Wtryski w Dieslu...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,

niestety z mojej Omesi (2,3 DTR) nadszedl czas na wymiane koncowek w tryskiwaczy.. (tak mi sie wydaje, ze wlasnie je trzeba wymienic, duzo pali, a z rury wydobywaja sie gleby czarnego dymu, oleju duzo nie bierze...)

Mam pytanie do tych, ktorzy juz to robili, na co zwrocic uwage? kupowac Bosha czy jakies polskie?
Znacie moze jakis dobry warsztat w Szczecine??

Pozdrawiam...

zanim zaczniesz cos wymieniac to sie najpierw upewnij,bo to troche kosztuje,ale skoro ci oleju bierze tyle co trzeba to moga byc wtryski ale moze to byc tez wina pompy,tak bylo w moim przypadku jak mialem jeszcze dieselka.jezeli chodzi o czesci silnika i to w dodatku wazne to ja jestem zwolennikiem dobrych renomowanych firm,chyba bym ci polecil wtryski boscha.

Spróbuj najpierw jechać do dobrego speca od desli i niech ci wyreguluje pompe to może być wina regulacji

Jak kopci na czarno to są końcówki jak by kopcił na niebiesko to wtedy by wcinał olej, jedź do fachmana od diesli i niech ci sprawdzi wtryski czy jeszcze rozpylaja czy juz leją.

Z tego co wiem to w posce są produkowane końcówki w tryskiwaczy dla firm niemieckich. Jadą do niemiec gdzie wybija się na nich cechy Mercedesa, VW itp i wracają do Polski, ale kosztują już znacznie drożej.

Witam

Kup oryginalne BOSCHA ( tanie mięso psy jedzą ) , oczywiście najpierw zapakuj końcówki do sprawdzenia jak rozpylają ( mam taką pompkę z manometrem ) Kupisz oryginalne - przeżyją Twoją OMESIĘ . Kupisz Polskie z WZET-emu ( odrazu będą lały jak potępione ) . Na tej operacji nie warto chytrzyć ( przepały,kopcenie, trudny rozruch)

Pozdrawiam
Edmund Dantes

Witam.

Najpierw sprawdź ciśnienie otwarcia wtrysku. Może wystarczy ci regulacja tylko. Nowe Boscha zrobią napewno 100tys. (nominalnie). średnio 180 tys. kosztują około 80/szt.

a jak kopci to może sie jakiś jeden podwieszać.

pozdr.

RZ.