| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
dooh F&F Sympatyk GM Korsa Gliwice | 2004-01-05 21:08:07 na pl.misc.samochody :
"Nie wiem, czy widzieliscie - na terenie dawnej zajezdni MPK jest teraz zrobiony OIMW przez amatorow slizgania tor z oponami. Wjazd jest od Stelli-Sawickiego. Sama jeszcze nie bylam, wiec wiem tyle, ile widac z drogi Nie bylem nigdy w "klubowej" zajezdni ale czy to nie o tą chodzi ? o ogłoszenie bylo w usenecie na grpie gdzie jest kilka tysiecy osob. Moze bedzie tłok na placu ? |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2004-01-05 22:34:44 Ja łodzianin z krwi i kości myśle że to mowa o krakowskiej zajezdni - byłem tam |
misieq F&F Sympatyk 300C SRT8, Firebird ... Kraków | 2004-01-05 22:50:59 no coz. mozliwe.. nie wiem co znaczy ten skrot.. heheh... ale w sobote bylo niestety tez juz troszke za duzo bydla..... szit!!! powiedzmy im coby bujali garba |
goorek F&F MEMBER był/jest Łęki City / Kraków | 2004-01-05 23:01:22 niedobrze oj niedobrze |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2004-01-05 23:03:14 Tego tylko brakowało.... |
ZoLt4R F&F Sympatyk Punto HGT / 126p 1.2T a juz na pewno nie z Łodzi | 2004-01-05 23:06:18 przynajmniej na naszym poligonie zadne badziewia sie nie kreca [ wiadomość edytowana przez: ZoLt4R dnia 2004-01-05 23:10:02 ] |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-01-05 23:34:00 potwierdzam.... codziennie jest tlok na zajezdni straszny.... teraz{23:20} jezdzilo naraz kolo 5-8 samochodow... kilka stoi zaparkowanych byle gdzie |
filemon Opel Astra II Kombi Kraków | 2004-01-05 23:43:24
Ej no |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-01-06 00:06:33 Fakt faktem ale jest tak jak napisał bart. kiedys płyty ( bo pod tka nazw ą znałlem lotnisko) to było spokojne miejsce gdzie mozna bylo poszalec, teraz zrobiło sie z tego pole buraczane. boje sie ze pomalu zaczyna sie to samo robic na zajezdni....... |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-01-06 00:40:19 No to nie pozostaje nic jak zrzutka "Krakowiaków" i okolicznych, wydzierżawienie toru od właściciela, oczywiście najlepiej za grosze albo nawet za utrzymanie porządku (czyt. nie wpuszczanie buraków) i "opiekę" nad obiektem. |
simon_pg F&F Sympatyk Audi V8 4.2 Quattro ... Gdańsk | 2004-01-06 08:11:41 Na wszystkich są metody |
trs czestochowa | 2004-01-06 08:33:38 u nas po kilku zorganizowanych zabawach (z mierzeniem czasów) kolesie w bembenkach i innych wynalazkach przestali się pokazywać |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-01-06 09:02:18 ale sie czepiliscie tych Bajer Motor Wynalazkow... mimo utrudnien nadal mozna sie bawic i cwiczyc na lotnisku i zajezdni tyle ze w pewnych okreslonych porach, czyli jak lud pracujacy jest w pracy lub szkole albo gdy spi.... ja mam o tyle dobrze ze mieszkam 300 metrow od lotniska i 400 od zajezdni...moge sobie zawsze na chwilke podskoczyc nawet na 5 minut..... co do dzierzawienia terenu , czesc pasa startowego najblizej muzeum jest wlasnoscia muzeum... maja tam w przyszlosci{jak zwykle nieokreslonej} powiekszyc ekspozycje...dlatego chyba powstal plot w poprzek lotniska w najdalszej czesci pasa kolo muzeum{z reszta plot juz dziurawy w kilku miejscach a zajezdnia?? w tej chwili wyglada mi na obiekt "opuszczony i zaniedbany" przez wlasciciela co nie znaczy niczyj..... dopuki nie bedzie tam bydla i jakiegos powaznego dzwona to nikt sie tym nie zainteresuje i nie zamknie "dziur wjazdowych", ja znow slyszalem ze zajezdnia sie interesuja ludzie ktorzy maja tory gokartowe....zobaczymy.... narazie zajezdnia jest, snieg jest wiec cieszmy sie i panowie start your engines!! [ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-01-06 09:04:49 ] |
Rino125p F&F Sympatyk Kraków | 2004-01-06 10:07:00 Bart, ale płotu na lotnisku juz dawno nie ma, a bloki betonowe były zajeb@#$e sam onal kiedys nie przygrzałem. Z tego co sie z Widynkiem dowiedzielismy to ktoś chce z tego zrobic jakis tor albo cos, ale doładnie nie pamietam.
