Historic Monte Carlo- Syrena 104 ciągle jedzie:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W tegorocznej edycji rajdu mnate carlo startuje nasza syrena 104 i z tego co słyszałem w radiu jedzie dalej. jak na razie udało jej się doptrzeć z Kopenhagi do Monaco (jak za dawnych lat - na zasadzie zlotu gwiaździstego).Ale na strnie Atomobilklubu Monaco znalazałem liste aut , które zostały uznane za "historyczne" i moga brać udział w tej niesamowitej imprezie. Na liście oprócz znanych powszechnie "legendarnnych" aut jest również ŁADA 1500s
Tak więc Panowie - jesłi ktoś tylko ma smoking... i "parę" groszy - może startować
Smoking jest oficjalnie wymagany przez organizatorów, a to z powodu bankietu wydawanego na zkończenie rajdu
Oto lista

Oto lista
Lista somochodów dopuszczonych do udziału w Historic Monte Carlo

[ wiadomość edytowana przez: pawel_krakow dnia 2004-01-31 21:03:55 ]

Pawel,to co my tu jeszcze robimy??

Juz wiem-mam za mlode autko
Ale fajnie by bylo móc sie kiedys na ten rajd wybrac.

No ale jedna Lada tez startuje , trzymajmy kciuki za nią i załoge.

No ja nie wiem Adam
Frak na przyszłyrojk już przygotowany
Franc ! to nie jest lista aut starujących w tym roku. To jest lista aut, które moga brac udział w tym rajdzie.A to dlatego,że auta wymienione na tej liści brały udział w edycjach pomiędzy 25- 45.
Jak narazie na monte carlo to może nieeee.Chyba jednak najperw trzeba by coś trafić w toto lotka Ale na żubry może się z jasiem szarpniemy....
Paweł

A to sorki za pomylke.

Eh,a ja dalej musze czekac....

W takim razie juz biegne na podworko szykowac Ladna do przyszlego roku.Jeszcze tylko znajde jakiegos sponsora nakleje na autko baner fimowy LKP i moge ruszac w trase
Aczy to musi byc auto zarejestrowane jako zabytek?Jak nie to czy jest jakas granica wiekowa auta?

Bania - z regulaminu (niestety pop francusku) można wywnioskować,że moga w niej brać udział samochcody , które jechały w Rajdzie monte carlo w latach pomiędzy 1955 a 1977 .Ale raczej nie powinny być to auta , które sa zrejestrowane jako zabytki. Wczoraj byłą u mnie agentka PZU , bo mi sie skonczyło OC i powiedziałą,ze będe miał jeszcze jakieś dodatkowe zniżki oprócz tego,że moja łada jest ubezpieczona jako weteran szos(auta powyżej 25lat ) co nie jest wcale równoznaczne z rejestracją jako samochód zabytkowy.
Ale wracając do HIstoric Rally Monte Carlo- wyniki są podawane na żywo na stronie www.acm.mc
jak przeczytałem listę startową...same kapitalne autka. łady tam co praeda nie ma w tym roku , ale jedzie fiat 125S(włoski).
Z klasyfikacji po pierwszym dniu wynika ,że Syrenka jest na 283 miejscu na 305 samochodów , któe jeszcze jadą
Nieźle - trzymam za nich kciuki- już nie moger się doczekać na fotki z tej imprezy- wysrtartowało grubo ponad trzysta samochodów
Paweł

Brawo Syrena! Genialny woz, uczylem sie nia jezdzic 100 lat temu Ale zolta 105, nie 104. Moj dziadek za to kupil wtedy Syrene 105 Lux, ktora miala juz biegi w podlodze i rozkladane siedzenia, mam nawet od niej instrukcje obslugi )))

Fajna sprawa udzial w takim rajdzie - szkoda tylko, ze takie kosztowne Ale na pewno wrazenia niesamowite i duma jak tylko uda sie dojechac do mety

No Panowie - nasza syrenka radiz sobie coraz lepiej . ogladam wyniki na bieżąco i już sie przetraszyłem,ze je nie ma na liście . Ale coś tam pogrzebali (aktualizacja) i...jest i to o co najmniej 40 miejsc wyżej niz wczoraj - przed jutrzejszym - ostatnim dniem rajdu Syrenka zajmuje 248 pozycję na 292 auta!!!! Żeby tylko jutro nic się nie stało - i bedzie wielka radocha
Ale mnie wciągneło - uhhh cały cs siedze na tamtej stronie (aktualizuje się co 60 sek.) Można już też obejrzeć fotki z parku maszyn. Niezłe - mnie się najbardziej podoba ten Austin Healey....
Paweł
P.S. sorry ,że tak przybidzam ztym rajdem , ale ....trzymajcie kciuki za SYRENKE!!!!

No i panowie - Syrenka jest na mecie- na 250 miejscu (strtowało chyba 315 aut) . Oczywiście w takiej imprezie liczy się najbardziej dotarcie do mety - i to się udało. Super.
Kurna - trzeba by zacząć odkładać kasę- bo ŁADĄ 1500 też mozna wystartować...