Zmiana drążka zmiany biegów w Espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hej!

Słyszał ktoś z Was o jakiejś fajnej "gałce tuningowej", co by ją można zamienić z tą oryginalną? Wyszarpałem ładną, skórzaną (60 zeta za nią kiedyś dałem) z malucha, ale, niestety, "dzięki" podwieszanemu wstecznemu nie można wymienić.

PS Czy ktoś wie, jak w ogóle to ustrojstwo działa? No powiedzcie sami, czy nie mogli zrobić "normalnego" wstecznego, wciskanego? (wtedy nie byłoby żadnych problemów)

Szukaj gałek do opli. Tam wsteczny też jest "podwieszany". Zresztą w niektórych fordach również.

hmm ja w swoim esperaku zrobilem tak
kupilem galke Jacky czarna skorzana za 39 zl nastepnie wzialem szlifierke katowa, przecialem patrzac od gory to gumowe ustrojstwo ( od gory a ne z boku bo mozna uszkodzic "podciaganie" i w dodatku mozna odciac metalwoy rdzen ktory jest potrzebny) po przecieciu gumy rozcialem ja delikatnie na diwe czesci i moim oczom ukazal sie metalwoy bolec

nastepnie wyjalem z opakowanka nowa glake nalozylem na bolec podlozylem sprezynke ( jest juz w twojej gałce standardowej) i przykrecilem malym kluczykiem ampulowym ot technika

ale frajda z taka galka jest fajna

sam musze cos tkaiego u siebie zlaozyc w nowym smaochodzie, tesknie za swoja dawna gałka

ja mam tez galke zalozona i nic nietrzeba ciac. ja pierdolilem sie z tym a moj ojciec wcial szczypce zlapal za galke i ja wyjal myslalemze ten caly drazek mu zostaie w reku ale nie zeszla dobrze. Nalozylem nowa galke przykrecilem kluczykiem i huja jak nic fajnie sie z nia jezdi. Ja za swoja galke dalem 100zl

Cytat:
2004-01-22 00:31:44, Bartek1112 pisze:
Ja za swoja galke dalem 100zl

A co ona robi, że tyle kosztowała? Krawaty wiąże i zachodzi w ciąże?

Cytat:
2004-01-22 00:31:44, Bartek1112 pisze:
Nalozylem nowa galke przykrecilem kluczykiem i huja jak nic

Cytat:
co ona robi, że tyle kosztowała? Krawaty wiąże i zachodzi w ciąże

Niewiem co robi bardzo ladna jest a jakiej firmy to zapomnialem

Cytat:
2004-01-26 00:45:24, Bartek1112 pisze:
Cytat:
co ona robi, że tyle kosztowała? Krawaty wiąże i zachodzi w ciąże

Niewiem co robi bardzo ladna jest a jakiej firmy to zapomnialem

Jakby się okazało, że Ci zaciążyła to zgłoś się do mnie - przygarnę jednego z potomków (i jeszcze na tym zaarobisz )