MotoNews.pl

[Rover] Rosnąca temperatura na wskaźniku

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem jest taki ze gdy gasze silnik ma temperature ok.88 po 3-4 min jak wlacze zaplon zegar pokazuje ok.100 stopni chcialbym aby ktos mi napisal czy to jest normalne jesli nie to co trzeba zrobic aby bylo dobrze.
Dzieki z gory pozdro 4all

U mnie tak czasem tez jest i u innnych podobno tez tak jest, wiec raczej normalne

Cytat:
2005-06-29 12:50:13, Soplica pisze:
Problem jest taki ze gdy gasze silnik ma temperature ok.88 po 3-4 min jak wlacze zaplon zegar pokazuje ok.100 stopni chcialbym aby ktos mi napisal czy to jest normalne jesli nie to co trzeba zrobic aby bylo dobrze. Dzieki z gory pozdro 4all

troche to dziwne... stawiam na walnięty czujnik temperatury, ale nie znam roverów wiec moge sie mylić

Niewiem czy to normalne, ale u mnie tez tak jest.

Cytat:
2005-06-29 13:12:34, fiacior125 pisze:
Niewiem czy to normalne, ale u mnie tez tak jest.

moze i normalne, bo sobie przypomniałem ze u mnie w OHV jak wyłącze silnik to potem po przekręceniu kluczyka po krótkiej chwili tez wskazówka wskazuje nieco więcej.
Może jest to spowodowane tym że woda w układnie wtedy stoi i oddaje więcej ciepła niz jak jest w obiegu

to jest zupelnie normalne. silnik przestaje byc chlodzony i temperatura wody podwyzsza sie czerpiac cieplo z silnika. koniec tematu.

Cytat:
2005-06-29 15:15:34, PAGAN pisze:
to jest zupelnie normalne. silnik przestaje byc chlodzony i temperatura wody podwyzsza sie czerpiac cieplo z silnika. koniec tematu.

ej ja chciałem to powiedziec że grzeje sie bo woda stoi

u mnei też tak jest. Pamietaj zę w roverku w bloku wody jest niewiele, więc jak stoi to grzeje sie błyskawicznie.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."