Pokrowiec dźwigni zmiany biegów...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No właśnie jak się dostać, lub jak się zdejmuje ten pokrowiec??
Kupiłem nową gałkę zmiany biegów i trochę w górę chciałbym dociągnąć tą skórę...Czy jest jakiś prosty sposób aby tego dokonać??

obawiam się że trzeba będzie zdejmować osłonę całego tunelu, choć mogę się mylić bo z rysunków wiele nie wynika, może Darus rozbierał.

Ja rozbierałem już kilkakrotnie caluśką Carinę. Osłonę możesz zdjąć na dwa sposoby. Albo faktycznie rozbierając element centralny. To robota na 5 minut. Śróbki z boku, śróbki w podłokietniku, zdjąć gałkę i cały panel do góry i do tyłu.
Raz udało mi się zdjąć osłonę bez rozbierania plasików. Sidzi ona sobie w plasikowych uchwytach a samo mocowanie jest banalnie proste. To po prostu drut stalowy w kształcie czworokątnej ramki obszyty naokoło końcówką skóry od osłony. Rozpiera się on w plasikowych łapkach od spodu. Wystarczy wsunąć rękę pod spód i wysunąć ten drut z zaczepów. Najlepiej ciągnij z obu stron do środka otworu w płaszczyźnie poziomej. Powinno wyjść.

ja u siebie wymieniałem i pokrowiec na lewarek zmiany biegów i gałeczke -zajęło mi to demontaż plus montaż około 2minutek bez rozkrecania całości ale w ave może być inaczej

Wystarczy wcisnac brzegi pokrowca do srodka i wtedy mozna go swobodnie wyciagnac.Przetestowalem to niejednokrotnie.Wlozenie tez nie jest trudne.powodzenia

Czyli wciskając sam ten pokrowiec do dołu mogę go zdiąć nie rozbierając całej obudowy?? A ponowny montaż będzie równie łatwy??

Nic nie trzaśnie w ten sposób w jedną i drugą stronę ??

nic ci nie trzasnie spokojnie, bys musial naprawde "ma chama" to robić by ten plastik uszkodzić wciskasz boki pokrowca dośrodeczka montujesz galeczke i wszystko jest oki, bez żadnego rozkrecania!!

Zaufaj starym "grzebaczom" tam nie ma mozliwosci uszkodzenia czegokolwiek jezeli zrobisz to z wyczuciem.Szkoda roboty na rozkrecanie konsoli.

NO faktycznie....docisnąłem trochę pokrowiec do dołu i pyk...i po... Robota trwała seke !!! A już oczyma wyobraźni widziałem rozebrane pół konsoli...

Dzięki oczywiście za skuteczną pomoc...