Wskaźnik cisnienienia oleju w MR 93

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktos mi moze powiedziec jak zrobic taka kontrolke a w zasadzie wskaźnik taki jest w starych Poldkach jak go podłaczyć. Nie wiem czemu zrezygnowano z takiej kontrolki a to przecież nie jest takie niepotrzebne. Mój kolega dzieki temu nie wracał z Torunia na sznurku, ja wiedziałem że czas juz najwyższy zmienić u mnie olej. Ale jak to podłączyć ?

[ wiadomość edytowana przez: trombocyt dnia 2004-04-09 23:34:45 ]

W starych - ja mam u siebie taki a mój poldek nie jest taki stary

Cytat:
2004-04-07 16:03:33, bandzior pisze:

Np. w polonezie z 96r. z okrągłymi zegarami nie ma takiego wskażnika. Jest prędkościomierz i obrotomierz i dookoła nich kontrolki. Alan ma takie wskaźniki i nie ma wskaźnika cisnienia oleju, a ma tylko wskaźnik poziomu paliwa i temperaturę silnika.

Cytat:
2004-04-08 00:03:26, trinity pisze:
Cytat:
2004-04-07 16:03:33, bandzior pisze:

Np. w polonezie z 96r. z okrągłymi zegarami nie ma takiego wskażnika. Jest prędkościomierz i obrotomierz i dookoła nich kontrolki. Alan ma takie wskaźniki i nie ma wskaźnika cisnienia oleju, a ma tylko wskaźnik poziomu paliwa i temperaturę silnika.

Jak to nie ma!! Ja mam

Napewno w plusach nie ma ale w "szerokiej osi" - albo jk kto woli "okrągłych regerach" jest!!!

Bandzior nie, mój ojciec ma Atu 96 r. i nei ma tam takiego wskaźnika przed chwilą poszedłem zobaczyć, co prawda widziałem dziś Polda w komisie z 95 roku i tam takie coś widziałem, ale w tym Atu nie ma, kiedyś oglądąłem zdjęcia auta Alana i też nie ma wiec jak podłączyć takie coś pal licho gdzie taka kontrolkę umiejscowić mnie to interesuje gdzie to trzeba podłączyć w silniku

Zerknę dziś na schematy bo nie wiem czy masz odpowiedni czujnik ale sprawdzę i napiszę wieczorem

Wiedziałem, że moge na Ciebie liczyć

...a propo '95 z okrągłymi zegarami ,taki pojazd właśnie posiadam i wskaźnik jest...

[ wiadomość edytowana przez: Binek dnia 2004-04-08 22:51:20 ]

Taki wskaźnik jest w poldkach z silnikiem gaźnikowym, a te z wtryskiem to już go nie mają

Cytat:
2004-04-08 23:28:31, trinity pisze:
Taki wskaźnik jest w poldkach z silnikiem gaźnikowym, a te z wtryskiem to już go nie mają

No i tu Cie mam bo ja mam abimexa i wskaznik taki posiadam. Ale wogole moj model to jakis dziwny jest Wiele rzeczy ma z nowych a wiele ze starych

Napewno czujnik masz taki sam jak "my" którzy mają owy wskaźnik ale jak go podłączyć dam znać bo mi gdzieś schematy dały dyla a może to sprawka żonki

Cytat:
2004-04-09 01:05:55, Ali-En pisze:
Cytat:

No i tu Cie mam bo ja mam abimexa i wskaznik taki posiadam. Ale wogole moj model to jakis dziwny jest Wiele rzeczy ma z nowych a wiele ze starych

Najwidoczniej nie ma na to reguły Ali- En, ponieważ polonez mojego "teścia" Atu 1,6 też moduł abimex, dodam że to jeden z pierwszych modeli Atu, jakie weszły do sprzedaży - nie ma takiego wskaźnika, jest tylko lampka - kontrolka
Może dla niektórych zabrakło wskaźników, a produkcji nie można było opóźniać...

To moze zrobić tak przełożyć zestaw wskaźników od takiego co ma tą kontrolkę i po zawodach

Możlwe ale nie powiem tak dokąd nie sprawdzę w schematach

Będe spokojnie czekał póki co to mam insze zmartwienia z autem

Spox niech tylko je znajde a nie są małe więc nie powinno być problemu

a tak przy okazji to ile wam wskazuje ten wskaźnik,bo podpiolem u siebie(125p) i mam okolo 0.7 wg. wskaźnika (silnik DOHC)

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

No to chyba w dohc tak może być ja mam 0,4 czasem 0,5 a to podobno fenomen - tak twierdzi mechanik

Podstawa to jest chyba tzw 'baniaczek' czyli czujnik cisnienia oleju ktory jest z prawej storny korpousu silnika jeśli taki bajerek jest a nie śruba to istalacja jest przygotowana pod czujnik tylko zegary wrzucic bynajmniej ja mam zegarki okrągłe a Abimexa i jest czujnik cisnienia oleju