| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-10-15 18:10:35 Witajcie. Może ktoś z Was miał podobny problem i wytłumaczy mi to zachowanie.
1. wczoraj męczyłem się ze zmiana żarówki H4. Nie świeciła mi lewa. Wymieniłem na nową. zapalam światła i ... lewa świeci natomiast prawa nie. Dojechałem kawałek do stacji żeby kupić nowe żarówki. Sprawdzam - prawa znowu świeci a lewa (przed momentem wymieniona nie). Ponownie wymieniłem lewą - i znowu to samo, lewa świeci a prawa nie. No to wymieniłem i prawą na nową i dopiero teraz świecą ale naprawdę nie rozumiem co i dlaczego się działo ?????? 2. druga sprawa to kierunkowskazy - oczywiście wiem że kiedy przepali się żarówka to kierunkowskazy zaczynają mrugać dużo szybciej. Ale mojemu Poldolotowi dolega coś innego. Zauważyłem że w pewnych momentach przy włączaniu obu kierunkowskazów (lewy i prawy) przerywacz zaczyna przyspieszać. są momenty kiedy mrugnie bardzo szybko a potem wraca do normlaności. może ktoś ma na to sposoby ? Pozdrawiam |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-10-15 19:54:03 CZARY !!!
Posprawdzaj styki i punkty połączenia masy. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
dowciapny Polonez Caro 1,5 GLE Warszawa-Bielany-Chomiczówka | 2003-10-15 20:07:14 po przeanalizowaniu twojego zapytania to najprowdopodobniej styki w twoim autq nie domagaja a dla tego teraz Ci sie to objawia, ze jak pewnie zauwazylesz(po szybach rano) jest wilgotno a nie stety wilgoc sie wszedzie dostanie
pozdrawiam dowciapny |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2003-10-16 13:12:39 ok posprawdzam - chociaz uslyszalem tez od kolegi ze bardzo w wielu samochodach przy zminanie zarowki w lampie przedniej trzeba zmieniac od razu dwie - czy rzeczywiscie tak jest ? bop o ile ja sie troszke znam na elektryce jezeli moce zarowek sa te same to chyba nie powinno miec znaczenia czy nowa jest jedna czy dwie ?
|
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2003-10-16 13:55:45 nie trzeba zmieniać dwóch na raz. ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2004-01-03 13:46:46 Witam
Panowie potrzebna pomoc, otóż nie ma świteł mijania w ogóle, pozostałe są. Bezpieczniki, przekaźniki OK, podejrzewam wylącznik zespolony pod kolem kierownicy. Niestety zgubilem książke Morawskiego i trudno jest mi sie połapać. Mam takie pytania:1) Czy dobrze mi sie wydaje i uklad elektryczny oświetlenia zmienił sie w MR'93? 2) Od czego jest ten cholerny fioletowy kabelek w skrzynce bezpieczników?? Dynda jak flaga na wietrze i mnie denerwuje Głupie światła mijania a w praktyce czynią samochód bezużytecznym do ostatniego dnia lutego, a potrzebny teraz jak cholercia ten polonez pzdr. [ wiadomość edytowana przez: AdS dnia 2004-01-03 14:47:16 ] |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-01-03 15:02:30 na pewno sprawdziles ale na wszelki wypadek napisze - a mzoe to obie zarowki na raz ? Ja ostanio tak mialem - szlag trafil obie zarowki i mijania nie bylo. Dlugie dzialaly norlmalnie ? |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-01-03 15:31:40
Nie wiem od czego jest,jak zresztą duża ilość innych kostek i przewodów |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2004-01-03 15:35:10 O w morde kopane (za przeproszeniem) PHILIPSY !!!! Dzięks za rady, bravo Jarbar za diagnoze, chociaż przeczytalem ja po fakcie. |
danielewicz Miłośnik FSO 3BG Gdynia | 2004-01-03 15:38:40 Najprostsze rozwiązanie... |
AdS Miłośnik FSO nissan almera Warszawa | 2004-01-08 21:30:22 Zwracam honor żarówkom.... padł regulator (i kolejne żarówki... |