Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-01-12 00:23:47 witam mam pytanie : czy mozna zamontowac wspomaganie kierownicy z modelu 2.0 CD do 1.5 16V ?? planuje zamontowac i mam namiar na od 2.0 . Czekam na opinie . Dodam jeszcze ze w mok mam klime za miest wspomagania . |
![]() mcneo Espero, Impreza WRX ... Leżajsk Connecticut - USA | 2004-01-15 20:02:13 widze ze skoro nie ma odpowiedzi to chyba nie wiecie jak to z tym moze byc. W kazdym razie rozmawialem o tym z moim mechanikiem i mowil ze powinno podejsc chociaz bedzie to trudne bo jest bardzo malo miejsca na montaz. I JEST jedna rzecz ktora mnie martwi co mi powiedzial - ze na moim miesjcu by nie montowal wspomagania bo w Espero jest taki typ co jak sie zespsuje to tylko na lawete - nie da sie autem jechac i powiedzial ze sa dosc awaryjne. Co wy na to?? ![]() |
![]() Czarek_Rej Klubowy Weteran FOKA Chorzów -Batory | 2004-01-15 20:10:18 mam 1.8 z fabrycznym wspomaganiem nic nei nawala fakt ze jak wyłacze silnik kierownicą nie obróce prawie wogóle trzeba sie troche pomeczyc. Co do mozliwosci montazu w 1.5 wspomagania z 2.0 nic mi nie wiadomo! |
![]() Andrzei Espero 1.5 GLX 16V Bielsko-Biała | 2004-01-15 20:24:09 Według mojego rozeznania to sama przekładnia kierownicza powinna być taka sama w 1.5 jak i w 1.8/2.0.
![]() Natomiast problem będzie z pompą wspomagania i całym pozostałym osprzętem. Pomiżej układ z 1.5 ![]() a tutaj układ z 1.8/2.0 ![]() Najlepiej obejrzyj najpierw gdzieś mocowanie pompy w 1.8/2.0 i prównaj czy to jest możliwe do zamontowania u Ciebie. A z tą awaryjnością to bujda. Układ jak każdy inny. Nie słuchaj swojego mechanika ![]() |
Wiktor_ galant Kielce | 2004-01-16 10:10:57 niewieże żę gdy coś padnie to odrazu trzeba lawete, według mnie kierownica bedzie ciężko chodziła ale będzie się dało jechać. Podobnie będzie gdy cos padnie w silniku i trzeba będzie cholować ale poza lekkim zmęczeniem nie powienno być większych problemów.
Wiktor |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2004-01-17 17:45:10 Auta ze wspomaganiem mają inną przekładnię. Bez wspomagania trzeba zrobić więcej obrotów kierownicą aby maksymalnie skręcić, ale dzięki temu kierownica chodzi nieco lżej. Gdy w aucie ze wspomaganiem gdy wysiądzie wspomaganie nie da się prawie jechac - do krecenia kierownica trzeba uzyc dużej siły. |