dostaniesz mandat bo to zagraza zyciu. To nie chodzi o spojlery mi sie wydaje tylko jakies kierownice włąsnie nakładki na pedały tylko to nazwali tuning na wszystko musi byc chomologacja

To niemożliwe żeby za tuning nie wpływający na bezpieczeństwo ruchu dawali mandaty. Bo jak ktoś przyciemni tylne światła w maluchu to należy mu się bo zgadnij kiedy hamuje?? Ale co do np. spojlerów to nie ma podstaw zeby karać.

Bzdura totalna to po prostu sie nie trzyma kupy dlaczego nie mozna dac madatu za sportowa kiere, która ma atest i homologacje itp. certyfikaty PIMOT-u PZM-otu i nnych takich, tak samo odnosnie tłumoków, foteli itd. Wszyscy znani producenci akcesoriów tuningowych posiadają te wszystkie certyfikaty. Mój kumpel to kiedys jeżdził z taką książeczką w schowku i gliniarz jak sie doczepiał to wyciagał ja i pokazywał prosze tutaj sa wszystkie homologacje. Nigdzie nie mam w przepisach zapisane zę trzeba miec seryjne fotele itd. Jeżeli ma to atest PIMOT to zaden diagnosta, ani Mr. Pieczarka nie może sie doczepić i mozna po prostu sprawe rozstrzygnąc w sądzie bo zawsze można odmówic przyjęcia mandatu

Amen

Cytat:
2003-12-26 13:53:30, trombocyt pisze:
Bzdura totalna to po prostu sie nie trzyma kupy dlaczego nie mozna dac madatu za sportowa kiere, która ma atest i homologacje itp. certyfikaty PIMOT-u PZM-otu i nnych takich, tak samo odnosnie tłumoków, foteli itd. Wszyscy znani producenci akcesoriów tuningowych posiadają te wszystkie certyfikaty. Mój kumpel to kiedys jeżdził z taką książeczką w schowku i gliniarz jak sie doczepiał to wyciagał ja i pokazywał prosze tutaj sa wszystkie homologacje. Nigdzie nie mam w przepisach zapisane zę trzeba miec seryjne fotele itd. Jeżeli ma to atest PIMOT to zaden diagnosta, ani Mr. Pieczarka nie może sie doczepić i mozna po prostu sprawe rozstrzygnąc w sądzie bo zawsze można odmówic przyjęcia mandatu

no przeciez pisze ze mandat otrzymasz jak nie bedziesz miał chomologacji tylko policjant doczepi sie ze masz jakas mała kiere i poprosi chomologacje !!!!!!!!!! a ty poiwesz mam prosze ok no da ci spokoj a poprosi a ty powiesz nie mam no i mandacik o to w tym biega !!!!!!!