| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2005-07-19 20:35:07 wczoraj miałem małą stłuczkę i wjechałem paskowi w tył, u mnie lampy zderzak do wymiany ale po klikunastu minutach przestało działąć wspomaganie tzn strasznie ciężko się kręci kierownicą. co to może być? |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-07-19 21:47:36 O ile ja się znam na medycynie, to chłodzenie wspomagania nie występuje w omie, te przewody to raczej chyba od klimy.
Sprawdź, czy jest poziom oleju w zbiorniku wspomagania i czy nie ma wycieku w przewodzie zasilającym. Niewiem jak w omie A, ale w B całe wspomaganie jest w przekładni kierowniczej, znaczy z wyjątkiem pompy, więc albo uszkodziła się przekładnia, albo pompa wspomagania. Powodzenia |
Fester LOB SYMPATYK Opel Omega Trachy k. Gliwic | 2005-07-20 13:31:32 Może nie we wszystkich ale w mojej Omie jest chłodzenie oleju wspomagania
Ot taka zwykła rurka przed chłodnicami pozdrawiam Fester |
xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2005-07-20 13:50:02 wielkie dzięki za sugestie ale przyczyna jest prozaiczna, poprostu spadł pasek łączący pompę i blok silnika. uff dobrze ze to tylko to. trzeba kupić pasek i po kłopocie |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-07-20 13:50:32 No to jest taka możliwość, że wspomaganie zostało zmrożone strachem w trakcie stłuczki i teraz może warto je przytulić, coby sie rozgrzało , a na serio, co nowego w sprawie?, bo jak widzę, główną radochę masz z dokuczenia nam, że w naszych zubożonych wersjach takich bajerow nie ma |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2005-07-20 14:08:30 Ja tam mam wersję bez chłodzenia na 100%, a że tych waszych luksusowych limuzyn nie znam, więc mam w tej mierze ogromną lukę w wykształceniu, swoją drogą, ciekawe dlaczego to dali, czyżby to była wersja na auto do nauki jazdy i manewrowania? |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-07-20 15:22:44 No min to ja juz caly woz mam naskladany ale jakos sam staram sie je rozwiazac>ostatnio potrzebowalemporady elektronika bo na tym sie nieznam i ja otrzymalem.A reszte sam kombinuje.wiesz rozsmieszylo mnie to ze sie pisze ze niedziala wspomaganie a sie niesprawdzi oczywistej zeczy jaka jest pasek i olej>
Pozdr |
Solltys LOB MEMBER v40 przeddzidzie | 2005-07-20 16:25:00 Co racja to racja.
W swojej motomłodości przerobiłem ze skodziną generalne czyszczenie gaźnika,kilkukrotną przekładkę wyczerpanego od kręcenia aku, wymianę kabli WN, i ogólny rozbiór na chodniku trwający ze 2tygodnie z powodu.... sfiksowanego wskaźnika paliwa, braku paliwa i bąbla beny w filtrze sugerującego ze bena jest, oraz paru pomniejszych błędów a wystarczyło zalać literka |
xiadz LOB NET MEMBER tylko 2.0 Zielona Góra | 2005-07-20 22:16:21
a mnie to nie śmieszyło biorac pod uwagę w jakim stanie znajowała się oma i ja. obyś nie musiał tego przechodzić |
SENATOR LOB MEMBER SENATOR B GDANSK | 2005-07-20 22:27:05 Oj domyslam sie i wspolczuje ale zeby odrazu popasc w panike.
Bez urazy
Pozdr. |