MotoNews.pl

Jak otworzyć fiata w zimę?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, dawno mnie tu nie było bo miałem kłopotyz netem jedynie gg chodziło jako tako - ale też ledwo.
niewazne
słuchajcie co zrobić z uszczelkami drzwi, żebym mógł rano otworzyć auto? kurcze wczoraj siłowałem się chyba ze 20 min
zamki mam zrobione, przeczyszczone nasmarowane i działają w miare lekko, gorzej z uszczelkami.kupiłem jakiś czarodziejski środek na uszczelki ale nie pomaga
może jakieś domowe sposoby?

do awaryjnego otwierania tzn gdy juz przymarzna sluzy dezodorant.
a profilaktycznie zeby nie zamarzaly wazelina teczniczna.
zimno co

Tak sa czytaj tu

No nawet niezłym sposobem i dostępnym prawie dla wszystkich jest posmarowanie uszczelek zwykłym kremem NIVEA!!

jesli idzie o zamek to mozna kupic odmrazacz do zamków , koszt 3 zł , góra 5 zł . (zależy od producenta) , a co do uszczelek to najlepsze są : smary grafitowe , koszt to ok 5 zł . Wazelina technicznma tez jest dobra i tańsza.

Do uszcelek jest b.dobry sprey silikonowy wielkosci odmrazacza w ciemnoniebieskim opakowaniu. Widziałem dzis nawet w tesco za 4.99 zł (firmowy nie "Tesco").

no i jak najbardziej podreczny agent WD 40

no nie wiem czy ta wazelina bedzie w twoich laskach jak wsiadajac upieprzysz sobie kurtke o nia a potem fotel...tak jak inne smary juz lepszy krem nivea.

Nivea jest do dupy...Ma za duzo wody co sprawia ze drzwi jeszcze gorzej przymarzaja...sprobujcie nasmarowac nivea uszczelki juz przy -5...Gwarantuje,ze zanim przylozycie palec do uszczelki to krem juz stwardnieje...Ja stosowalem smar LT 43 S...Cieniutka warstwa i nie zamarza...najpierw nacieramy a potem trzeba zetrzec nadmiar szmatka...w lato tez tak robie,bo mnie wkurza skrzypienie uszczelek drzwi...Co do upieprzania sie tym, nic takiego nie zaobserwowalem...