Wygląda znajomo.......

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Tak sobie przeglądam różne strony i patrzcie co znalazłem:
strona
Poznajecie?

hm...
o co chodzi??
czyżby Pawła Ładzia zaczynała karierę modelki??
nie sądzę,może ktoś sobie fotkę pożyczył??

może niech wypowie się sam zainteresowany...

Nie... nie moze byc

A naprawde to zrobilem

Tego tam jest więcej.
A czyja tam 10tka stoi???

nasze?????

strona
ta nie znajoma,ale tez na krakowskich numerach

Cytat:
Tego tam jest więcej.

nasze?????

Raski to ta sama , czyli Pawła
110 też klubowa

Cytat:
Tego tam jest więcej.

nasze?????

Raski to ta sama , czyli Pawła
110 też klubowa

110 należy do AndrzejaM z DG...

czy ktoś tu wykrada zdjęcia ze stronki klubowej,czy mi się wydaje??

a może motonews zgodziło się udostępnić fotki znajdujące się na serwerze tamtemu portalowi

Cytat:
czy ktoś tu wykrada zdjęcia ze stronki klubowej,czy mi się wydaje??

a może motonews zgodziło się udostępnić fotki znajdujące się na serwerze tamtemu portalowi

Myślę, że nie ma co przesadzać. Wydaje mi się, że można kopiować zdjęcia bez problemu , chyba że jest zaznaczone żeby tego nie robić, tak jak jest to na przykład na stronie klubu fso. Link umieściłem jako ciekawostkę i osobiście nie widze nic złego w tym , że ktoś umieścił zdjęcie na swojej stronie.
pozdr

masz rację,faktycznie trochę przesadziłem,po prostu nie lubię,gdy coś mnie dotyczy,a o tym nie wiem( tutaj uogólniam )
ale uważam,że kulturalnym gestem jest powiadomienie,że umieszczam zdjęcie Twojego auta na mojej stronie, chociażby właśnie dlatego,żebyś sobie je obejrzał...
???

O ile wiem jezeli nie ma zaznaczenia iz nie wyrazacie zgody na kopiowanie to moga robic z tymi fotami co chca ;] dopuki rowniez nie czerpie z tego korzysci materialnych zrobienie czegokolwiek dla tej osoby jest niemozliwe.

A jezeli komus to przeszkadza np. dla pawla to polecam na przyszlosc zaopatrzec fote w jakims najprostrzym programie nawet w male logo gdzies na zdjeciu jako znak wodny to dosc dobre rozwiazanie i nie psuje tak fotki

Hehehehe tak sobie piszemy, a mogę się założyć , że najbardziej zainteresowany, czyli Paweł nie ma nic przeciwko umieszczeniu tych zdjęć.

Zatem czekamy na zajecie przez pawla jakiegos stanowiska

hehehe
też bym nie miał nic przeciwko,gdyby moja Ładzia stanowiła przykład autka tego modelu - ale do tego to jest jej daleko

Pawła auto jako modelka to żadna nowość - jak Prezes miał Samarkę to też była modelką, tylko na stronie www.ladasamara.de czy jakoś tak. Tak samo kiedyś Mariusznia swoją Nivę gdzieś wysłał - przecież były jaja z tą koszulką co zrobili komputerową obróbkę i na koszulce Mariuszowi zrobili znak ich klubu, nie pamiętacie???
Poza tym są takie strony gdzie podają adres e-mail i można tam wywyłać swoje zdjęcia czy rysunki związane z ładami, np. na ladaonline.ru w dziale foto jest coś takiego.

A co do kopiowania zdjęć. Ja, który robię tą swoją stronkę, coś wiem na ten temat. Otóż odwiedzam setki stron o ładzie i muszę powiedzieć, że bardzo często zdjęcia się dublują, że to, co było na jednej stronie jest na drugiej. I wydaje mi się, że nie jest to jakieś naruszanie praw autorskich. Z resztą ja sam wszystkie zdjęcia, które będą na mojej stronie też ściągnołem z innych stron. I mam nadzieję, że mnie za to nikt nie dupnie. Bo w zasadzie czemu miałby to zrobić?. Nikt przez zdrowy rozsądek takimi gupotami by się nie zajmował.

Za to nikt nie moze cie dupnac dopuki nie czerpiesz z tego korzysci majatkowych (chodzi mi o to : np. kazesz sobie placic za ogladanie tych fotek) jedyna rzecza jaka mozna zrobic to nakazac (jako autor) usuniecia fotek z serwera bo jak slusznie zauwazyles wszystko sie na necie kopiuje w gigantycznych ilosciach i zawsze mozesz powiedziec ze sciagnales to z serwera np. dzien przed wcisnieciem na swoj ze stronki gdzie byly one udost. za free oraz nie bylo zadnych ostrzezen lub zakazow ich kopiowania.

Tak jak ze spamem ogolnie jest zabroniony ale jest sposob prawny na rozsylanie spamu tak ze zaden sad nie moze sie do ciebie przyczepic ;] ito bez zmian tresci czy stylu rozsylanych wiadomosci ja do dzis dostale 100 reklam dziennie i nie moge zawiele zrobic poza zmiana adresu.

Mówię - na wielu stronach znajduję te same zdjęcia, one się powtarzają, dlatego też skoro moja strona będzie jedną z kolejnych gdzie się one pojawią - to nie mam czym się przejmować. Bo czemu moja strona nie mogłaby być jedną z kolejnych, no nie.

Fakt choc przyznam ci sie ze jak otwieram o ladzie kila stronek i przegladam po raz 4 te same fotki to odrazu wylanczam takiego saita wiec wiesz moze jest to i dobre rozwiazanie ale majac swiezy soft oczywiscie przyciagamy wiecej i czesciej ludzi zainteresowanych nawet nie tylko fotami. Lepiej w koncu aktualizowac po trochu bez przerwy niz raz na miech wrzucic i zapomniec ;]

Tak swoja droga czy ktos ma moze czarnobiale fotki swych aut?
Wlasnie wyciagnalem swego zenita i zaswitalo mi sieknac artystyczne zdjecia z autkiem moze ktos juz cos takiego robil?

Moim zdaniem nie tylko dla fotek się ogląda stronki w internecie. Mało tego, jeżeli wiesz jak wygląda dany model to wtedy fotki kompletnie są niepotrzebne, bo chodzi o informacje.
No chyba, że tak jak w przypadku mojej stronki, jest pełno nieznanych modeli, gdzie zdobycie fotek jest bardzo trudne, bo w całym necie jest ich mało, to wtedy każda fotka będzie cenna, obojętnie jaka.
A poza tym ja nie miałbym czasu robić nowych zdjęć (mimo, że mógłbym pożyczyć cyfraka od dziadka), a poza tym niektórych modeli nie dałoby się uchwycić, bo sam wiesz jak mało w całej Polsce jest modeli grupy 110 - w Bydzi to chyba tylko jedna 2110 jeździ.
Więc dla mnie zdjęcia są najmniej ważne, byle tylko potencjalna osoba czytająca moją stronkę kojarzyła o jaki model chodzi. Dla mnie ważne są informacje.

W sumie masz racje po prostu przemawia prezzemnie mojaspecjalizacja gdzie zdjecia byly wlasnie najwazniejsze wiec dlatego chyba instynktownie klade na nie nacisk a co do starych lad kurde szyja mnie boli bo co jedna lada jedzie to leb odwracam ;]