Od czego zacząć

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym się was zapytać od czego najlepiej zacząć tuning Poldogrzmota. Chciałbym starszego namówić na jakieś zmiany ale niewiem na co najlepiej, jak możecie powiedzcie a będę mu wiercił dziure

Trzeba najpierw wymienic hamulce, zawieche usztywnic bude a potem zrobic swapa

pozdr

gdzies juz o tym bylo pisane

W lato starszy musi tarcze wymienić (Hamulce LUCASa) Więc naciągne go na jakieś lepsze i sądze że te nie są złe. O zmianie silnika to niemyśle bo chce zobaczyć ile ten wyciągnie . Zweszenie w styczniu zostanie zmienione i dodane jedno pióro (razem 3)

a po co chcesz go podnosic?na poczatek szybki,zegary,przyciemnione kierunki,fele,pomalowac slupki miedzy dzwiami na czarno i juz jest lepiej

Cytat:
2004-01-03 00:29:12, Alan28 pisze:
a po co chcesz go podnosic?na poczatek szybki,zegary,przyciemnione kierunki,fele,pomalowac slupki miedzy dzwiami na czarno i juz jest lepiej

Bo jestem zwolennikiem tuningu mechanicznego i lubie żeby wyglądem przypominał seryjnego ale rogi pokazał dopiero na prostej

MAMUTHOWI chodziło o tuning mechaniczny... ja tam mam boba i na poldach sie nieznam... ale cos mi sie wydaje ze zaczac by trzeba od odetchania silnika dolot powietrza...i wydech... jak wiadomo nikt niema kasy na drogie modyfikacje np .. w bobie jest duzo sztuczek ktore moze zrobic kazdy ... za jakies 100zł mozna z boba wyciagnac 30KM...polda niemam ale wy jako własciciele tego rodzaju sprzetu powinniscie cos wiedziec w tym temacie...co zrobic by były widoczne efekty za nieduza kase...POZDRO 4 EWRYBODY....126 rulez

no tak ale ja tam jestem nastawiony na optykemozna usprawnic wylot spalin.usunac kata walnac strume,ostatni tlumik przelotowy,no i odblokowac wyplyw spalin z komory ale tego juz sam nie zrobi no i zainwestowac w filtr powietrza:p

Postaram się potruć starszemu może da rade załapac bakcyla to z bratem przerobimy kilka rzeczy ale co do katalizatora starszy napewno się niezgodzi. Ale może w zakresie własnym coś ykombinujemy

A jaki masz silnik??

Jak chcesz wymienic hamulce to ponoc lepsze sa od ladnej (Lada) 2tloczkowe zaciski i wieksze tarcze, albo od trucka tylko wtedy juz musisz miec fele 14''.

Cytat:
2004-01-03 00:29:12, Alan28 pisze:

fakt ten słupek wygląda czadowo!!

Cytat:
2004-01-03 15:45:50, bandzior pisze:
A jaki masz silnik??

Mam silnik 1.6 GLI. Jak by się dało go rozwiercić do przynajmiej 1.8 to już by był gicior

a tam zaraz rozwiercić..to już lepiej wsadź te 2.0 - jak szaleć to szaleć

Nie warto rozwiercac tego silnika. Za duzo to problemow. Silnik jest tylko podparty w trzech miejscach, ma slaba zywotnosc. Naprawde DOHC to jest to. I do tego abimex i jazda!!!

Ali-en mamy na oku f125 z silnikiem 2.0 122km i na wtrysku to jest cos

Na naszym zadupiu w opolu?? Ja chce tez takiego !! Ja tez Chociaz sam silnik...moze byc nawet 1.6DOHC. Moze cos wiesz ??

dokladnie w dobrej kolo krapkowic
jest tu na forum post Fiat 125p 2.0 itd

Zgadzam się ze sc00bym szkoda go rozwiercać a jak nie masz kasy to parę przeróbek możesz mu fundnąc i będzie lepiej. A jeździsz na LPG??

Cytat:
2004-01-04 11:05:05, bandzior pisze:
Zgadzam się ze sc00bym szkoda go rozwiercać a jak nie masz kasy to parę przeróbek możesz mu fundnąc i będzie lepiej. A jeździsz na LPG??

Tak śmigam na LPG. Samockód jest starszego i on z własnej woli raczej nic niekupi więc jako syn musze mu w tym pomóc . Jestem ciekaw z ile i gdzie można dostać 2.0 nawet na gaźniku