| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-01-21 12:24:38 Szukałem szukałem ale nic na ten temat nie znalazłem. Przeglądałem dzisiaj opis HI-FI w Polonezie na naszym klubie i zauważyłem, że w tamtym Poldolocie jest jakaś dziwna cała półka a nie dzielona po połowie. Czy coś Wam wiadomo aby można było cos takiego kupić ? Szczerze pisząc mam już dosyć ciągłego hałasu i wyskakiwania półek z zaczepów mimo ich wymiany na kompletnie nowe ! |
OLO Miłośnik FSO ![]() 105L/125/125k/126S/1 ... Wawa | 2004-01-21 12:40:53 proponuje wylepienie uszczelkąsamoprzylepną miejsca styku plastik-półka, owiniecie taśmą izolacyjną kołków zaczepow połek.
Jak chcesz jednaduża półkę to sobie wytnij z MDF-u ----------------- "Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz. To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat. Fiacior mój to jest to, kocham go..." |
Bolo_928 Miłośnik FSO PN C+ GSI 2000r Gotenhafen | 2004-01-21 13:17:12 Dokladnie tak jak pisze OLO...
Ja za taka poleczke zaplacilem 40zl (MDF + przyciecie jej na wymiar + wyciecie owali na elipsy) Tyle ze moja polka zastepuje jedna z tej 2 czesciowej skladanki polek Za taka wieksza polke zaplacisz z 50zl (MDF + przyciecie na wymiar)... Polecam wyciac odrazu miejsca na glosniki (zaplacis extra ale naprawde MDF jest twardym przeciwnikiem dla standartowej pilki), chyba ze masz wyzynarke to mozna pobawic sie samemu Acha... i ceny sa z roku 2001 Pzdr Bolo#928 |
road_runner Miłośnik FSO Gdynia | 2004-01-21 13:17:36 A masz w klapie bagaznika 2 gumowe kostki dociskajace polke? |
SPAjK Miłośnik FSO Wziuut 2 ... | 2004-01-21 13:40:59 road, a regulator zmieniles???? |
Bialy (A) Miłośnik FSO ![]() wawa | 2004-01-21 14:10:36 Yyyyyy czy MDF to taka płyta z prasowanego papieru? (kilkanaście warstw) . Gdzie to kupię w stolycy oprócz sklepu w okolicy wałbrzyskiej ? ----------------- --- Biały --- ten zły admin |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-01-21 14:24:44 No wlasnie dobrze ze zapytales bo ja tez nie bardzo wiem co to MDF |
dominikr Miłośnik FSO Espero 1.5 16V, Ład ... Rawa Mazowiecka | 2004-01-21 14:43:39 Moim zdaniem lepiej zamiast głośników w tylnej półce zainstalować w bagażniku subwoofer lub tubę basową. Chyba nawet niewielki sobwoofer z 20 cm głośnikem basowym da lepszy bas niż elipsy 6x9 w półce. Poza tym taki subwoofer nie przeszkada tak bardzo pasażerom siedzącym z tyłu podczas głośniejszego odsłuchu jak głośniki w półce. A jeśli ktoś chce mieć poszerzone stereo głośnikami z tyłu to wystarczy dołożyć dziesiątki w fabrycznych miejscach. Poza tym przy takim rozwiązaniu nie widać sprzętu z tyłu i nie ma co kusić złodzieja. Ja u siebie mam z tyłu za kanapą małą tubę tonsila SAS 150 z wbudowanym wzmacniaczem i 20cm basem. Zamocowanie załatwiłem w ten sposób: do dłuższej połowy siedzenia przykręciłem płaskownik przez który przewleczone są dwa pasy trzymające tubę. Tubę można w razie potrzeby szybko wyjąć: odpinając pasy, kable sygnałowe są podłączone cinchami, a na zasilających zrobiłem kostkę i da to się szybko odłąnczyć.
Jedynymi minusami rozwiązania z subem jest to, że jest droższe od głośników w pólce i trzeba prowadzić kable zasilające przez cały samochód. Jak musisz instalować głośniki w pólce to dobrym rozwiązaniem jest to które proponuje Bolo_928, czyli jedna półka z MDF-u zamiast dwóch fabrycznych. |
![]() Osfald PN C+ 1.6 GLI LPG Gliwice | 2004-01-21 14:47:38 MDF to wlasnie taka plyta..... papka prasowanego papieru, wiorow i kleju. Wiekszość paneli ściennyh/sufitowych to wlasnie MDF. A dostaniecie to w kazdym sklepie meblowym gdzie robia cos na wymiar lub w stolarni. Ja swoja polke przytwierdzilem rzepami (takie jak w ubraniach/butach). Sa dostepne jako samoprzylepne. Jedna strone rzepa kleisz do polki, a druga do plastiku obudowy. Nie ma halasu, siedzi stabilnie i w kazdej chwili ja demontujesz. Dodatkowo wyregulowalem sobie te gumki dociskajace polke. Pozdrawiam. |
Bolo_928 Miłośnik FSO PN C+ GSI 2000r Gotenhafen | 2004-01-21 16:07:57
No czy ja wiem...ja mam i to i to... Ale racja...jezeli wolisz basik to lepiej zainwestowac w tubke |
![]() Osfald PN C+ 1.6 GLI LPG Gliwice | 2004-01-21 16:12:47 Pierwszy raz widze tube zasilaną gazem |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-01-21 22:18:41 widze ze bagaznik masz jak w ferrari
czyli mieści ci sie tylko para rekawiczek |
MAJCHAL Miłośnik FSO Polonez Caro Poznań | 2004-01-21 23:22:10 Ożesz ty. Niezły masz bagaznik. |
jarbar FORD ASPIRE Tychy | 2004-01-22 15:13:20 no bagaznik extra A ten pomysl z rzepami mi sie bardzo podoba - chyba wyprobuje - ale dopiero jak zrobic sie cieplej bo chwilowo mnie zasypalo w gdansku ! |