Tani neon, do podswietlania wnetrza. Sprawdzony

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Ostatnio siedzac w garazu i bawiac sie dwoma niebieskimi diodami wsadzajac je w ruzne zegary, rurki, i nietylko włożylem do wezyka paliwowego niebieskiego taki lekki odcien niebieski bez zbrojenia, z jeden i z drogiej strony diody zapalilem i co widze zajeb... efekt neonu pozamykalem drzwi od garazu pogasilem switła zapalilem diody i odlot. Jest warunek wezyk nie moze przekraczac 30 cm, oczywiscie nie moze byc pogiety bo swiatło bedzie sie łamało, to jest cos jak swiatłowod tylko ze za powiedzmy 5 zł,
Ja mam to zrobione w swoim i efekt jest super kumpel w maluszku zamontował i tez extra. Kolega wsiadajac do poldka mojego mowi "Za ile ten neon kupiles". NO tylko trezba sie z tym pobawic troszke, probowalem zalac ciepłym silikonem rurke ale efekt jest słabszy. Pozdro mozna sprobowac bo kosz jest naprawde tani a efekt moim zdnaiem ok

Sproboj podrzucic jakies zdjecia, to moze byc ciekawe, bo na allegro widzialem tez jakos tak zrobie z weza ale zdjecia kiepskie byly

No jezeli dam rade to zrobie bo nie mam czym zrobic fotek, no ale moze jakis filmik skrece jak sie uda, ale mowie efekt jest naprawde extra no i nie ma duzo roboty

Zrób zdjecia i opisz to zpbimy o tym arta to mnie bardzo zainteresowało Jak mozesz napisz zdjecia i tekst przyslij do mnie

ok postaram sie zrobic fotki nie ma problemu, dokładnie wezme wymiary wezyka i wymiary diod,

Jeżeli nie masz lub nie czujesz umiejetności pisarskich to napisz mi i ja coś złoże z tego

no włąsnie zaczolem ci pisac maila na ten temat, przeczytasz sobie go i złozysz najwyzej w kupe ( nie myslic z kupą ) i cos sklecisz jak bedziesz chcial a jak nie to juz trudno, takze wysle ci jeszcze dzis tylko na fotki trzeba bedzie najwyzej poczekac

Poczekam acha i jak bedziesz piasc o tych sprawach elektrycznych to pisz jak bys debilowi pisał albo jeszcze bardziej no pomijając jak sie trzyma lutownice itd. Bo ja jesli chodzi o to to jestem troszke czerstwy

ok nie ma problemu bede tłumaczył wszystko po koleji, to chyba zaczne pisac od nowa no to niewiem czy dzis sie wyrobie ale w najblizszym czasie mozesz sie spodziewac

No to ja bym też poprosił o taki schemacik tej budowy neona made in nomos!! mój mail to: halas@fsoteam.prv.pl Z góry wielkie dzięki!!!

ok on prawdopodobnie sie ukaze jako artykuł to mozna bedzie sciagnac, ale musze wszystko dopracowac ładnie i zgrac jezeli wszytko to zorbie to ok nie chce zeby było niechlujstwo

no zaiste zajebisty pomysł!!!
tylko mam pytanie jak mocno to świeci?? w sumie to najlepiej by było to zobaczyć na żywca...(i przy Żywcu ) ale troche mam do Ciebie daleko wiec te zdjęcia powinny dać mi namiastke tego co to bedzie!!

wiesz jak to swieci na allegro sa nieraz takie paleczki neony niebieskie, to tak nie oslepia kierowcy !! sprawdzone po zywcu

przydałyby mi się... niebieskie.. do kabiny, tam gdzie pedały

Tylko nie wiem czy poradzę sobie z elektroniką bo z tego ostatnia dupa jestem..... chyba że można do gniazdka zapalniczki to włączyć, bo wolne (nie palę.....w aucie. Poza nim tylko okazyjnie cygara)

no ja jestem ciekaw,bo juz nie wiem co obic z diodami:p

no ja też o tym myślałem dlatego to pytanie jak mocno świeci...ale wydaje mi sie że na to bedzie za słaby

Cytat:
2003-12-25 23:23:42, Alan28 pisze:
no ja jestem ciekaw,bo juz nie wiem co obic z diodami:p

jak masz duzy nadmiar diod to mozesz sie podzielic, szczegolnie chodzi o niebieskie

Cytat:
2003-12-25 23:24:50, sc00by pisze:
no ja też o tym myślałem dlatego to pytanie jak mocno świeci...ale wydaje mi sie że na to bedzie za słaby

Zalezy na co bedzie za słaby, jezeli chodzi o podswietlanie podwozia odpada, no chyba ze przekombinujesz, a co do elektryki to jest banalnie proste tak jak napisałęs mozesz sobie wzucic na gniazdko do zapalniczki. Mozesz dowoli sobie zamontowac przełącznik gdzie tylko chcesz

no to chłopaki pisac ten artykuł bo już sie nie mogę doczekąć. nawale tych neonów po całym samochodzie jak to takie tanie żeby wyglądało że chociać coś w nim zmieniłem )

Ja to samo