MotoNews.pl
10 Średnica klapki (84225/0) - NT

Średnica klapki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam, jak większość osób po montażu instalacji gazowej odczułem znaczny spadek mocy, zarówno na gazie jak i na benzynie. Zastanawiając się co z tym zrobić obejrzałem dokładnie co tam mi fachowcy zrobili. Najpierw zauważyłem klapkę od wybuchów która dławi ok 1/3 przekroju układu dolotowego. Następną rzeczą jest mixer, który jest zamocowany w rurze dolotowej. W związku z tym mam pytania:
1) Czy jak przerobie/usunę tą klapkę od wybuchów to osiagi mi sie poprawią ?
2) Czy jak wymienię mixer na taki montowany na rurze, a nie w rurze to też mi się polepszy ??

no wlasnie u mnie orginal to 70 a klapka ma40 dalem tokarzowi rysunek i ma mi zrobic taki ze bedzie 70

Cytat:
no wlasnie u mnie orginal to 70 a klapka ma40 dalem tokarzowi rysunek i ma mi zrobic taki ze bedzie 70

a klapka będzie ważyć 2 kilo i zamknie się po strzale 2minuty
Cytat:
1) Czy jak przerobie/usunę tą klapkę od wybuchów to osiagi mi sie poprawią ?
2) Czy jak wymienię mixer na taki montowany na rurze, a nie w rurze to też mi się polepszy ??

mikser nie ma znaczenia jaki ma kształt konstrukcyjny ważna jest zwężka i ona musi być aby gaz zassać masz pewnie fi 32mm
a moc zawsze będzie mniejsza może masz dawkę źle ustawioną

Jakie 2 kilo .Tokarz ma jedynie wytoczyc pierscienie(pewnie myslisz ze stalowe?).A klapka bedzie z cienkiej blaszki aluminiowej. Troche wyobrazni