Kabriolety z FSO ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kabriolety z FSO?
(PAP, tm/08.01.2004, godz. 06:21)

Firma, która - jak chwali się w liście do zarządu FSO - wprowadziła na rynek amerykański marki Subaru, Yugo i Zastava, twierdzi, że jest w stanie produkować na Żeraniu kabriolety, a na dodatek sprzedać je w USA - pisze "Puls Biznesu".

Według dziennika, kłopot sprawia analiza wiarygodności oferty. Trzeba to robić wyjątkowo rzetelnie, bo FSO stało się ostatni łakomym kąskiem dla inwestorów. Dość wspomnieć o Volkswagenie...

"Amerykańska firma Nucarco chciałaby na Żeraniu produkować nawet 100 tys. samochodów rocznie. Miałyby one trafiać głównie na rynek amerykański" - poinformowała "PB" osoba zaangażowana w proces poszukiwania inwestora.

W liście intencyjnym Nucarco zapewnia, że jest właścicielem praw do produkcji "unikalnych modeli" samochodów i poszukuje zakładu, gdzie mógłby je produkować. "W grę wchodziłby czteroosobowy kabriolet oraz lekki pick-up" - informuje rozmówca "PB".

Nucarco zapewnia, że jest w stanie zorganizować finansowanie potrzebne m.in. na zakup oprzyrządowania, nowych maszyn czy przeprowadzenie niezbędnych testów i homologacji nowych pojazdów. List intencyjny zakłada, że rozpoczęcie produkcji nowych samochodów mogłoby rozpocząć się w 18 miesięcy od czasu podpisania ostatecznego porozumienia.

Polonez cabriolet???

Raczej GM a nie FSO!

A może jakby tak do Polusia wsadzili silniczek ze 2,5 litra tak ze 150 kucyków i skladany daszek to bylby dopiero fun sama bym na takiego oszczedzala.

2,5L?, 150KM?, obecnie poldek pali 14l/100km, no to wtedy chlalby 30???

robreg ja mowie o nowoczesnym silniku ktory by nie chlal wiecej niz 10, te stre trzeba wreszcie przeznaczyc na zlom czas najwyzszy

dobry samochód musi duzo palic

wal sie! Mój przy złej regulacji i ekogreenie palił 18!

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

a przy dobrej pali 17,5 hehe

Hihihiihehehe dobre Spajki dobre!

ostatnio mniej

-----------------

Mniej to chyba powinno cieszy co? tak mi sie zdaje

mniej cieszy, ale cały czas to za dużo... chce zejsc poniżej 15.

-----------------

to jezdzij jak Burza

jak sobie zatkam reduktor...

-----------------

hehe a co to jest 15l / 100km w koncu nie na darmo wzieli do poloneza silniczek kanta ktopry nie nadarmo zostal nazwany kilerem stacji benzynowych .

Polonez wcale nie jest przestarzały. Historia zatoczyła koło, znów na topie jest tylny napęd. Polonez jest super nowoczesny.

Tylko zmienił bym silnik i seryjnie montował DOHC fiatowskie, FSO podobno ma wykupioną licencję na te silniki, licencja od wielu lat leży gdzieś w szufladzie