[omega b] demontaz elementow wnetrza

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Stopniowo, wedlug potrzeb (ukladanie kabli) demontuje elementy wnetrza mego sedana. Dzisiaj jednak bydle wygralo.

Potrzebuje przepuscic przez sciane pomiedzy komora silnika, a kabina kilka kabli. Ktoredy je puscic juz wiem, i co wiecej - widze. Problemem jest, zeby tam sie dostac.

Zdemontowalem oczywiscie oslone nad pedalami, a takze odkrecilem wkret torx mocujacy oslone podszybia pod maska. Potem zdjalem oslonki nakretek mocujacych ramiona wycieraczek, odkrecilem nakretki, wyjalem podkladki, nasilowalem sie, naklalem i... nic. Jak zdjac ramiona wycieraczek? Zuzylem sporo WD-40, wszystko jest czysciutenikie. Ciegam we wszystkie strony, ale bez skutku. Probowalem podwazyc nieco ramie przy trzpieniu, ale zaowocowalo (poki co malenkim) peknieciem oslony podszybia, wiec dalem sobie spokoj. Czy cos zle robie?

Kolejne pytanie demontazu wiaze sie z wyjeciem wewnetrznej oslony progu i podnozka na lewa stope. Oslone slupka B (srodkowego) zdjalem bez problemu. Wykrecilem zlokalizowany ponizej wkret torx. Co dalej? W ktora strone nalezy ciagnac plastikowa nakladke progu celem jej zdjecia? Podwazac do gory?

Z gory dziekuje za wszelkie odpowiedzi. Wscieklem sie dzisiaj tymi utrudnieniami, szczegolnie ze wczesniejsze zdemontowanie i zlozenie calej konsoli srodkowej to bulka z maslem.

[ wiadomość edytowana przez: psinthos dnia 2004-01-14 00:36:02 ]

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie ale żeby zdjąć próg wewnętrzny przód itył zresztą też trzeba zdjąć ''podwadzić i szarpnąć listwę z logiem opla pod nią są śruby.Jeżeli o to ci chodziło .I o ile pamiętam wtedy zdejmiesz też podkładke pod stope.Chyba dobzre zrozumiałen a jak nie to sory

Cytat:
2004-01-14 14:51:55, mv6 pisze:
Nie wiem czy dobrze zrozumiałem Twoje pytanie ale żeby zdjąć próg wewnętrzny przód itył zresztą też trzeba zdjąć ''podwadzić i szarpnąć listwę z logiem opla pod nią są śruby.Jeżeli o to ci chodziło .I o ile pamiętam wtedy zdejmiesz też podkładke pod stope.Chyba dobzre zrozumiałen a jak nie to sory

Bardzo dobrze zrozumiales.
Dzieki za info.

A tak a propo twoich pytań odnośnie sprzętu . Czy znalazłeś może coś takiego jak fabryczny wzmacniacz .Miałem coś takiego w kilku dodge i dało się do nich podłączyć tube .I jeszcze czy miałeś w swojej sterowanie radia fabrycznego w kierownicy z chęcią bym coś takiego nabył.

Cytat:
Czy znalazłeś może coś takiego jak fabryczny wzmacniacz

Jest instalacja Bose'a w MV6 ( tylko ) bazujaca na zewnetrznym wzmacniaczu. Ale o cene lepiej nie pytaj Widzialem to tylko raz... gralo przecietnie a kosztowalo mala fortune.

Cytat:
I jeszcze czy miałeś w swojej sterowanie radia fabrycznego w kierownicy z chęcią bym coś takiego nabył.

Do kazdego radia z serii CAR XXX istnieje sterowanie montowane na kole kierownicy. Bez problemu mozna zamowic w ASO. Tylko cena tez malo ciekawa.

Dzięki za podpowiedź.Wychodzi na to że ta moja mv6 jest jakaś wypaczona bo tego nie ma no i xenony .Ale i tak jest dość dobrze wyposażona tak mi się wydaje .Widziałem wcześ niej na forum wyposażenia omy A ale tylko Jannusz się pochwalił omą B może porównamy omyB będzie chyba troche rzeczy do wymieniania.Może dowiemy się czegoś nowegoo jej wyposarzeniu .

Cytat:
2004-01-14 17:06:56, mv6 pisze:
A tak a propo twoich pytań odnośnie sprzętu . Czy znalazłeś może coś takiego jak fabryczny wzmacniacz .Miałem coś takiego w kilku dodge i dało się do nich podłączyć tube .I jeszcze czy miałeś w swojej sterowanie radia fabrycznego w kierownicy z chęcią bym coś takiego nabył.

Nic takiego nie znalazlem. Przypuszczam, iz powodem tego jest fakt, ze moje autko to skromniutkie 2,5 GL.

Ogolnie klade calkiem odrebne okablowanie - fabryczna instalacja (w zakresie okablowania, oczywiscie) pozostanie zupelnie nienaruszona i nie wykorzystam jej. Nawet jednostka sterujaca dostaje nowe zasilanie, bezposrednio z akumulatora.

Sterowania w kierownicy rowniez nie posiadam.

Psinthos zerknij w moj profil... pierwsze z lewej zdjecie.

Widze, ze tez zabierasz sie ostro za audio to moze sie wymienimy jakimis spostrzezeniami co aplikacji dzwieku w Omedze.

Cytat:
może porównamy omyB będzie chyba troche rzeczy do wymieniania.Może dowiemy się czegoś nowegoo jej wyposarzeniu .

Hehehe... nawet nie wiem od czego zaczac... sporo tego...

Moze ogranicze sie tylko do wlacznikow na konsoli... od lewej
- kontrola trakcji
- pogrzewanie lewego fotela
- alarm
- pogrzewanie lusterek i szyby tylnej
- obieg zamkniety
- nawiew szyb w tylnych dzwiach
- klimatronik ECO
- podgrzewanie prawego fotela

Cytat:
2004-01-14 17:37:47, DrA pisze:
Psinthos zerknij w moj profil... pierwsze z lewej zdjecie.

Widze, ze tez zabierasz sie ostro za audio to moze sie wymienimy jakimis spostrzezeniami co aplikacji dzwieku w Omedze.

Widze, ze paru zabaweczkom dales dach nad glowa w swoim bagazniku.

Ja na razie okablowuje sedana. Wiele aspektow jest jeszcze w fazie projektowej. Jak uruchomie moj system, chetnie podziele sie spostrzezeniami.

Dobra dzisiaj już nie zdąże gdyż zrywam się właśnie z pracy ale jutro od 10.00 napisze wyposażenie swojej omegi to porównamy co powinienem jeszcze poszukać oprucz xenonów nara.

Cytat:
2004-01-14 17:41:48, DrA pisze:
Moze ogranicze sie tylko do wlacznikow na konsoli... od lewej
- kontrola trakcji
- pogrzewanie lewego fotela
- alarm
- pogrzewanie lusterek i szyby tylnej
- obieg zamkniety
- nawiew szyb w tylnych dzwiach
- klimatronik ECO
- podgrzewanie prawego fotela

No coz, ja tu sie nie bede wychylal z moim GL.