| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-10-15 16:51:54 witam mam do zrobienia prace dyplomowa no i wpadlem na pewien pomysl ale potrzebuje pomocy, chce zrobic uklad ktory bedzie pokazywal chwilowe spalanie porownywal to z iloscia benzyny w zbiorniku i na tej podctawie na wyswietlaczu pokaze sie informacja ile jeszcze kilometrow przejedziemy przy tym spalaniu, ale mam kilka problemow znalazlem uklad ktory oblicza chwilowe spalanie Tutaj
ale ten uklad dziala tylko przy wtryskach i przy autach ktore maja podlaczenie pretkosciomieza elektroniczne co znaczy ze do 125p niemoge tego podpiac wiec prosze was o pomoc czy sa jakies uklady chwilowego spalania ktore moge zastosowac w 125p |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2003-10-15 16:55:40 No to żeś woadł ja śliwka w kompot!! Gratuluję!! Życzę wiele radości z pracy zapału i kilograma nerwów!! Powodzenia!! |
schwepes F&F Sympatyk zezłomowałem Kraków | 2003-10-15 17:02:01 może pompa paliwa z 'przelewem' i przepływomierz na przewodzie od pompy do gaźnika..? |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-10-15 17:07:44 najlepiej by bylo jak bym otrzymal sygnal elektroniczny od tego uzadzenia ktore miezy chwilowe spalanie Koniu mi mowil o jakims ukladzie tylko niepamietam co to bylo |
bodziot "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2003-10-15 17:15:19
w sumie to powino zadziałac w takiej konfiguracji
wiec zatkać odpływ w paliwa w gaźniku a przepływomierz umiećić pomiedzy trójnikiem a gaźnika bo wtedy cała przepływająca benzyna bedzie spalana w przypadku układu bez zmiam bedziesz potrzebował 2 przepływomierze czyli 1 za pompą a 2 na odpływie gaźnika |
el_comendanto (M) F&F Sympatyk ![]() トヨタカムリ | 2003-10-15 17:21:20 Witam...W trabancie dwusuwowym bylo kiedys cos takiego...w wersji de luxe...na przewod paliwowy przed gaznikiem zalozony przeplywomierz...taka mala puszeczka ze smigielkiem w srodku Forum Trabanciarzy ----------------- http://plepleple.pl |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2003-10-15 17:52:54 Ja bym pokombinowął tak.
Zastanowić sie co najlpiej opisuje zuzycie paliwa ? (predkosc, obroty, podcisnienie w gazniku). Podpiać to pod jakąs elektronike (licznik rowerowy, obrotomierz cyfrowy, wakuometr a bajerami... po tego trzeba by mieć sygnał z czujnika paliwa...a ostatnia rzecz to jakiś elektroniczny gadzet ktory by wartośc sygnału ilośći paliwa dzisł przez wartość sygnału z miernika (obroty, predkosc, podcisnienie) i wypluwał jakiś wynik. |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-10-15 18:31:20 Bratek! cosik dla ciebie. tam są fotki jakiś dodatkowych bajerów
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=16890490 |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-10-15 22:19:26
latwo powiedziec trudniej zrobic , dobra to potrzebny jest przeplywomiesz teraz nasuwa sie pytanie jaki i gdzie mozna taki dostac |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-10-16 00:22:30 Wpadłeś jak pisał Simon Łatwiej o dziwo by było to zrobić na wtryskowcu mierząc czasy otwarcia wtryskiwaczy, na gaźniku to chyba właśnie tylko na dwóch przepływomierzach, jednak słyszałem (co mnie zdziwiło) że takowe do najtańszych elementów się nie zaliczają Ten z allegro bardzo fajowy. |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-10-16 14:03:05 w sumie wakuometr fiatowski pokazuje mi niby chwilowe zuzycie paliwa...... moze tym tropem ? |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-10-16 16:53:46
A można coś bliżej? Gdzie to się montuje i skąd to wytrzasnąć BTW - czy wakuometr nie wskazuje poprostu wartości podciśnienia w miejscu pomiaru? Bo jeśli to jest gdzies w układzie dolotowym to chyba to samo wskazanie oznacza inne spalanie na każdym biegu |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-10-16 19:54:28 nie bylo go..... ale szukaj na szrotach...... pamietam jak tata go montowal :> ale wtedy bylem tyci tyci |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-10-16 20:55:11 Na szrotach powiadasz... A od co konkretnie mam sie pytać? Z jakiego auta to pochodziło? Jak możesz to podpytaj tate ps. Do czego to właściwie służyło?? |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-10-17 11:45:04 Pytaj o wakuometr do DFa/poldolota. Do tego bylo glownie preznaczone... Na moim jest napis MERA-KFM i wnioskuje ze to producent..Tak to wyglada.. JEzeli gosc zrobi na ciebie wielkie oczy i powie "a cio to?" to powiedz ze ustrojstw co sie montowalo na desce rozdzielczej i pokazywalo orientacyjne, chwilowe zuzycie paliwa i mialo 3 lampki okresialace prad ladowania |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-10-17 14:40:08
kumpel ma takie cos w garazu zawsze sie zastanawialem po co to jest ale |
huck vectra warszawa | 2003-10-17 16:56:45 cze
kiedys trabanty i wartburgi miały takipatent z przepływomierzem i wyswietlaczem na ledach pokazującym chwilowe zuzuycie paliwa w warborghini miał to wbudowane w wiekszy wskaznik a trabi miał osobny jak by cie interesowało to mam taki nowy przepływomierz i wskaznik do trampka do opchniecia niestety na dzien dzisiejszy schematu nie znajde bo mi sie zrobił pierdolnik w dokumentacji jak kupiłem dom i wsio w kartony popchałem moj priv kyller@motocykle.org pozdroo huck |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2003-10-18 09:39:17
Wiec czujnik podciśnienia podłączasz do rury łączącej kolektor z sservem hamulcow. zaislanie bierzesz z bezpiecznikow do których podłączona jest stacyja, no i jeszcze jest podświetlenie. To chyba wsjo |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-10-20 11:22:24 ma ktos moze jakies schematy do trabanta lub warburga do podlaczenia przeplywomieza ? |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-10-20 11:27:34 czy to jest prawda ostatnia wypowiedz na samym dole TU |