Padly mi dwa wtryskiwacze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zmienilem dzis pompe paliwa bo zwloki poprzedniej tkwily w baku prawie rok i co ? DUPA BLADA padly mi dwa wtryskiwacze ktos z was juz to robil ? ile kosztuje sam wtryskiwacz ?

[ wiadomość edytowana przez: Zoltar dnia 2004-08-11 21:38:21 ]

Wtryskiwacze wymieniał Łukasz Gajer (i chyba w podobnych okolicznościach).

Z tego co pisał Łukasz za wtrysk do 1,8 zapłacił ok. 160 zł. / szt. choć głowy, ani innej części ciała za to nie dam.

Co do wymiany, to znając serwisy, policzą sobie jak... zwykle, ale jeśli chce Ci się trochę pokręcić srubkami, to można zrobić to samemu. zn. napewno można w przypadku motorka 1,5, jak jest w 1,8 niestety nie pamiętam, ale na logikę - podobnie.

Wtryskiwacze w 1.8/2.0 są na zewnątrz (niczym nie zasłoniete) , więc chyba nie będzie problemu - o co tu chodzi??? dlaczego po wymianie pompy paliwa pada wtrsyskiwacz???? Czyżby z braku chłodzenia i smarowania podczas nieobecnosci pompy????

Jedz do Slawka on ci to zrobi dobrze

Pycelku trzeba było się nie ociągać z wymianą pompy

dzieki za odzew asno nie trzeba bylo bylo sie ociagac, ale madry polak po szkodzie

no tak , cała listwa jest chłodzona paliwem podczas jazdy na LPG, ale z tego co wiem to wtryskiwacze są wyłączone, więc nie widzę związku??

TO raczej efekt ciągłej jazdy na LPG. Automat LPG chociaż pozwala im się parę minut dziennie poruszać. Z drugiej strony brak paliwa w magistrali benzyny (awaria pompy jak piszecie) może powoduje zacieranie wtrysku i jego przegrzewanie

uff... udalo sie wtryski chodza bylem u pana slawka i dal mi jakis plyn do paliwa i sie oddetkaly nawet nie wiecie jaka to ulga miec w kieszeni 2 x 180 zl (ceny ze sklepu na danusi 6 - taniej nigdzie nie znalazlem, a krzyczeli nawet po 500 ??? zl za sztuke ).

No i super Pan Slawek zna sie na rzeczy i fuszerki niestrzela

nooo całe szczęście - za dużo tego pecha - nawet jak na tak dużego PYCLA