| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2004-01-28 20:22:30 a mnie kiedyś zatrzymała policja (jeszcze maluchem) za brak tylnego zderzaka - stali za mną na światłach ale powiedzieli,że to jest ingerencja w stan techniczny czy cuś takiego (chodziło,że zrobiłem inaczej niż ktoś to zaprojektował,fabryka wykonała,a ktoś na tej podstawie dopuścił do ruchu)... dlatego generalnie twierdzę,że nie można bez zderzaka-coś tam musisz mieć |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2004-01-28 21:06:51 a moim zdaniem zdejmowanie zderzaka to nic innego jak buracki tuning. |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-01-28 21:20:28 Niech żyje buracki tuning. ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-01-28 21:25:43 Bardzo podoba mi sie taki "buracki tuning". A juz najbardziej buracko wyglądaja VFTS'y |
Franc SYMPATYCZNY GOŚĆ była 2107, teraz Gol ... Gdańsk | 2004-01-28 21:27:50 co wy macie do tego biednego zderzaka co niektorzy, przeciez wiadomo ze najlepiej 2107 wyglada ze zderzakiem, mi sie tak chocby zdaje.
A po drugie jak nie bedziesz mial zderzaka z tylu to przy lekkim uderzeniu dostajesz bezposrednio po blachach (koszty naprawy rosną), i nie zapomnij ze masz zaraz za blacha zbiornik paliwa, tak wiec dla bezpieczenstwa bym zderzaka nie sciagal. [ wiadomość edytowana przez: Franc dnia 2004-01-28 21:29:08 ] |
mkee SYMPATYCZNY GOŚĆ lada 2105 bochnia | 2004-01-28 21:55:01 TAA. a powiedzcie mi ktore nowe auta maja zderzak?
|
sheriffnt Loża Szyderców Łada 21072/Fiat Temp ... Gdynia | 2004-01-28 22:40:30 Witam
Po co sie mają podnosic? |
Krzysztof-Fleszer SYMPATYCZNY GOŚĆ Lada 2107 Krakow | 2004-01-28 23:02:04 Wiec tak - ja sam sie przymierzam do wywalenia zderzakow - byc moze ze pojde na calosc, i wywale wszystko - tj wszystko zbedne
Podobno ktos ma papier na policje, ze mozna jezdzic bezzderzaka, jak jakas tam odleglosc pomiedzy swiatlami itd itp. ALE!!! moze to i plota. Chcialbym przestrzec tu wszystkich, nawet jak masz papier to jak beda chcieli to naskocza Prosta sprawa - znajomy jechal - capneli go na radar - wyszlo ze przekroczyl predkosc -a on, cwaniak,(nie chcial placic)- mowi -No to panowie policjanci- prosze mi pokazac homologacje na radar, ze urzadzenie jest sprawne, wyskalowane itd. Policjant jeden, podszedl do drugiego, po chwili wraca do kierowcy i mowi: Wie pan co?? No niestety tak sie jakos sklada, ze my nie mamy tej homologacji ze soba, ale za to pan, niech nam pokaze - gasnice z przegladem, apteczke, a te alufelgi to chyba nie od tego auta, a te opony to tez cos nie takie chyba. I skonczyla sie gatka - wolal zaplacic za przekroczenie predkosci! Zderzak jako taki - ten z przodu, to chyba po to jest, ze jak by sie niedaj Boze walnelo pieszego, to ma ladowac na masce, a nie pod kolami. A z tylu? hmm nie wiem, moze bak ma chronic itp. Jak beda chcieli to sie przxyczepia i powiedza ze to nie fabryczne! Wiec co trzeba zrobic? Wozic Homologacje VFTS'a ze soba- i pokazywac ze jednak tak ma byc |
mily_byd SYMPATYCZNY GOŚĆ FSM PF 126p '93 bydgoszcz | 2004-01-28 23:07:25
To czemu nie zdejmiesz zderzaków w swojej? |
Leszek_Gdynia (S) Przyjaciel LKP była LADA 21072 '88 Gdynia | 2004-01-28 23:33:38 Bo nie mam VFTS'a tylko 2107. |
Yanosik ŁADZIARZ ![]() Lanos Schneidemühl | 2004-01-28 23:38:01
hmmm.. jeśli chodzi o przedni, to jak walniesz pieszego powyżej 1 m wzrostu to i tak laduje na masce (choć tego jeszcze nie sprawdziłem w praktyce, moze jutro kogoś upoluję, to napiszę ----------------- Dawniej najszybsza Łada w klubie i prawdopodobnie najlepsza Łada na świecie. |
pawel_krakow | 2004-01-29 00:15:21 Czesto widuję auta bez zderzaków - i jakos jeżdzą .Myslę,ze generalnie cięzko byłoby się dogadac z policjantem, który będzie chciał za to zabrać dowód. W obecnych autach (przynajmniej niektórych - zderzak preaktycznie "Zlewa się" z karoseriąi nie stanowi jakiegoś "oddzielnego"elementu. Ale niech ktoś mi powie ,że np. Fabia czy nowe A4 wygląda łądnie bez zderzaka A ![]() [ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2004-01-29 00:20:50 ] |
![]() akmk SYMPATYCZNY GOŚĆ fiat 126p elegant gdynia | 2004-01-29 19:04:10 zderzak chcialem wywalic bo mialem po stluczce i byl zmasakrowany ale zdejmujac go dzis rano stwierdzilem ze chyba go jakos doprowadze do stanu uzywalnosci no i udalo sie, nawet nie wyglada tak zle.juz jest na swoim miejscu. |