Nie na temat(RENAULT19)...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
...wiem iz ogolnie nie sa tutaj poruszane sprawy raczej odmienne tematycznie od DF i Polonezik...aczkolwiek ...mam pytanie:
Czy mozne ktorykolwiek z was mial stycznosc/slyszal gdzie i za ile/w jaki najlepszy sposob...podniesc znaczaco (min 15-20%) moc oraz moment w takim autku jak Renault 19 1.8 monowtrysk (90KM) ??
Za wszelka pomoc dziekuje...
P.S. Szukajac po firmach tuningowych natknalem sie "Swiatka" ...ale tam proponuje mi 96KM za 1200zl... ...z sensowniejszych propozycji byl tylko "Grabowski" z soft turbo...tylko ze ceny celowo nie podal ...
Z gory dziekuje za pomoc....

Zawsze możesz zacząć od drobiazgów. Polerka dolotu, wolniejszy wydech.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

No tak ...
Sprawa jest tego typu ze autko nie jest moje(siostrzane)...i zupelnie przypadkiem siostrze zaczelo brakowac pedalu gazu ...wiec tez przypadkiem zaoferowalem swoja pomoc
...i jest ona skora poswiecic ok 1500zl na wzmocnienie tegoz pojazdu...ale chce szybko i efektywnie... a wiec zabawa w polerke i po troszku dopracowywanie...raczej odpada(To mozna zrobic przy okazji innych modyfikacji),myslalem nad wymina silnika na 16V ale to raz ze kosztowniejsze dwa chyba jak dla mnie zbyt ambitne