| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-01-23 12:31:29 Takie tam znalazłem i oddaje pod rozwagę.
http://www.vtuning.com/vpower.html |
Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2004-01-23 13:33:10 Witam
Przynajmniej uczciwie bez szumnego entuzjazmu. Z mojego skromnego doświadczenia ( 1 zatankowałem Pozdrawiam Edmund Dantes |
deca DEADSOUL Astrina Poznań/Swarzędz | 2004-01-23 17:27:40 faktem jest to , że na shellu jest drogo, na a kupowanie 99+ jest bezsensowne, chyba , że mamy auto typowo sportowe i od zawsze tankujemy wysokooktanowke no i mamy na to siano. Ja tankuje na shellu już bardzo długo v-povera 95 i jestem zadowolona i nie ma u nas pustek na tej stacji. za pełen bak płace niecałe 200zł. ludzie chwalą także stacje orlen. marze o amerykańskich cenach benzyny pozdro DECA |
JanuszGnitecki OMEGA B FL COMBI Warszawa | 2004-01-23 18:01:10 Ja tankuję na ESSO, dzisiejsza cena 3,41 zł/ltr Pb 95.
Dołączam się do opinii, że 99+ to różnica przede wszystkim dla kieszeni, snobizm, nartomiast różnicę, owszemwyczuwam, silnik pracuje nieco ciszej i równiej, ale obniżone zużycie to mit, zresztą, musiałoby być mniejsze o tyle ile procentowo jest droższa 99-, a to żadną miarą niemożliwe. Pozdrówka, Janusz |
Nav DEADSOUL Honda CR V Szczecin | 2004-01-23 18:52:25 Zalałem raz i chyba ostatni. Poza ceną niczego nie odczułem. Ktoś kiedyś powiedział, ze czasami jest warto to paliwko wlac aby przeczyscić układ wtryskowy.
Ile w tym prawdy??? |
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-01-23 19:26:04
Raczej niewiele ........ |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2004-01-26 13:11:19 panie i panowie , rozwagi to nie tjunink forum, a cechy v-połera poruszaliśmy czas siakiś temu, chcecie lejcie, nie chcecie nie lejcie, tylko głupot nie pisac że macie od tego 20KM + a spalanie spadło o 5l/100. think przede wszystkim |
urg (M) nie ma jeno frotka ostała | 2004-01-26 13:15:31 a na shella jeżdżę po gaz ..... dlatego że jest 500m od mojego zamku |
Res best memory O-ka | 2004-01-26 14:03:43 "jak się silnik roz....la - nalej sobie V-Powera"
|
PiotrS LOB WETERAN ![]() LO016 Gdańsk | 2004-01-26 14:36:26
Zastanawiałem się kto pierwszy nie wytrzyma, padło na Resa. |
Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2004-01-26 14:53:02 Proponowane hasło przewodnie dla właścicieli malutkich silniczków.
Gdy brak "koni" Ci doskwiera Jedź na Schella po V-powera Gdy na światłach ktoś twego "Malca" skilluje Prędź po V-powera - już nikt nie spróbuje |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-01-26 22:41:34 Jasne,Gozdzikowa miala racje. Ale powolutku,chilke . U mnie jest taki maly chip przy silniku z napisem 95,w instrukcji pisze,ze jak chce zmienic tankowane paliwo na inne o innej zawartosci oktanow,to nalezy zmienic chipa,lepsze dopasowanie i wykorzystanie oktanow,czy do omegi A 2.6 mozna dostac Chipa pod tego nowego Shella? |
ROBUR JEZDZE TYM CO MAM ;-) Kazimierza Wielka | 2004-01-26 22:52:19 smiejcie sie smiejcie z biednego szelika. jak kumpel dolal raz dziesiec literkow do swojego unoska 1.4 to ujechalismy jakies 300 metrow i mu sie jakis charger zalaczyl (jak nie dupnelo |
gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2004-01-26 23:43:20 Jak nic jeste odosobniony w swej opiniii Ale i tak pozdrwiam |
regan senior Poznan | 2004-01-27 10:47:23 no tak racja jak d... kazdy ma swoją. ja tankuje pb98 na aralu choc to teraz bp... i to nie dlatego zeby miec 3 oktany wiecej tylko dlatego ze w naszych realiach benzyna 98 ma moze 95 a 95 ktora leja wszyscy i najszybciej ucieka ze zbiornika na stacji mozna ja przeto latwiej chrzcić ma gdzies kolo 90... to jest Polska panowie i nic tego nie zmieni... zreszta polecam zatankowac troche paliwa w niemczech nawet ich 91okt a najlepiej 95, mysle ze wtedy kazdy kto sie upiera przy polskich 95 zrozumie czego nie wolno lac do baku. zreszta z lpg jest to samo. na polskim robilem 500km na francuskim/holenderski/niemieckim robilem 650km na pelnym baku. prawie nie da sie uwierzyc ale tak jest. u nas na stacjach leją syf i tyle. a co do 99V+ nie mam zdania i za takie pieniadze go sobie nie wyrobie. greetz |
irmscher DEADSOUL Omega B Była:Omega A ... Stuttgart / Szczecin | 2004-01-27 12:22:27
Pod maską masz przełącznik . tam wybierasz jakie paliwo lejesz.. do wyboru 95 lub 98... |
mario26DR Limo Long Vehicle Gdynia | 2004-01-27 16:14:41 Myslimy o tym samym chipie,na wtyczce ? Wyjac i przekrecic i odwrotnie podpiac? Jesli nie to,to gdzie doszukam sie tegozze przelacznika? A co do porownania oktanow u nas i zza granicy to racja,panowie rownie dobrze moglibysmy sikac do naszych omes po suto zakraplanej imprezie. Jak sprowadzalem swoje cudensko zza Odry na original deutschle benz plynie i musialem zatankowac ojczystsze,lecz nieczystsze paliwo,to myslalem ze chyba silnik mi zdechl,bo zadlyuga mial trase,tragedia. Fachowcy doradzaja dolewac dodatkow,uszlachetniaczy,podwyzszajacych oktany,dupa, moze i to jakos dziala,ale nie na zywotnosc silnika. Kumpel cos ostatnio dolal,bajer czyszczacy komory silnika z nagaru,oczywiscie oczyscilo,wyplukalo wszystko,az rozszczelnil sie silnik,brak kompresji i dupcia panowie,producenta i doradce powiesic za cohones. Duzo oktanow ma nasz nitro rozpuszczalnik,ale doradzam w ostatecznosci, pozdrawiam. |