Biopaliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Skoro już mamy ten nowy rok i biopaliwa to może się wypowiecie na ten tamat?? Co sądziecie o biopaliwach?

no nie wydaje mi sie żeby to było najlepsze rozwiązanie...
jeśli już to chce przynajmniej mieć wybór!!!

Ja juz sie ogolnie wypowiedzialem w innym poscie

Bioshit no coz niby byl testowany w Auto Swiecie na Punto i niby bylo OK !!!

Ale tu nie chodzi o to czy je wprowadza czy nie... niech je sobie wciskaja do nas bo na zachodzie to dawno jest ale jak mozna wymagac aby zawartosc bioshitu wynosila 5% jak nawet w Unii Europejskiej wynosi max ok. 1%. I jeszcze ludzie zyjacy tam maja wybor czy lac normalna czy moze ta z dodatkiem. A u nas nie... bedzie tylko bioshit !!!!!!!! Lecz chlopaki nie martwcie sie cala ta sprawa jest w Trybunale Konstytucyjnym wiec moze sedziowe pozwola nam dokonywac wyboru przy nalewaku Co sie tyczy gwarancji na silnik... hmmm???... ja strace gwarancje wiec jak cos sie zpieprzy to zaraz uderze do Leszka M. i niech mi odda kase bo jak nie to bedzie mial ciezkie zycie I to samo sie tyczy Marka P.
Jak ja mam zaufac baranom z naszego rzadu skoro oni jeszcze niczym dobrym sie nie wykazali... czy ktos z nich zrobil jakas symulacje na kilku furach??? Chyba tylko premier na swoim Mi-8 I jak to sie skonczylo... No coments

Jak mi jeszcze cos wpadnie do glowy to sie podziele uwagami i zobaczymy co inni napisza

Cytat:
2004-01-02 22:51:52, Matizek pisze:
.. czy ktos z nich zrobil jakas symulacje na kilku furach??? Chyba tylko premier na swoim Mi-8 I jak to sie skonczylo... No coments

Mat , chyba masz racje !
A w ogóle to wyjebiste wytłumaczenie czemu premier z nieba spadł

Mi sie wydaje ze ten bioshit, to wynik tego ze ktos chcial sobie zarobic, i teraz bedziemy cierpiec wszyscy, tzn glownie nasze auta. Tez chcialbym miec wybor, tzn. Jak jade sobie gdzies pojezdzic to leje normalna benzyne a jak np. jade w dluzsza trase to leje bioshita zeby taniej wyszlo. A rolnicy to chyba za bardzo na tym nie zarobia... Niech lepiej ktos popedzi tych co sie zajmuja tym napedem na ogniwa wodorowe chyba, co sie wode leje do baku.... bo w takiem tempie to nie wiem czy ja dozyje czasow kiedy bede mial auto na wode.

co mi tam po biopaliwie?skoro nie ma bio gazu

Cytat:
2004-01-02 22:55:59, Alan28 pisze:

Biogaz jest tylko trzeba zjesc duzo grochówki

Tak długo jeździliśmy na zwykłych paliwach.... teraz dopiero wpadli na ten pomysł. A wiec to zwykła próba by zarobić i pozbyć sie zasobów rolniczych w kraju.

Cholera wie jaka będzie reakcja silników w naszych autach na tego rodzaju shit. Jeśli dadzą te 5 % to osobiście swoim Poldasem skasuję limyzynę premiera.

Ja słyszałem ze wtryski isę zapychają ale nieiwem czy to prawda. Ja osobiście bym przetestował bio coś na samochodzie ministra i niech się sam przekona. Mnie szkoda mojego niezawodnego silnika i niedam mu jeść byl gówna. , ulzyło mi

Powiem tylko jedno!! Ta cała akcja jest poprostu niezgodna z Konstytucją i tyle!! Według niej każdy obywatel ma prawo do wyboru a tu mamy wybór typu albo Biogówno albo Biogówno!! Ale niema jak to LPG!!

Cytat:
2004-01-02 22:55:59, Alan28 pisze:

Ojoj... Polak potrafi... wiec nie zdziwie sie jak za 5-6 miesiecy bedzie na stacjach BioGaz...chocby domieszka 90% LPG + 10% "grochowkopochodnych"

Bolo albo LPG albo Metan - tych gazów sie nie miesza - do metanu trzeba zmieniać parownik.

Cytat:
2004-01-03 11:01:55, Wafelj pisze:
Bolo albo LPG albo Metan - tych gazów sie nie miesza - do metanu trzeba zmieniać parownik.

Skoro w Polsce jest 5% biogowna...i to najprawdopodobniej dowala silnik...

To nasz kochany rzad moze miec to w d... ze trzeba miec inny parownik... i moga dodac metanku... tak zdeczka...

Polak potrafi...

Pzdr
Bolo#928

To do gazu też będą dodawać to g......o?

A ja bym chciał żeby na stacje powróciła stara dobra E94 Pamiętam, że jak ja zrobiłem prawko i zaczynałem karierę Polonezem to była u mnie jeszcze jedna stacja na której mogłem kupić to najlepsze jedzonko dla mojego autka A potem została już tylko U95 i nic już nie jest jak dawniej A co do biopaliw to jak będą chcieli tam na górze wprowadzić paliwa to i tak to zrobią bo mają w tym jakiś biznes O trwałość się nie martwmy, jak wiadomo Poldek jest tolerancyjny i pojedzie na byle czym

Cytat:
2004-01-06 09:31:16, michasmaniak pisze:
jak wiadomo Poldek jest tolerancyjny i pojedzie na byle czym

Ale jak to będzie naprawdę yle co to nie długo będzie jeździł

Nie wszyscy maja poldki

Właśnie ale inne autka już nie mają takiej tolerancji - nie były produkowana w czasach dobrobytu

wiec nie wszyscy sa szczesliwi

Oto ostatnie doniesienia ze świata Biopaliw.

Mój trener ostatnio w swoim PORCHE 601 zajechał na stację SHELLa we Wrocq. Nalał już pół baku kiedy poszedł do niego facet i spytał czy nie przeszkadza mu że tam są biokomponenty. Trener zdziwiony - A gdzie to jest napisane ?
- Nie ma, ustawa już wchodzi a ja tak wcześniej wprowadziłęm.
-......

POJEBANY KRAJ !
W niemczech już dawno wszystkie stacje Shella byłyby zamkniete a w Polsce... szkoda gadać. W dodatku dowiedziałem się że to paliwo strasznie śmierdzi.

Gdyby ktoś nie wiedział - trybunał konstytucyjny zakskarżył tą ustawę, i prawdopodobnie wygra. Ale chyba nie powinno być biopaliw jeśłi jest sprawa w sądzie !!!!!!!