| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-01-08 20:53:10 zagladnij do zaciskow, pewnie sie zapiekly na prowadnicach, albo tloczki zdejmij kola i zobacz co i jak,
ja mialem w kancie tak ze jak jechalem to mie sciagalo w prawo a jak hamowalem to w lewo i jak sie wzialem do wymiany tarcz i klocow to okazalo sie ze prawy zacisk caly czas trzymal tacze, aby go zdjac musialem zastosowac specjalistyczny przyzad silowy (mlotek), a lewy jamulec z kolei byl dobry i blokowal kolo szybciej niz prawy |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-01-09 10:59:19 No ludziska!!!!! tyle specjalisów i grzebaczy i nikt nic nie napisze??? |
dejta F&F Sympatyk Galant GTZ Rzeszów | 2004-01-09 11:53:54 Ja skorzystam z podpowiedzi innych |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-01-10 09:33:50 Czy po jeździe ta felga na której jest ten zacisk z zapieczonym tłoczkiem była ciepła/gorąca ?! |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2004-01-10 09:41:46 troche zawsze musi sciagac, szczegolnie na sniegu jak hamujesz ostro. nigdy 4 hamulce nie zlapia rowno, chyba ze masz wszystko full nowe, czyli tarcze, klocki, przeowdy, serwo i jak wszytsko dobrze ustawisz. nie wiem jak bardzo sciaga. jezeli rino robil hamulce i zaczelo teraz tylem rzucac to trzeba sie zajac teraz haulcami tylnymi. czasem trza nad posiedziec z pol dnia zeby wszystko ladnie ustawic. na poczatku myslalem o podluznicach bo jak tak mialem. no ale skoro bo regulacji hamulcow poprawil sie przod wiec to nie podluznice.a wszystkie czesci zawieszenia sa sparwne?? bo moze przy ostrym hamowaniu cos sie przesuwa albo co. tak jak koniu mowi sprawdzcie czy ta felga nie jest bardziej nagrzana od drugiej ( tylko nie od zapasowej pozdrowki i walczcie |
Azazel_20 Fiat Kraków | 2004-01-10 11:35:56 co do sciaganie,to wlasnie bede zakladał inne koła na przod i zobaczymy... |
kania_ F&F Sympatyk 125p Krakow/Trzebinia | 2004-01-10 17:23:58 SLUCHAJTA LUDZISKA
sprawa wyglada tak z tylu wywalone sa laczniki na tylnych wieszakach pior (skrajnie wy*&^%ne), lozyska polosiek tylnych prawej i lewej rowniez maja juz dosyc luz na kolach ,drazki reakcyjne tez lekko sfatygowane, wiec tyl lata gozej niz u mnie most jest starego typu z marna kondycja uszczedlnien walka atakujacego i pochwy wiec wymiana lozysk w moscie z uszczelnieniem go (koszt czesci i robocizny) przewyzsza koszt zakupu mostu nowego typu i jego wymiany P.S. zaproponowalem odrazu wymienic laczniki gumowo-stalowe w piorach i zagladniecie do tylnych zaciskow zaznacze jeszce ze lozyska piast przeednich rownierz nalezalo by wymienic, pomiar na wywazarce ujawnil bicia kol przednich tyle niebyly jeszce sprawdzane |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-01-11 09:09:26
Mam na to papiery |