Fakerzy z link4!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dzwonilem do nich, myslalem, ze moze bede mial tansze ubezpieczenie. lipa! oni w ogole nie chcieli mi ubezpieczyc fury z 1980 roku. chamstwo i drobnomieszczanstwo! bo to niby dla nich za duze ryzyko
nie bede ich wiecej komentowal.
czy jest jakas znizka w ubepieczeniu OC na bardzo stare samochody? jezeli tak, to od jakiego wieku (interesuje mnie pzu)?

Głowy nie dam, ale obiło mi się o uszy, że wiek auta musi przekroczyc 25 lat wiec jeszcze twojemu troszke brakuje młodzian a mój to już wogóle gówniarz he he

Cytat:
2004-01-27 15:51:23, Royber pisze:
Głowy nie dam, ale obiło mi się o uszy, że wiek auta musi przekroczyc 25 lat wiec jeszcze twojemu troszke brakuje młodzian a mój to już wogóle gówniarz he he

A ja dam głowe bo sam korzystam z takiej zniżki . W PZU każde auto powyżej 25-ciu lat ma zniżke pt. "Weteran szos". Jest to -50% (pięćdziesiąt) czyli płaci się połowe. Mimo 30% zwyżki za mój wiek OC wyszło mi taniej niż w samopomocy a PZU to jednak PZU . A 700zł piechotą nie chodzi...
Więcej na temat zniżek jak i samego Link4 możesz przeczytać w >> TYM TEMACI <<. Wrzuciłem tam m.in. skan z umowy (fragment o tej zniżce) i dałem link do artykułu o zniżkach dla starych samochodów. Kto szuka znajduje .

[ wiadomość edytowana przez: Race_D dnia 2004-01-27 16:28:12 ]

Race_D powiedz mi oni sami uwzględnią tą zniżkę czy musze do nich isc.....?

Cytat:
2004-01-27 16:48:21, Yankee pisze:
Race_D powiedz mi oni sami uwzględnią tą zniżkę czy musze do nich isc.....?

Na to bym raczej nie liczył, proponuję się wybrać w tej sprawie specjalnie. Jeśli zawarłeś już umowe to raczej małe szanse żeby zgodzili się na zmianę warunków ale nie wiem jak to jest w rzeczywistości. Może PZU jest na tyle dobre ( ) że dopuszcza zmianę wysokości stawki ubezpieczenia w chwili gdy auto osiągnie "pełnoletność", ale to by trzeba sprawdzić u źródeł - zadzwoń do PZU! Jak już pisałem ja bym nie liczył na zwrot zapłaconej różnicy czy zniżkę przy drugiej racie, chyba że rozliczenie przy przedłużeniu umowy ubezpieczenia.
Ale oczywiście jak się czegoś dowiesz w tej sprawie to napisz tutaj o tym. Ja już w chwili kupna DF'a miałem (on miał, ja niestety jeszcze nie ) wymagany wiek.

ja tez jestem w pzu z moimi weteranami, i o znizke 50% "weteran szos" nie trzeba w Krakowie specjalnie prosic ani podan pisac jak to bywalo w niestety skorumpowanych stolecznych urzedach{niestety sprawdzone} wystarczy w trakcie zawierania umowy przypomniec pani czy panu z ktorym zawieramy umowe ze nasz pojazd przekroczyl bariere cwiercwiecza i kwalifikuje sie do znizki....