| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Ronaldo Miłośnik FSO Polonez Atu+ 1.4GTI ... Poznań | 2003-11-15 14:49:40 Mam problem!!!
Pomocy!!! Padł mi przekaźnik (561) w przerywaczu od kierunkowskazów. Kupiłem nowy elektroniczny, schemat kostki ten sam. Przeznaczony do Polonezów przed '93, mój jest z 90. Wszystko niby działa, ale... kierunki w lewo mrugają jak oszalałe. W prawo jest ok, awaryjne też ok, jedynie kontrolka od awaryjnych mruga na przemian ze strzałkami. Sam przerywacz jest sprawny, bo sprawdzalem inne i jest to samo. Moze wiecie, gdzie moze byc przebicie? Ja podejzewam miejsce podłączenia kierunków z centralką alarmu. Juz ją wywalilem i dalej to samo. Pomóznie, Prosze, bo nie da sie tak jezdzic. |
drukarz CARO+1,6GLI LPG!!! Poznań | 2003-11-15 14:55:55 [Wszystko niby działa, ale... kierunki w lewo mrugają jak oszalałe.
Cześć A sprawdziłeś jakie masz żarówki?? Bo ja miałem taki objaw jak wsadziłem za małą moc zarówki |
Ronaldo Miłośnik FSO Polonez Atu+ 1.4GTI ... Poznań | 2003-11-15 15:00:19 Ale na starym przerywaczu, nie bylo tego objawu... Teraz, z zarowkami nic nie robiłem. A po za tym, to skoro to jest elektroniczny przerywacz to... chyba nie wina zarówek, tylko zwarcia w instalacji... |
Rino125p Kraków | 2003-11-15 16:33:57 a czy wszystkie zarówki po wlaczeniu lewego kierunku ci swiecą? |
Ronaldo Miłośnik FSO Polonez Atu+ 1.4GTI ... Poznań | 2003-11-15 18:40:42 Dzieki WIELKIE!! Okazalo sie, ze problemem byla zarowka w przednim prawym zespolonym Wymienilem i jest ok Pozdrawiam |
aannddrree kraków | 2003-12-27 12:48:57 Witam
Mój problem z kierunkowskazami polega na tym ze prawy kierunkowskaz dziala jak chce ( lewy w porzadku ). Prawy albo nie dziala, albo jak wcisne na wiekszy obroty silnka np. 2.500 obr/min wtedy dzialaja, ale nie zawsze. Wymienialem przerywacz i caly pająk na nowy. Co jeszcze moze byc przyczyna ?????? [ wiadomość edytowana przez: BIAŁY dnia 2003-12-28 12:47:47 ] |
Lv radom | 2003-12-31 19:11:50 u Mnie w "borewiczu" jest podobnie.Jak silnik jestzimny to wszystko ok ale jak sie troche pojezdzi to prawy kierunek warjuje (slabnie czestotliwosc ,a po chwili na desce rozdzielczej niemryga, a na zewnatrz podobno slabiej i rzadziej swieci) .
ostatnio po nacisnieciu hamulca troche pomruga i przestaje. wbagazniku jeden kabelek od masy jest niepodlaczony i 2 z wiazki jest tez niepodlaczony) kolejny jest podlaczony do blotnika. co moze byc przyczyna? |