Corolla 2.0D

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cze

potrzebuje infa na temat tego silniczka... tzn 2.0D z 93 roku

znalazłem własnie wymarzony samochów tylko... ma 200 tys km. przebiegu ... i zastanawiam sie czy to dużo czy mało dla Diesla i dla Diesla Toyoty

interesuje mnie jaką moc ma ten slinik, dynamika oraz jak się wam sprawuje

pozdrawiam
Konrad

200kkm to pryszcz zwlaszcza na silniczek bez turbinki bedzie ci jeszcze dluuugo sluzyl o ile nic juz w nim nie bylo grzebane i o ile nie ma on okolo 300kkm, informacje mozesz znależć np. TU
a 2.0D miał 72-73KM , dane zużycia paliwa od 4,4 do 7,0l /100km
A reszta w rekach dieslowcow
Pozdr konrad i witam mojego imiennika

cze

to chyba z Tobą rozmawiałem kiedyś przez GG, miałeś Corollke Liftback 1.3 do sprzedania

poszła???

---

a co powiedzą dieslowcy o tym silniku???

eee... to nie byłem ja

Ogolnie silniki Toyoty sa bardzo wytrzymale na dlugie dystanse...jedynie zalezy to jak byla wczesniej uzytkowana. Moj pracownik jezdzi Corolla ktorej stuknelo 200tys km i jest caly czas zadowolony, leje tylko olejek, przeglady itd i chula autko jak trza.

Też uważam że nie powinno być kłopotów, sprawdź tylko kiedy był ostatnio wymienany pasek rozrządu i czy wymienione były napinacze - to po to aby nie narażać się od razu na koszty.
Sprawdź sobie też ciśnienie sprężania jeśli jest w normie i z silnika nigdzie nie cieknie to spoko, 200kkm to nie taki duż y wynik, powinien bez kłopotu wytrzymać drugie tyle
Nissan 2.0DSLX którego sprzedałem ponad rok temu miał 240kkm i nie było najmniejszych kłopotów ani w zimie ani w lecie, a panuje ogólna opinia że toyota ma diesle lepsze.
Powodzenia

ja mialem corolle sedana z 1993 z silnikiem 2,0D
Ma 72KM i palila mi 5-6litrow na 100KM.
Miala przejechane 145tys. i wszystko gralo jak w zegarku dopuki mi ktos nieodpowiedni wymienil pompe wodna - ale to inna sprawa.
Ogolnie polecam to autko!

Sam takiej szukam z tego rocznika lub 94, ostatnio znajomy mi proponowal ale z silnikiem 1,3 i to w super !!! stanie tak o nia dbal chcial mi ja dac za 11 tys cos kolo tego i nie chcialem , zal mi bylo jak nie wiem, ale ja w dieselkach zakochany jestem ;D , poszla do innego znajomego ktory teraz juz poza tym autkiem nie widzi nic ))))