MotoNews.pl

Potrzebuje naprawic skrzynie biegow do ritmo abarth !!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Sluchajcie ostatnio spieprzyla mi sie skrzynia w autku i potrzebuje ja naprawic. Wie ktos cos kto by sie podjal tej roboty??. Potrzebuje miec to zrobione w miare dobrze, ale tez w miare niedrogo (Bozia w tym roku nie bedzie dla mnie zbyt hojna jak chodzi o $$$$).
Sprawa jest taka ze nie wiem co sie stalo, ale od dluzszego czasu zgrzytalo mi 2 i 3 oraz wsteczny (to prawdopodobnie synchronizatory) a ostatnio cos strasznie chrupnelo, stuknelo, i stracilem kompletnie bieg 3 i 4, tak ze teraz lewarkiem macham sobie jak miotłą. Na szczescie jest jeszcze 1 i 2 to jakos dojechalem do domu.
A wiec oglaszam przetarg!!! Kto chcialby naprawic moja skrzynie biegow??!!??!!??!!??

Sory ze nie na temat ale sądze ze ty bedziesz wiedzial : na szrocie ostatnio widziałem ritmo 1,5 CL 75 ie czy jakos tak, jednym słowem 1, 5 na wtrysku, goscie chcą sprzedac silnik, skrzynke itd, czy to jest coś warte? myslalem czy by sie nie zainteresowac, ale to napedza kola przednie i ma poprzeczne ustawienie wiec raczej do mnie nie podejdzie, sorka za OT

Suchaj ja miałem troche przygód z skrzyniami od faitów powiem ci że same cześci będą bardzo drogie bo części do skrzyni to droga sprawa lepiej odrazu rozejżyj się za inną skrzynią na skzryniach tez sie anam i założe sie że te zgrzyty to mogą być synchronbizatory jak równierz koła biegów spróbuj ze skrzynia od regaty 100S 1.6 jak taką robiłem to pisało na niej wewnątrz ABARTH więc może bedzie podobana

rino mowisz o tym srebrnym ritmo na szrocie kolo gieldy w new hucie?? jesli tak to ten silnik nie bardzo cos dziala.... znam ten szrot,i pracownikow, niejedno juz razem rozkrecilismy { a tak przy okazji to przekladnia kierownicza z tego ritmo jest zaklepana dla mnie, jesli by go ktos chcial szabrowac}

kavon... masz problem bo ritmo 125 tc abarth ma skrzynie abarth{co jest logiczne dosc } a dokladniej jest to skrzynia Zahnradfabrik {ZF}Friedrichshafen ....jedynie sygnowana znakiem abarth-a, nie fiatowska i o czesci do takiej trudno i drogie sa... skrzynie ZF maja opinie niezniszczalnych i tym bardziej dziwie sie ze twoja sie sypnela... w sumie nie wiadomo czy masz oryginalna skrzynie bo nie da sie tego stwierdzic bez rozebrania jej, a to by wyjasnilo defekt..... moge ci polecic skrzynie od regaty 100, a najlepiej od lancii delty 1.6 lub 2.0... jesli twoja bedzie nienaprawialna... nie masz sie co martwic na zapas.... skrzynia ZF miala prawie te same przelozenia co zwykla z ritmo 105 czy regaty 100 tyle ze miala inne przelozenie mechanizmu roznicowego no i inne materialy.... ja na przyklad do mojego 128 poskladalem skrzynie ZF ze 125 tc w obudowie od ritmo 75 i wszystko pasuje.... tak ze ty do swojej obudowy mozesz wsadzic prawie kazda 5 wzmocniona od ritmo uno regaty tipo itp...

jest dobry zaklad zajmujacy sie skrzyniami biegow w Dojazdowie pod Krakowem... "Anmar" o ile pamietam.... mozesz tam sie udac i napewno ci pomoga....

ps: w moim profilu foto rozebranej skrzyni ZF i obudowy kombinowanej z elementow ritmo 125 tc i ritmo 75

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-01-09 02:10:25 ]

kavon.... znalazlem numer do "Anmaru" tego zalkadu od skrzyn biegow: 387 12 71...

znam kogos kto moglby napewno naprawic twoja skrzynie tyle tylko , ze jest z Rzeszowa... Koles ma w garazu dwie skrzynie Abartha do 132 i monostwo innych czesci.
Ale ten facet to juz zupelnie inna historia polskiej motoryzacji...

mam skrzynie od regaty 100 - lezy mi w garazu jakby co...