Poco na liczniku w maluchu stary typ są czerwone kropki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poco na liczniku w maluchu stary typ są czerwone kropki.
Pozdrawiam daniel

Witam ,może zostane ubiczowany za niewiedze Ale mi sie wydaje ,ze to sa maksymalne predkosci na kazdym biegu...

Sputnick

Zgadza się na których silnik niby max można zmieniać biegi, hm kurde dawniej jazda była.....teraz każdy przynajmniej 10km/h więcej przeciąga. Pozdro

jest to coś w rodzaju ekonomizera, hehe, każda kropka oznacza kolejny bieg

Ale one nie sąpoto żeby nanich bieg zmieniaćbo ekonomiczna jazda maluchem to 80-90 km a na tej kropce trójka od 80 jest .
Dzięki pozdro.

Siema
Trojka jest do 80 !!! To nie sa ekonomiczne predkosci tylko takie do ktorych mozesz jechac na danym biegu/hamowac silnikiem i nieprzekrecic silnika (fabrycznego).

Pozdro i Wesolych Swiat - Sputnick

no to sie wyjasnila tajemnica,
ja kiedys znalazlem na zlomie ztary termometr do 125p z takimi kropami i nie wiedzialem pokiego to tam namalowali, chociaz na nowych zegarach (okraglych) do DF tez sa takie zakresy pozaznaczane

Cytat:
no to sie wyjasnila tajemnica,
ja kiedys znalazlem na zlomie ztary termometr do 125p z takimi kropami i nie wiedzialem pokiego to tam namalowali

No to teraz wiesz zę przy 90'C masz zmienic na 2, a jak jush masz 110 to na 3

A ja wiem czemu są owe kropki!! Gdyby ich nie było to by nie padło to pytanie. Czyli są po to by o nie pytać

Żeby rozwiać wszystkie wątpliwości przytoczę zdanie z fabrycznej instrukcji obsługi:
"Na prędkościomierzu zaznaczono kropkami maksymalne dopuszczalne prędkości dla biegu pierwszego, drugiego i trzeciego."

A co z 4 biegiem??

Wiesz na 4 to tniesz od oporów, jak samochód zacznie zmieniac geometrie karoserii pod wpływem pedu powietrza to może zwolnij A tak poza tym 4 to jush ostatecznosć wiec nawet nie malowali tych kropeczek A tak na serio to po co mieliby malować kropke dla 4 skoro wyzszego biegu jush nie ma, no chyba zę chcesz wsteczny wrzucać. Powodzenia i Pozdrawiam

Czwórki pewnie nie zalecaja zapinać z powodu osiągania na tym biegu niebezpiecznych prędkości

Jak niezalecaja zapinac 4 to co zapiac ? Moze silnik i kola na krotko z pominieciem skrzynki

4 bieg? niema kropki no trudno ludzie którzy to robili pewnie chcieli żebyć zarżnoł silnik albo siebie (na "drzewie")
hahahaaa
gupie pytanie

kropki są dla tych co na codzień jeżdżą innymi samochodami i nie wiedzą że jadą i chcą wysiadać