Sprawa tylnej półki w Polonezie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Szukałem szukałem ale nic na ten temat nie znalazłem. Przeglądałem dzisiaj opis HI-FI w Polonezie na naszym klubie i zauważyłem, że w tamtym Poldolocie jest jakaś dziwna cała półka a nie dzielona po połowie. Czy coś Wam wiadomo aby można było cos takiego kupić ? Szczerze pisząc mam już dosyć ciągłego hałasu i wyskakiwania półek z zaczepów mimo ich wymiany na kompletnie nowe !

proponuje wylepienie uszczelkąsamoprzylepną miejsca styku plastik-półka, owiniecie taśmą izolacyjną kołków zaczepow połek.
Jak chcesz jednaduża półkę to sobie wytnij z MDF-u

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Dokladnie tak jak pisze OLO...

Ja za taka poleczke zaplacilem 40zl (MDF + przyciecie jej na wymiar + wyciecie owali na elipsy)

Tyle ze moja polka zastepuje jedna z tej 2 czesciowej skladanki polek

Za taka wieksza polke zaplacisz z 50zl (MDF + przyciecie na wymiar)...

Polecam wyciac odrazu miejsca na glosniki (zaplacis extra ale naprawde MDF jest twardym przeciwnikiem dla standartowej pilki), chyba ze masz wyzynarke to mozna pobawic sie samemu

Acha... i ceny sa z roku 2001 wiec teraz moga byc troche wyzsze...

Pzdr
Bolo#928

A masz w klapie bagaznika 2 gumowe kostki dociskajace polke?

road, a regulator zmieniles????

Cytat:
2004-01-21 13:40:59, SPAjK pisze:
road, a regulator zmieniles????

Nie ale wczoraj zakupilem nowy aku - troche dobil sie stary po tych przejsciach Kombimuje jak tu zalozyc regulator od plusa w wersji Auto Test Plus - w przypadku skoku napiecia w ukladzie sygnalizuje to miganiem kontrolki ladowania.

Yyyyyy czy MDF to taka płyta z prasowanego papieru? (kilkanaście warstw) . Gdzie to kupię w stolycy oprócz sklepu w okolicy wałbrzyskiej ?

-----------------
--- Biały ---
ten zły admin

No wlasnie dobrze ze zapytales bo ja tez nie bardzo wiem co to MDF

Moim zdaniem lepiej zamiast głośników w tylnej półce zainstalować w bagażniku subwoofer lub tubę basową. Chyba nawet niewielki sobwoofer z 20 cm głośnikem basowym da lepszy bas niż elipsy 6x9 w półce. Poza tym taki subwoofer nie przeszkada tak bardzo pasażerom siedzącym z tyłu podczas głośniejszego odsłuchu jak głośniki w półce. A jeśli ktoś chce mieć poszerzone stereo głośnikami z tyłu to wystarczy dołożyć dziesiątki w fabrycznych miejscach. Poza tym przy takim rozwiązaniu nie widać sprzętu z tyłu i nie ma co kusić złodzieja. Ja u siebie mam z tyłu za kanapą małą tubę tonsila SAS 150 z wbudowanym wzmacniaczem i 20cm basem. Zamocowanie załatwiłem w ten sposób: do dłuższej połowy siedzenia przykręciłem płaskownik przez który przewleczone są dwa pasy trzymające tubę. Tubę można w razie potrzeby szybko wyjąć: odpinając pasy, kable sygnałowe są podłączone cinchami, a na zasilających zrobiłem kostkę i da to się szybko odłąnczyć.
Jedynymi minusami rozwiązania z subem jest to, że jest droższe od głośników w pólce i trzeba prowadzić kable zasilające przez cały samochód.
Jak musisz instalować głośniki w pólce to dobrym rozwiązaniem jest to które proponuje Bolo_928, czyli jedna półka z MDF-u zamiast dwóch fabrycznych.

MDF to wlasnie taka plyta..... papka prasowanego papieru, wiorow i kleju. Wiekszość paneli ściennyh/sufitowych to wlasnie MDF. A dostaniecie to w kazdym sklepie meblowym gdzie robia cos na wymiar lub w stolarni. Ja swoja polke przytwierdzilem rzepami (takie jak w ubraniach/butach). Sa dostepne jako samoprzylepne. Jedna strone rzepa kleisz do polki, a druga do plastiku obudowy. Nie ma halasu, siedzi stabilnie i w kazdej chwili ja demontujesz. Dodatkowo wyregulowalem sobie te gumki dociskajace polke. Pozdrawiam.

Cytat:
Chyba nawet niewielki sobwoofer z 20 cm głośnikem basowym da lepszy bas niż elipsy 6x9 w półce.

No czy ja wiem...ja mam i to i to...

Ale racja...jezeli wolisz basik to lepiej zainwestowac w tubke

Pierwszy raz widze tube zasilaną gazem Pewnie daje czadu...

widze ze bagaznik masz jak w ferrari

czyli mieści ci sie tylko para rekawiczek

Ożesz ty. Niezły masz bagaznik.

no bagaznik extra )))
A ten pomysl z rzepami mi sie bardzo podoba - chyba wyprobuje - ale dopiero jak zrobic sie cieplej bo chwilowo mnie zasypalo w gdansku !