Remoncik silniczka?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dziś dowiedziałem się że na 4 cylindrze mam tylko 8 czegośtam kompresji i w związku z tym chyba będę musiał wydać jedyne 500 zeta na remont silnika.

Nie zazdroszcze tyle kasy Dobrze ze ja nie mam czwartego cylindra

No to naprawde współczuje!!Ja jak narazie mam dobre sprężanie ale niewiem dlaczego mi olejek bierze i tak na niebiesko zadymia jak mu dobrze przycisne!!! Ciekawe z czym to się wiąże??

Niebieski dym to spod opon

jak zobaczyłem ten temat to od razu pomyślełem o Tobie!!
cóż moge tylko złożyć szczere wyrazy współczucia!!

Cytat:
2003-12-23 16:40:19, sc00by pisze:
jak zobaczyłem ten temat to od razu pomyślełem o Tobie!!
cóż moge tylko złożyć szczere wyrazy współczucia!!

Dlaczego pomyślełeś o mnie?

A tak w ogóle to chyba nie jest tak źle dziś udało mi się go rozkręcić do 180 więc może jeszcze troszkę pożyje

[ wiadomość edytowana przez: bandzior dnia 2003-12-23 18:33:25 ]

pierdziel to ja na dwoch mam juz 7mph(czy jakos tak) halas pali ci olej bo nie masz juz pierscieni

bo oststnimi czasy po wymianie oleju.. tylko Ty stwierdziłeś że masz duuuuży przebieg i silnikowi należałby sie remoncik!!- no ale jak leci 180...hmmm to w moim coś jest nie halo

Hmmmmmm!!!!! Mówisz brak pierścieni??? To ciekawa sprawa!!!A może by nowe założyć?? Dużo z tym roboty by było?? Wiem że to pół silnika do rozbiórki ale czy duży problem z ich włożeniem jest??

wymiana pierścionków to nie taka trudna rzecz!! W FSO trzeba rozebrać mise olejową i od dołu wyjąc całe tłoki zmienić pierdzionki i założyć, troszki zachodu jest!!
Ja planuje to zrobić po nowym roku jak sie troszki ociepli :]

No to aby do wiosny j planuje wtedy silnik w góre i pewnie bede uskuteczniał jakieś modyfikacje tylko aby kasa i pogoda dopisała

Cytat:
2003-12-23 21:55:02, Alan28 pisze:
pierdziel to ja na dwoch mam juz 7mph(czy jakos tak) halas pali ci olej bo nie masz juz pierscieni

To może fakltyczne nie jest tak źle

no to chyba lajcik!!

To może zaoszczędzie troszku kasy Ale świece i tak muszę wymiwnić a to prawie 120 zeta

te,a co ty masz za woskowiny?

Takie ładne briski LR15YPP za jedyne 30 zeta jedna.

No to widać że nie żałujesz na świeczki!! Ja teraz mam w planie zakupić sobie NGK bo są podobno najlepsze do gazu a gość z mojej gazowni załatwia komplet za 25zł!!!

Iskra Gaz a na gazie to i tak co 10 tysia trzeba swiece zmieniać

Moje co 20.000