MotoNews.pl

[126]Tylny zawias pod Swapa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jaka konfiguracja spreżyn z tylu pod swapa 903
teraz mam amortyzatory bilstein - jakies nie specjalnie twarde
mi tyl siadl tyl jak dolozylem 2 cylindry,
trza by podniesc - czy opcja sprezyny maluchowej obcietej 1zw, dogietej i zahartowanej bedzie ok?
sprezyny z trucka ktore mialem byly za niskie

jak to u was wyglada pozdrowki

[ wiadomość edytowana przez: widynek dnia 2005-04-26 17:27:57 ]

mi tez usiadl sporo a mam ciete 1.2 zwoja. wymienie na sprezyny od trucka. amorki alko od bravy daja rade na takie auto.

powiem ci naziku - ja mam obciete 1 zwoj i nowe Kayaby....musialem dodac gume miedzy zwoje bo starsznie buje dupskiem...wiec ciete sprezyne maluchowski tez odpadaja wg. mnie - sam szykuje sie na trucka

Cytat:
2005-04-26 08:07:08, NAZIK pisze:
jaka konfiguracja spreżyn z tylu pod swapa 903 teraz mam amortyzatory bilstein - jakies nie specjalnie twarde mi tyl siadl tyl jak dolozylem 2 cylindry, trza by podniesc - czy opcja sprezyny maluchowej obcietej 1zw, dogietej i zahartowanej bedzie ok? sprezyny z trucka ktore mialem byly za niskie jak to u was wyglada pozdrowki

Kup na gieldzie 2 sprezyny od trucka za 20zl i obetnij je troche wiecej niz pol. Ja tak mialem zrobione u siebie w polaczneiu z bilsteinami i ta konfiguracja byla super. Sprezyny trucka ciete na pol niestety sa za krotkie.

zuraw z jakiego silnika trucka? diesel/benz.?? bo ponoc roznica jest
i jeszcze czy doginales je i hartowales itp?
pozdr!

ja niemam swapa ,ale mam sprezyne od mietka 300D i jest bardzo dobrze+amorki zalane hipolem+gumy w sprezynach

Cytat:
2005-04-26 17:24:45, NAZIK pisze:
zuraw z jakiego silnika trucka? diesel/benz.?? bo ponoc roznica jest i jeszcze czy doginales je i hartowales itp? pozdr!

Ja mialem z benzynowca i uwazam ze bylo rewelacyjnie. Ale Arti mowi zeby szukac z diesla. Nie wiem jaka jest roznica w twardosci, ale IMO z benzyny byly wystarczajace.

u mnie w miescie jest firma ktora robi sprzyny na zamowienie, dopytam sie co i jak i za ile i dam znac

Nie wiem czy zrobia sprezyny za 20zl obie... A za tyle na gilezie spokojnie mozna kupic 2 od trucka.

dzis bylo tour de szroten na rowerze w poszukiwaniu sprezyn
znalazlem fajne z beczki srednica drutu to 15,5mm przy 14mm w maluchu wiec wydaje sie byc idealne
dlugosc sprezynki to 43cm wiec powinno styknac na dwie sprezynki z malca
zobaczymy...