Światła ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co to są światła stroboskopowe?

hehe, widzę że czytałeś profil nowego klubowicza

sa to po prostu stroboskopy, jakie masz np. na dyskotekach - bardzo mocne (oślepiające), krótkie błyski światła (przeważnie w takt muzyki), jak flesz w aparacie - ale z tą różnicą że mogą błyskać raz za razem

nie jest to nic "automotive", ale taka dziwna moda się porobiła że ludzie sobie strobole wsadzają w klosze

z tego co wiem to w USA policyjne wozy mają je zamonotowane, no ale u nich te samochody to jak choinki świecą

Maciek, nie mów że wsadzają prawdziwe palniki od lamp błyskowych
Bo w końcu prawdziwy stroboskop jest na palniku...
Pozdro.

Perzan - w wielu tuning szopach bez problemu dostaniesz

wiercisz otwór w kloszu, wsadzasz tam strobola i już

i potem czujesz się jak "Strażnik Texasu" zganiając wszystkich z drogi

Znam pare osób co mają je w halogenach czy zamiast postojowych żaróweczek ... z częstotliwości migania w kabinie pilota

To sa male palniki xenonowe podobne do uzywanych w aparatach a wiara uzywa tego do wzajemnego pozdrawiania na drodze.Proste uklady sterowania maja ustawiona na sztywno czestotliwosc mrugniecia a te lepsze mozna dowolnie regulowac.

niop taki zestawik z regulatorem to koszt okolo 200-400zł

link doi przykladowego zestawu z tuning.pl STROBOSKOPY - OPIS

Policja w Stanach ma na pewno regulowane najpierw prawe światło miga/strobuje kilka razy, potem lewe, itd.

Jackal-nam chodzi o inna regulacje nie majaca nic wspolnego z wozami policjii w USA.
Regulacja polega na zmianie czestotliwosci powtarzania blyskow w obu reflektorach jednoczesnie,(zeby bylo zabawniej).

Rozumiem, tylko się odniosłem do dygresji o policji w USA.

W Wawie przy Radzymińskiej był/jest zakład zajmujący się światłami, żarówkami, idp. Kiedyś wracając z Białegostoku, wpadłęm w lekką panikę, bo jadąć ok 100 km/h zobaczyłem przed sobą koguta policyjnego. Zimny pot mnie oblał, ale okazało się, że przed tym warsztatem stał ich reklamowy samochód na stroboskopach !!! W nocy !!!! Niezła reklama