| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-01-14 00:34:45 Stopniowo, wedlug potrzeb (ukladanie kabli) demontuje elementy wnetrza mego sedana. Dzisiaj jednak bydle wygralo. Potrzebuje przepuscic przez sciane pomiedzy komora silnika, a kabina kilka kabli. Ktoredy je puscic juz wiem, i co wiecej - widze. Problemem jest, zeby tam sie dostac. Zdemontowalem oczywiscie oslone nad pedalami, a takze odkrecilem wkret torx mocujacy oslone podszybia pod maska. Potem zdjalem oslonki nakretek mocujacych ramiona wycieraczek, odkrecilem nakretki, wyjalem podkladki, nasilowalem sie, naklalem i... nic. Kolejne pytanie demontazu wiaze sie z wyjeciem wewnetrznej oslony progu i podnozka na lewa stope. Oslone slupka B (srodkowego) zdjalem bez problemu. Wykrecilem zlokalizowany ponizej wkret torx. Co dalej? Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Wscieklem sie dzisiaj tymi utrudnieniami, szczegolnie ze wczesniejsze zdemontowanie i zlozenie calej konsoli srodkowej to bulka z maslem. [ wiadomość edytowana przez: psinthos dnia 2004-01-14 00:36:02 ] |
mv6 Renault Warszawa | 2004-01-14 14:51:55 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie ale żeby zdjąć próg wewnętrzny przód itył zresztą też trzeba zdjąć ''podwadzić i szarpnąć listwę z logiem opla pod nią są śruby.Jeżeli o to ci chodziło |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-01-14 15:29:55
Bardzo dobrze zrozumiales. Dzieki za info. |
mv6 Renault Warszawa | 2004-01-14 17:06:56 A tak a propo twoich pytań odnośnie sprzętu . Czy znalazłeś może coś takiego jak fabryczny wzmacniacz |
DrA eS ... | 2004-01-14 17:15:07
Jest instalacja Bose'a w MV6 ( tylko ) bazujaca na zewnetrznym wzmacniaczu. Ale o cene lepiej nie pytaj
Do kazdego radia z serii CAR XXX istnieje sterowanie montowane na kole kierownicy. Bez problemu mozna zamowic w ASO. Tylko cena tez malo ciekawa. |
mv6 Renault Warszawa | 2004-01-14 17:30:55 Dzięki za podpowiedź.Wychodzi na to że ta moja mv6 jest jakaś wypaczona bo tego nie ma no i xenony |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-01-14 17:31:16
Ogolnie klade calkiem odrebne okablowanie - fabryczna instalacja (w zakresie okablowania, oczywiscie) pozostanie zupelnie nienaruszona i nie wykorzystam jej. Nawet jednostka sterujaca dostaje nowe zasilanie, bezposrednio z akumulatora. Sterowania w kierownicy rowniez nie posiadam. |
DrA eS ... | 2004-01-14 17:37:47 Psinthos zerknij w moj profil... pierwsze z lewej zdjecie.
Widze, ze tez zabierasz sie ostro za audio to moze sie wymienimy jakimis spostrzezeniami co aplikacji dzwieku w Omedze. |
DrA eS ... | 2004-01-14 17:41:48
Hehehe... nawet nie wiem od czego zaczac... sporo tego... Moze ogranicze sie tylko do wlacznikow na konsoli... od lewej - kontrola trakcji - pogrzewanie lewego fotela - alarm - pogrzewanie lusterek i szyby tylnej - obieg zamkniety - nawiew szyb w tylnych dzwiach - klimatronik ECO - podgrzewanie prawego fotela |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-01-14 17:42:13
Widze, ze paru zabaweczkom dales dach nad glowa w swoim bagazniku. Ja na razie okablowuje sedana. Wiele aspektow jest jeszcze w fazie projektowej. Jak uruchomie moj system, chetnie podziele sie spostrzezeniami. |
mv6 Renault Warszawa | 2004-01-14 18:14:07 Dobra dzisiaj już nie zdąże gdyż zrywam się właśnie z pracy ale jutro od 10.00 napisze wyposażenie swojej omegi to porównamy co powinienem jeszcze poszukać oprucz xenonów nara. |
psinthos LOB NET MEMBER SternenFlotte Warszawa | 2004-01-14 19:44:19
No coz, ja tu sie nie bede wychylal z moim GL. |