MotoNews.pl
2 Malec Rafałamaxi na hamowni (32073/0) - NT

Malec Rafałamaxi na hamowni

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Własnie dostałem linka

Masakra ......

No świetnie że wreszcie to zamieścił ktoś.. chciałem to zobaczyc bo poczatkowo nie wierzyłem.. teraz się wypowiem żę zazdrszcze maksymalnie

40KM strat ma kołach!! na ręcznym go hamowali?

Heh nie pytajcie co zrobilem żebym go dostal.
Własciciel hamowni specjalnei na moją prosbe zeskanował wynik i zamiescił na swojej stronie.
Jest tam sporo fotek Rafała.... A wszystko przezgłupi przypadek.
Aha hamownia sprawdzona przez znajomych wskazuje ok .....

to coś jest nie tak.. masy wirujące pojazdu = 60kg :| .. tyle ma impreza 4x4 (i przy np. 340KM ma 60KM strat na napędzie)

moc na silniku pewnie będzie pokazywać prawdziwą, bo jest ona wyliczana z mocy na kołach i oporów toczenia.. tylko skąd takie opory

Trochę mały ten wykres (rozdzielczość) ale można się doczytać po powiększeniu . Do zdjęć trochę miałem problem żeby trafić, jeden link coś nie działa. Jakby ktoś chciał na szybko to są >> TUTAJ <<.

A że się tak wtrącę. Na jakiej podstawie można narysować wykres mocy silnika jeśli się dysponuje hamownią podwoziową??? I w jaki sposób wyliczyć te straty?? Może mnie ktoś oświecić bo jakoś w to wątpię...

Wiekszosc hamowni ma wbudowana taka opcje.

Tylko nei każdy kto posiada hamownei potrafi wykorzystac chociazby 50 % jej mozliwosci.

troche kultury....
ciekawe ile ten samochod kosztował rafała???

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2003-11-29 09:49:27 ]

Nie ma co ukrywać ale mamy do czynienia z potforem Miło słyszeć, że są tacy zapaleńcy w polsce a ich wynalazki sprawyją sie dibrze a nawet świetnie!! Pozdrawiam konstruktorów wehkułów czasu!! Tak trzymać!!

Jestem pod wrażeniem, potworek Tylko tak dalej!!

pomiar oporow odbywa sie poprzez "wybieg" czyli po tym jak rozpedzisz auto do max obrotow wrzucasz luz i czekasz az sie zatrzymaja rolki.

PS tak duze straty moga byc spowodowane przez np zle napompowane opony

Witam niewiernych Tomaszów teraz kolej Krzysia na wykres i malca z silnikiem 1.7 z alfy

Daj spokoj z Krzysiem...szkoda gadac

coś nie tak przecież to taki "piekny" wóz, nie był na hamowni aby zm. te 300 koni??

Był.
W pewnej firmie .
I ma 300 koni ....... Pogadam z włascicielem - ale z tego co sie orientuje nie interesuje go podanie wykresu .....

qrwa idiotyzm buduje chłop coś co ma niby 300 koni i nawet wykresu z hamowni nie pokaże

Powinien tez na 1/4 mili wystartowac a nie tylko mowi ze jest najszybszy w Polsce

A jaksie okaze ze nei ejst najszybszy.
Ps. kto wie czy niedługo nie powstanie jesczze szybszy ztego co wiem prawie jeździ ciekawy diesel w polsce .
pewna osoba wspominala cos o silniku b.duzym ponad 3 litry ...

Sraty pierdaty... A cioteczny wujek szwagierki mojego stryjecznego ojca ma maluch 800KM...
Mow konkretnie, chyba ze nie wiesz...

A co do Krzysia, to rozmawialem z chlopkami z klubu Corrado i powiedzieli ze wszyskto co sie da z takieo silnika wygrzebac to 250KM (ze sprezarka oczywiscie). Taka moc Krzys moze i ma, poniewaz mialem okazje przekonac jak skonczylem sie napedzac przy 160km/h on z odleglosci okol 200m za mna wcisnal gaz i przejechal kolo mnie okolo 200km/h po czym zniknal w dali... Dlatego ja przyjmuje za wyznacznik 250KM a wiecej mu dam jak zobcze wykres z hamowni...

PS. Rafal - wyslalem ci priva..