Opcja wyboru paliwa na kturym aktualnie jeżdzimy 98 lub 95

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam następujące pytanie rozmawiałem ostatnio z kolegą i powiedział on mi że w espero jest opcja wyboru paliwa 98 lub 95 poprzez przełączanie przełącznikiem na jakiej bęzynie aktualnie jeżdzimy i który nie jest wyprowadzony, trzeba go samemu załozyć. Niewiem na ile jest to prawda wiec prosze o jakieś wakazówki.

Pozdrawiam.

Do sciagniecia tutaj objasnienie dotyczace selektora oktanowego, ktore to otrzymalem kiedys od MackaGT

[ wiadomość edytowana przez: Krawat dnia 2003-12-22 00:52:07 ]

też bym poczytał....ale widzę jedynie komunikat...."NIE ZNALEZIONO PLIKU"

To ten selektor odnosi się do paliwa 95/98 czy 91/95 ??

JAki ma to wpływ przy jeździe na LPG?? Z tego co pamiętam to zależało to równierz od posiadanego kompa...

Czy mogę prosić o przypomnienie, nie znalazłem tego w poradach , może Ćwikus powinien to zamieścić, chyba MAciekGT miał coś na ten temat na swojej stronie...

Cytat:
2003-12-22 00:55:44, bogdan1 pisze:
też bym poczytał....ale widzę jedynie komunikat...."NIE ZNALEZIONO PLIKU"

Odezwij sie do mnie na gg: 451258, a podesle Ci ten plik - mnie dziala.

Opis zmiany selektora oktanowego miał być zamieszczony już b. dawno. Wysłany był pełny opis do "kierownika".

Witam po Świętach,

To tak poważnie mówiąc -przełaczenie na 95 oktanów coś daje przy LPG - jeżeli przyśpieszenie to czy i zużycie paliwa nie idzie w górę ? Prosiłbym o rzeczowe opinie - jak już ktoś jeździ na 95 od dłuższego czasu - od kilku miesięcy.
pozdrawiam
Bojkot

Cytat:
2003-12-29 08:29:19, BOJKOT pisze:
Witam po Świętach,

To tak poważnie mówiąc -przełaczenie na 95 oktanów coś daje przy LPG - jeżeli przyśpieszenie to czy i zużycie paliwa nie idzie w górę ? Prosiłbym o rzeczowe opinie - jak już ktoś jeździ na 95 od dłuższego czasu - od kilku miesięcy.
pozdrawiam
Bojkot

Spalanie potrafi się zmniejszyć. Łukasz Gajer ma to chyba u Siebie.

Pozdro.

[ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2003-12-29 11:04:18 ]

Witam

I wszystko jasne będe dziś testował przyspieszenia z zworką i bez więc pewnie jutro coś o tym napisze. Mam jeszcze jedno pytanie czy opis o którym mówi DENWER rużni sie czymś od opisu udostępnionego przez Krawata.

Pozdrawiam