Czy można jeszcze to gdzieś kupić??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam listwy chromowanej która leci przez środek tylnej lampy w 2103. jest jeszcze możliwość kupna takie listwy????

Samej listwy - nie wiem ,ale w Krakowie gość w sklepie na Madalińskiego ma jeszcze całe lampy do 2103 (nowiutkie). ALe musiałbym popytać jeszcze w Suchedniowie - w przysżłym tygodniu będę jechał na Wawe to się dowiem - bo jak wcześniej pisałem ma tam dużo starych elementów chromowanych. A całą lampa - pewnie będzie kosztować drogo
Paweł

Widziałem takie na Allegro gość za dwie chce 50 zł. Nozę się jakoś dogadasz.

lista mi się wydłuża. poszukuję jeszcze regulatora podciśnieniowego do aparatu zapłonowego, zaworu do serwa hamulców ale metalowego wkręcanego.

Witam
ja mam wciaz te lampy do 3ki dla Pawła, az poszedłem je obejrzeć, faktycznie ta listwa jest przykręcana.
Paweł, przypominam, jak bedziesz na Wybrzezu to zapraszam, ja może się bede pod koniec lutego w Krakowie na targach KRAKŻAGIEL
Rogacek ten regulator mam, ale hmmm... trochę daleko do wrocka, może daj na priw, to jakos bym Ci wysłał?

Mirek - no to koniecznie musisz do mnie wpaśc - zapraszam
Ja z kolei mam dla Ciebie (jak pisałem CI wcześniej) całe roczniki "żagli" z dawnnych lat(70, 80,90) są dla CIebie - może się przydadzą. Zostawię sobie tylko dwa numery (w jednym znich jet ogłoszenie o moim były "kręcie" MAK 444, a drugi z tewgo roku , opieczętowany na wszystkich żaglowcach biorących udział cutty sark w Gdyni
Pokaże Ci coś jeszcze , ale to już pamiątka - mam zastawę z DARU POMORZA od Kapitana , który dowodził nim w rejsie Ameryka 500(to kapitalny człowiek - robiłęm mu podłogi w domu koło Żarnowca a przy tym całe noce przegadaliśmy o żaglach i wypiliśmy taką trochę duuużą butlę jacka danielsaStrasznie fajny człowiek - kiedyś dzwonił o mnie z jakiegiś statku przez Gdynię Radio z oceanu indyjskiego
To niesamowite- ale miałem radochę
No ale to tak na boku sorry - w każdym razie zapraszam- mam też dużo ksiązek do WSM npo. nawigacja morska i podobne więc może oprócz żagli coś jeszcze dla CIebie wynajdę - aaa a ty przyjedziesz autem czy pociągiem???
Strasznie się cieszę. No na wybrzezę po pamiętnym wyjeździe i stracie tablic - jakoś cięzko mi się wybrac.
ALe je bymn tylko jechał to oczywiście dam znać

udało mi się zakupić ten regulator. ale aparat dalej niedziała prawidłowo

Cytat:
2004-01-16 20:17:50, rogacek pisze:
[...]
zaworu do serwa hamulców ale metalowego wkręcanego.

Khm, jakiego zaworu ? Gdzie tam jest jakiś zawór ?
Pozdro.

Tomcio zawór to ten kruciec na który się zakłada przewód od serwa i który wchodzi bezpośrednio w serwo w starszych modelach był przykręcany srubą w nowszych wciskany na uszczelkę gumową.
Wstydź się

Nawet nie wiedziałem, że tam jest jakiś zawór
Do dziś myślałem że to jest zwykły króciec i tyle. Z resztą, nigdy nie miałem potrzeby tam zaglądać
Dzięki za oświecenie mnie
Pozdro.

musi tam być zawór by powietrze szło tylko w jedną stronę. przyjanmniej tak myślę