Felga masakrycznie gorąca f126

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
po przejechaniu paru kilosów przednia lewa felga jest gorąca jak nie wiem....rozebrałem bębęn i nie widziałem tam nic niepokojącego....miał ktoś może taki problem??

zapieczony cylinderek albo sworznie, na ktorych siedzą szczęki.

Nasiuraj WD-40 we wszystko co powinno pracować. Tylko uważaj bo przez pewien czas mozesz mieć słabsze hamulce + lekkie ściąganie .

wd 40 a cos tanszego

tanszy bedzie towot

Oleju trzeba koniecznie nalać, takiego specjalnego.

a jak sprawdzic czy to nie cylinderek

Też psiknąć w niego

Cytat:
2006-05-22 23:48:02, specWROC pisze:

spróbuj paluchami poruszac tłoczkami w cylinderku pewnie jeden ani drgnie

ooo dobre dobre tak zrobie

Cytat:
2006-05-22 23:48:02, specWROC pisze:

a czy zmiana bebnow -przod jest az tak droga? moze warto zainwestowac we wlasne bezpieczenstwo? btw. ja mialem goraca fele jak mi sie zacisk blokowal

a moze ktos wytłumaczyc jak odpowietrzyc cylinderek?

Przez zagłówki

Przez zagłówki to lusterka się odpowietrzało

Musisz nałożyc wężyk na odpowietrznik, koniec wężyka zanurzasz w naczyniu z płynem, poluzowujesz odpowietrznik, druga osoba pompuje pedałem aż przestanie leciec powietrze z wężyka, zakręcasz odpowietrznik. Pilnuj poziomu płynu w zbiorniczku. Wszystko

Z-Lube : podróba WD-40. Opakowanie tej wielkości co duże WD, a kosztuje tyle co małe i działa tak samo. Siknąć tym tam gdzie te gumy przy tłoczku i parokrotnie pościskać tłoczek. Jak nie pomoże i tłoczek nie ruszy - wymienić

Jak to nie tłoczek, wymienić bębny - 2 sztuki to ok. 50zl lub(i) szczęki - ok. 20zl

i nowy tłoczek 12zł

tak wogóle nie wiem czemu pisze na hp prosze o przeniesienie na ogóLNy