Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-05-28 23:18:56 Cześć, kumpel miał 520 24V w automacie i paliła mu od 10-17 litrów benzyny, najczęściej ok 15!, ale on też przeważnie jeździl po mieście. Jeżeli chodzi o gaz to zakładaj tylko sekwencyjny lub normalny ale TYLKO wtrysk gazu, wiem co mówie! Ja mam naormalną instalacje, ale już z kompem jednak wydaje mi sie że skrzynia nie zmienia tak jak powinna, troszkę szarpie i problem to wyregulować, w sekwencji powinieneś mieź super! Zapłać więcej a będziesz zadwolony. Koszt za sekwencje ok 4800zł a normalny wtrysk to ok 4000 a taka jak mam ja to 2500, ale ja mam metalowy kolektro! Chociaż pamiętaj iż nie tylko on się moze uszkodzić, pozostaje jeszcze przepływomierz, który też kosztuje niemało!
Jeszcze jednym plusem jest to iż za pare lat jak będziesz sprzedawał to autko to Ci będzie o wiele latwiej, bo nikt już nie będzie wtedy chciał normalnych instalacji! Czasy się zmieniają a technika roziwja - pamietaj o tym. Pozdrawiam Jaś! |
pretorian Bytom | 2004-05-29 18:53:21 Witajcie ![]() Jestem wszystkim baaaardzo wdzięczny za podpowiedzi, opinie itd ![]() Ja się jednak rozmyśliłem z tej BMW 520i z 1992r na rzecz OPLA OMEGI 2,0 16V z 1997r (który wyszedł nawet nieco taniej od BMW). Właśnie sprowadziłem go sobie z Belgii i mam nadzieję, że zdążę z załatwieniem wszystkich formalności przed zmianą przepisów ![]() Furka jest naprawdę fajnista. Kopa może nie ma rewelacyjnego, ale na autostradzie nie było zbyt dużo aut, które mogły sobie z nią powalczyć (wysiadł nawet nowy OPEL SIGNUM 2,2l w diesselu). Co dziwne, spaliła mi również niesłychanie mało: Darłem nią na maxa, raczej nie schodząc poniżej 140-180km/h (momentami do 220km/h) i wzięła średnio z całego wyjazdu ok 7,4-7,5l/100km (błędu na pewno nie zrobiłem, bo specjalnie wszystko skrupulatnie pisałem i tankowałem zawsze do pełna) Wygląda więc na to, że będę z niej baaaardzo zadowolony ![]() Jeżeli ktoś jest chętny, to tamto BMW 520i automat jest nadal aktualne i mogę udostępnić kontakt (pierwszy właściciel za rocznik 1992 życzy sobie 2900euro, książka serwisowa prowadzona do dziś, autko w idealnym stanie 118.000 km przebieg-mam fotki jak ktoś chce) Jakby co, to piszcie na tom1977@wp.pl , chętnie udostępnię komuś kontakt (autko może nieco droższe niż przeciętnie, ale za to naprawdę w idealnym stanie) Pozdrawiam ![]() |
![]() Aldik BMW Member Mercedes C180, BMW E ... Katowice | 2004-05-29 23:38:47 Hmm jakie przepisy mają sie zmienić ???? |