Jak bardzo rozpite sa wasze fury 126p???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
tak jak w tytule tylko dotyczy maluchow po przerobkach silnika.Najlepiej prosze dopisac jakie sa przerobki.Pozdrawiam

za duzo i to 98 zeby nie stukalo ;/

Lekko podrasowany - może ma te fabryczne 24 konie .......

Pali na ktowaniu - bo innej jazdy Niet 9 - 10 litrów .
Teraz będe jezdził na trasie to powiem jakie spalanie ma na trasie - ale pewnie małe bo silnik seria...

a ja sie pochwale bo moj nowy bobek pali 5,2 l w miescie!!!!!!!!!!!!!
przy normalnej jezdzie albo kacie bo nie uwazam ze jezdze spokojnie a samochod raczej jedzie dynamiocznie po miescie

srednio koło 7 litrów teraz
a w lecie po mieście okolo 6,2 przy mieszanej jeździe

posiadacye maluchow cieszcie sie!!! ostatnio zalalem ok 15 l i przejechalem ok 90 do 100 km a wiec dramat. no ale to bzlo teraz w zimie czyli przy cisnieciu. ale to i tak dramat. pozdro

Ja w lecie jak tankowałem za 10PLN to robilem ok 42-44 km przy mieszanej jezdzie, a teraz to 35-36 km,

Cytat:
2004-01-04 12:27:57, forti pisze:
a ja sie pochwale bo moj nowy bobek pali 5,2 l w miescie!!!!!!!!!!!!!
przy normalnej jezdzie albo kacie bo nie uwazam ze jezdze spokojnie a samochod raczej jedzie dynamiocznie po miescie

przy kacie Ci pali 5.2 ?????
to ile w trasie by było 3.5 ?????
nie no jak wam malce palą po mieście w zimie 5 litrów to nie mam pytań...
MIAZGA

[ wiadomość edytowana przez: BadGuy dnia 2004-01-04 13:13:22 ]

a moj jak go za 20zl zatankowalem (litr za 3,43 - 95) to sie zatrzymalem po zrobieniu 87 kilometrow..nie wiem czy to dobrze czy zle , ale jak pierwszy raz w zyciu tankowalem malca to jak wlalem w niego za 21zl + pelna rezerwa to przejechalem ok 160 chyba...

ja swoim bolidem robie w miescie na pelnym baku przy ostrej jezdzie ponad 300 km, i spalanie wychodzi mi kolo 6 litrow, Na trasie pali mi okolo 4 litrow

tak jak juz pisalem 'za duzo'

wlasnie dojechalem do warszawy (z plocka trasa 100km) i spalil mi cos powyzej pol baku :/ wyjezdzajac mialem 3/4, teraz jest juz prawie rezerwa, od tankowania do pelna zrobione 210km, jezdze na 98

ale znam powod tego tylko nie mam czasu zeby sie zabrac, gaznik leje strasznie, testowalem juz rozne i kazdy leje, tak jakby cisnienia gazniki nie wytrzymywaly na wysokich obrotach (chore ale prawdziwe), a teraz do kompletu poszla uszczelka pod gaznikiem, nie mialem czasu zrobic i jechalem bez wolnych obrotow

Pocisk jest bardziej rozpity od właściciela. Właściciel jednak dołoży wszelkich starań by to on był bardziej rozpity

Cytat:
2004-01-04 17:25:13, Putin pisze:
Pocisk jest bardziej rozpity od właściciela. Właściciel jednak dołoży wszelkich starań by to on był bardziej rozpity

Oj putin jak malec sie wkurzy i bedzie pił coraz wiecej to finansowo nie wydolisz

Wczesniej wątroba mi zdechnie

bo w necie czesto gesto jest napisane ze po przerobce silnika tj. kolo zamachowe,wal,walek,glowica,wydech,dolot,gaznik itd.pali do 20l wiec chce znac wasza opinie na ten temat bo wkoncu siedzicie w nim siedzac we wlasnych bolidach.pozdro

Ja się pochwale moje wszystkie auta przekraczały górną granice zużyia podaną przez producenta
125 - (silnik poldka) 16l/100km
132- (1.8 DOHC) 16-20 !! l/100km
obecna sużbowa corsa - (1.0 wg producenta około 6/100) 7-8l/100km

Natomiast moj służbowy maluch którym jeździłem maj - lipiec (zrobiłem nim jako przedstawiciel 5 tyś km) zupełna serja , jazda głownie po mieście , pedał w podłodze - palił 5 /100 .... sam nie wierzyłem . I tyle wychodziło za każdym razem .

mój na pełnym baku 300 km jak jade 80km/h po trasie jak jade 120km/h to przejade 200 średnio w miescie za 10 złotych przejezdzam 35km.Silnik seria lekko ciapnięta
p.s. qbis19 ten samochód w profilu to Twój czy to żart noworoczny? .Jak Twój to masz wyobraznie

[ wiadomość edytowana przez: darallye dnia 2004-01-05 13:28:42 ]

[ wiadomość edytowana przez: darallye dnia 2004-01-05 13:29:16 ]

a mi pali na miescie max 7-7,5 na trasie przy 120 ok 6ciu jak spokojniej to 5,5 potrafi wypalic, grunt to sobie zaworki ustawic idealnie 5 razy poprawiajac, zaplon i lac 98 ktore jakos cholernie podrozalo ostatnio

Qbis19 gdzie ty wyczytales ze po przerubkach maluch ma palic 15 - 20 litrow na 100km ? Musialbys miec gaznik Webera nie regulowany nigdy W przerobkach silnika chodzi o to zeby taka sama ilosc paliwa ( czasmi minimalnie wieksza jezeli zostalo zmodyfikowany dolot powietrza ) jak dostaje seria silnik lepiej spozytkowac miedzy innymi planujac glowice aby bylo wieksze cisnienie, staczajac kolo ktore wymaga teraz mniejszej sily zaby je rozpedzic itp. Czytajac wasze odpowiedzi az sie za glowe chwycilem Duzo ludzi tu ma modyfikacje typu glowica 4mm nizej a tu takie spalania macie Tylko gratulowac bo to swiadczy o dobrze zestrojonych i wyregulowanych silnikach

P.S Moj pije 6 - 7l/100km

Mój całkowita seria jazda mieszana raczej bardzo ostra (aż się skrzynia już rozpada) pali ponad 7l. A jeżdże cały czas na 98