Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() przemo_z TOYOTA DRIVER Toyota Avensis Świdnica | 2004-03-05 11:29:02 Mialem do czynienia właśnie z głośnikami w półce i w dzwiach. Instalacja w czarnym Ave opierała się o dobre głośniki z przodu / DLS/ o średnicy 165 mm a z tyłu w półce były elipsy 6/9" od Pioniera. I jeżeli na tym chcesz poprzestać, to jest dobry układ.
W białym Ave wymieniłem seryjne głośniki w przednich i tylnych dzrzwiach + tweetery, ale to z mysla o rozbudowie systemu o skrzynke z subwooferem i wzmacniacz. Tyle, ze $ mi sie skonczyla a na dodatek obecny system gra całkiem fajnie. ![]() Jeśli myślisz jednak o większym basie i wzmacniczu polecam dobrej jakości, ale nie koniecznie duze, głośniki do przodu w drzwi, które odpowiedzialne beda za wysokie i srednie tony a do tylu mala tuba a lepiej skrynka z subwooferem + wzmacniacz. [ wiadomość edytowana przez: przemo_z dnia 2004-03-05 11:31:42 ] |
darekz13 Yaris 1.0 Wrocław | 2004-03-05 13:48:13 Figaro: nie wim jakim maniakiem muzycznym jesteś (jedni potrzebuja mniej inni wiecej), i jaka instalacje masz. Co do glosników w tylnej półce to opisal to chyba Bigman na swojej stronce. ja miałem tylko 2 glośniczki na podszybiu. Powyzej 100 km/h nic nie słyszalem. Postanowiłem wymienić. jak zobaczyłem oryginalne glosniki to się zalamalem. Kwaczące kaczki-zabawki maja chyba lepsze. Zamontowalem w drzwiach SonyXS-A1726 o mocy 140-40 (1 to max. imput power, 2 to rated i.p). Pewnie to nie jest wyskoka klasa bo kosztowały mało ![]() ![]() |
![]() Katka TOYOTA DRIVER lepiej nie pisać ;) Kraków | 2004-03-05 16:40:55 Ja mam w półce i jestem bardzo zadowolona. Dźwięk znakomicie się rozchodzi, bo masz na tej samej wysokości głośniki z przodu i z tyłu a do tego bagażnik robi za pudło rezonansowe. Osobiście polecam to rozwiązanie.
Pozdrawiam Katka |
darekz13 Yaris 1.0 Wrocław | 2004-03-05 23:16:08 Ja mam wersję Terra czyli w standardzie z 2 głośnikami. Instalacji w drzwiach nie było - wpieli mi się do tych na podszybiu ale Bigman opisuje jak to zrobić lepiej nagłośnienie
Instalacji z tyłu nie miałem tym bardziej a jej pociągnięcie to już zabawa i dodatkowe koszty więc ja sobie darowałem. Jak bym miał kabeli to pewnie bym dał głośniczki a dla czego by nie. |