Jeżeli zajezdnie przejmą jakies buraki z gokartami to będzie już totalna porażka, wtedy juz napewno nie pojezdzimy, a lotnisko jest niczym w porównaniu do zajezdni. Kolega mi mówił że wyczytał gdzieś że mpk przypomnialo sobie o zajezdni i chcą to przekrztalcic w płatny tor czy plaz do jazdy samochodem. Musze sie jeszcze dokładnie dopytac. |
Bart128 F&F Sympatyk Solo italiana automo ... ...bili da Cracovia | 2004-01-06 10:22:04 plotu nie ma bezposrednio w okolicy plyty lotniska.... kolo muzeum jest nadal...na plycie lotniska to najpierw byl plot{chyba ze dwa dni sie ostal taaa betony byly fajne mozna jeszcze pojezdzic kolo maxiszrotu na ulicy centralnej 53.... tam kolo M1... kolo "wierzy cisnien"... tyle ze tego placu nie znam dobrze a widzialem go w lecie bez sniegu i byly miejscami wyrwy na 30cm i wiecej... wiec trzeba uwazac..... ale miejsce jest dobre.... i puste raczej... |
lukaszc (S) Furious Moderator ![]() 5x126 Cracovia | 2004-01-06 11:14:38 też wtedy stałem na betonach
to kolega Adaś Manikowski przyrżnął , ale autko śmiga do dziś |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2004-01-06 15:24:39 Historia zajezdni nie jest za długa.....
Najpierw śmigał tam Sławek z kremowego kanta i jego kolega w białym golfie. Na zajezdni wówczas były jeszcze jakieś wielkie kopy z gruzem (?!) albo innym syfem. Później jak pamiętam jak zajezdnia była zamknięta, a w środku był jeszcze najazd. Ale jak to w Polsce złomiarze wzieli i rozebrali wjazd, rozebrali najazd i od tej pory wjazd na zajezdnie był wolny... Później wkroczyliśmy MY Co do zajezdni i jej wydzierzawienia to pieniadze sa ogromne. I nawet na dzierzawe dniową nas nie stać. Więc pewnie zajezdnia pójdzie do tego kto ma kasę i pomysł. A my powrócimy do zlotów na pasie
Szkoda, że nie idzie się jakoś dogadać z włascicielem zajezdni i po prostu przekazać ten teren dla osób, które by o to miejsce dbały i inwestowały pieniadze zeby teren ten nie został totalnie zdewastowany...ale pewnie ktoś z góry poczuł pieniążki... |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2004-01-06 15:31:08 A rozmawiał ktoś z kimś z kierownictwa MPK ?? na ten temat? |
Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2004-01-06 16:17:15
No i to by było właśnie najlepsze rozwiązanie Szkoda że rozebrali ten najazd bo w takim miejscu na pewno by się przydał jak i odwrotnie - można by testować dopiero co dokonane przeróbki/naprawy.
Z tego co pamiętam były już takie próby, niestety zakończyło się to fiaskiem |