Przerazajacy szszuum

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od 3 dni dochodzi do moich uszu dziwny dzwiek; cos jak szum (zupelnie jakby wpadl szerszen w okolice srodkowych wylotow powietrza i nie mogl sie wydostac ) Nie bardzo to moge zlokalizowac bo dzwiek sie nosi, ale chyba jest to gdzies wlasnie z okolicy srodkowej konsoli. Nic tam nie robilem . W sobote wymienialem (czyt. kumpel mi wymienial ja podawalem klucze sprzeglo, docisk i olej w skrzyni ). I od tego czasu pojawilo sie to szuuuuuuuu. Ale konsoli przeciez nie rozbielalem Dodam jeszcze ze najbardziej to slychac jadac na 3 biegu z predkoscia obr ok 2000 przy ok 40 km/h.
What the fuck is going on?
Pozdr, Dominik

ja tylko tak off-topic

Dominik to kolejny twój temat z typu "horrorów"

Chyba ci ten kumpel coś nie tak wymienił
U mnie też jest taki szum jak jadę.Tyle że u mnie wydobywa się on ze skrzyni.Nawet wiem które łożysko pada ale teraz nie pamiętam jego nazwy.

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy lokalizacji

A i jeszcze jedno czy jest ten szum jak wciśniesz sprzęgło ??
Oczywiście podczas jazdy przy tych 2000 obr.

Mowisz prawdopodobnie o lozysku oporowym - lozysko ma dosc ale przez moje gapiostwo (kumpel mowil zeby kupic - koszt 32 zl) zapomnialem kupic i zostalo stare. Slychac przy przyspieszaniu jak noga z gazu to mam wrazenie ze ustepuje. A i jescze jedno wlalismy tylko litr oleju bo wydawalo mi sie ze wystarczy

p.s. dzieki GDA bede podtrzymywal tradycje

Pozdrawiam, Dominik

Nawet najlepsze zimowki nie zastapia myslacej glowki

[ wiadomość edytowana przez: Dominik dnia 2002-10-08 11:49:59 ]

Nie chodzi mi o łożysko oporowe bo u mnie szumi podczas jazdy a wtedy łożysko oporowe nie pracuje.

Ps. Choć pewnie rdt się ze mną nie zgodzi

[ wiadomość edytowana przez: dzierzan dnia 2002-10-08 11:51:54 ]

To moze 7?

Spróbuj tego - Sprawdeź czy nie zsuneła sie gumowa osłona dźwigni zmiany biegów na tunelu - zdejmij tą z konsoli i zajrzyj pod.

no i dolej oleju , chyba brakuje ci z pół litra

Oleju doleje, a jesli chodzi o gumowe oslony to idzie pierwsza z lewarkiem, druga mniejsza bezposrednio na skrzyni i jeszcze takie cos miedzy skrzynia a wewnetrzna strona tunelu. Na ktora mam zerknac?

Cytat:
Ps. Choć pewnie rdt się ze mną nie zgodzi
dzierzan

Skad wiedziales łozysko sie nie nazywa oporowe a wyciskowe a co do tego ze lozysko slychac podczas wycisniecia sprzegla a podczas jazdy nie to jak najbardziej
p.s. Odrobina konstruktywnej krytyki nikomu jeszcze nie zaszkodzila

A co do brzeczenia to posprawdzaj polączenia srubowe czy aby blaszki na dole Ci nie dzwonia te do oslony kola zamachowego

[ wiadomość edytowana przez: rdt dnia 2002-10-08 16:48:31 ]

jak go zwał tak go zwał ; ważne że każdy wie o co chodzi

A może to małe łożysko w wale te co wchodzi wałek sprzęgłowy.

Pozdrawiam Robaczek

hehe Polonezik poszedł do ludzi a ja się nie dowiedziałem co mi tam szumiało

A jaki miałeś "piękny, przejrzysty i precyzyjny" tytuł wątku.

Cytat:
2005-11-22 11:39:20, Grzech pisze:
A jaki miałeś "piękny, przejrzysty i precyzyjny" tytuł wątku.

już się nie nabijaj ze mnie ale musisz przyznać że starałem się opisac usterkę baerdzo precyzyjnie.

Czemu nie? - Muszę mieć jakiś relaks po walce z wiatrakami na forum

Nekrofilii ciąg dalszy
Ale Monik odszukaj tego właściciela i zadaj mu sakramentalne pytanie: szumi czy nie

Momik, jako że masz doświadczenie z szumami w samochodzie pomóż...

Jak jadę samochodem marki Polski Fiat 126P to do moich uszu dobiega taaaki przerażający szuuum, czasem przeradzający się w gwizd, nad lewym uchem tak mi szumi i gwiżdże...

Błagam, co to może byyyyć?

Robreg domknij szybę

Cytat:
2005-11-23 08:06:27, Momik pisze:
Robreg domknij szybę

Momik, myślisz że to pomoże? cholercia, będę musiał spróbować